AccessTr.neT

Tam Versiyon: Sorgu sonuçlarının tam ekran formun arkasında kalması
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Merhaba, benim problemim tam ekran yaptığım from üzerinden çalıştırdığım sorgu souçlarının formun arkasına düşmesidir. Rapor görünümü için bu sorun aşılabiliyor çünkü onlarda formlar gibi tam ekran görüntülenebiliyor. Ayrıca bu işlemleri yaparken sorgu sonuçlarının form üzerinde görünmesi benim için bir seçenek değildir.

Şimdiden teşekkür ederim



Not: Ekteki dosyadaki sorgu ve tablo ggörünümü istediğim gibidir. Ayrıca ekteki dosya
sledgeab 'ın Form Üzerinden Sorgu Parametre Değeri (06-11-2008, 9:58) konusundan alıntıdır.
Sanırım bizim kaçırdığımız bir nokta var. Problemin ne olduğunu anlamış değilim. Eklediğiniz ve bana ait olan örnekteki formların açılan ve kalıcı özellikleri evet olarak seçilmiş. Yani bu örnekte açılan sorgunun formun üzerinde görünmesi imkansız. Zik formun üzerinde çıksın istiyorsanız açılan ve kalıcı özelliğini hayır olarak değiştireceksiniz.

Ayrıca, sorgular direkt veri girmek veya veri eklemek için açılmaz. Sorgu form veya raporun kayıt kaynağı olarak kullanılır.
Bizim kaçırdığımız bi nokta var ama malesef ben anlayamadım.
İlginiz için teşekkür ederim. Kullanıcı dostu bir veri tabanı hazırlamaya çalışıyorum. Herşeyi formlarla yapmam gerekiyor. Sorgu sonuçlarının nasıl formun üzerinde gösterebilirim ve oluşturdan tabloya bastığımızda nasıl pencere gibi açıldığını açıklayabilir misiniz?
Bakın sizin için en pratik yol, boş bir form oluşturun, bu form tasarım modunda iken istediğiniz tabloyu tutun ve bu formun üzerine sürükleyin. Bu durumda bir alt form olarak tablonuzu formda görmüş olursunuz.

Yada; formunuzun kayıt kaynağında istediğiniz tabloyu seçmeli, sonrasında da Varolan Alanları Ekle menüsünden bu tabloya ait alanları sırasıyla form üzerine atabilirsiniz.

Yada; Sihirbaz aracılığı ile istediğiniz tabloya ait form oluşturabilirsiniz. Anlatılan her durumda söz konusu tabloların yerine sorgularınızı da kullanabilirsiniz.
Önerileriniz için teşekkür ederim
Oluşturdan tabloya bastığımızda nasıl pencere gibi açıldığını açıklayabilir misiniz?
Boş bir forma alt form olarak tablo/sorgu yerleştirmeyi görmektesiniz.
[Resim: s25w8o.jpg]

[Resim: ok5zra.jpg]

[Resim: 2508083.jpg]

[Resim: 6iz6o1.jpg]

Burada ise Tablonun veri kaynağını kendiniz belirleyerek nasıl form oluşturulacağını görmektesiniz.
[Resim: 2igozus.jpg]

[Resim: jt5r3a.jpg]

[Resim: 2vtta10.jpg]

[Resim: hv55y8.jpg]

Burada da sihirbaz ile form oluşturmayı görebilirsiniz.
[Resim: 2vmx0l4.jpg]

[Resim: 21jojzr.jpg]
Sayfalar: 1 2