AccessTr.neT

Tam Versiyon: Ekipman ağırlıklı şantiyeler için Diesel Takip programı
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Ekipman ağırlıklı şantiyler için Motorin takip programında gelmiş oldugum seviye ekte bilginize sunulmuştur..Ozellikle depo giris ve cıkıs formunda stok hesaplaması ile ilgili yardımınıza ihtiyacım var,,,ayrıca bu program icersinde devreden bakiye yi kullanabilirmiyim,,(ozet olarak : bir adet santiyemiz var ve santiyemizin mevcut yerlesiminde kamp icersinde bir adet stok tankımız var,belirli aralıklarla dısarıdan mazot alımı yapılıp stok tankımız takviye ediliyor,stok tankımızdan mobil pompaya veya direk iş makinesine cıkıs yapıyoruz, mobil pompada saha da calısan is makinalarına mazotu tasıyıp cıkıs yapıyor,bundan sonraki surec ekipmanın mazot sarfiyatı,kıyaslanması,mazot kesafet(yogunluk) farklılıklarından olusan kayıplar)yorumlarınızı ve yardımlarınızı bekliyorum,selamlar
Keşke uygulamanızı 2003 formatında da yayınlasaydınız. Ben yapayım dedim ama gördüm ki komut düğmelerinde bile katıştırılmış makro kullanmışsınız. Bu nedenle convert işlemi yapılsa dahi komut düğmelerinin kodlarını yeniden yazmak gerekiyor. Bu da işi en baştan yapmaktan daha karmaşık bir iş.
Sayın Mehmet Abi, ilginiz icin tesekkur ederim, Ekde uzerinde calistigimiz dosyanin 2003 versiyonunu bulabilirsiniz, yardımlarınızı bekliyorum Abi,
Selamlar
Bu şekli diğer örnekten daha farklı. Siz form adlarını da belirterek tam olarak ne yapmak istediğinizi belirtseniz şimdi. Hangi formla stok giriliyor, nerden takip ediliyor, nerden stok çıkılıyor gibi...
Sayın Mehmet Abi,
frm_depo_genel_ayarlar : Santiyedeki Sabit depoların tanımını yaptıgımız form,santiyedeki sabit depo sayısı birden fazla olabilir sebebi ile bu sekilde dusundum.
frm_alt_depo_giris_cikis : Santiyedeki sabit depoya motorin giris ve cikislarini gerceklestirdigim form.
frm_depo_giris_cikis : Santiyediki sabit depoların mevcut stok durumlarını gosteren frm_alt_depo_giris_cikis formunu alt form olarak kullanan form.
frm_pompa_genel_ayarlar: Santiyedeki sabit depolardan motorini alıp araziye ekipmanların yanına nakledicek seyyar pompa aracı tanımlarını yaptıgım form.
srg_depo_stok_durumu : grafik eklemek icin olusturulmus bir form.
tbl_depo_giris_cikis: calismalarim esnasinda kalmıs fazladan bir form afedersiniz silmeyi unutmusum.
Mehmet Abi, santiyedeki sabit depodan cıkıslar genelde mobil pompaya yapılıyor ancak kimi zaman santiye icerisindeki ekipmanlar (binek araclar) direkt sabit depodan motorin alabiliyorlar. soylemek istedigim santiyedeki sabit depom hem mobil dagıtıcılarıma hemde santiye loader,binek arac gibi ekipmanlara cikis yapabiliyor.
Mobil pompalar santiyedeki sabit pompadan motorini alıp calısma bolgesindeki ekipmanlara dozer,greyder,vs...naklediyor.dolayısı ile bu mobil pompaların da uzerinde bir stok olusuyor. aldıgı motorinin hepsini bir gunde tum ekipmanlara veremeyebiliyor.
ekipmanlar (dozer,greyder,loader vs...) motorini asıl tuketimini gerceklestiren araclarım.bu ekipmanlarımın gunluk,aylık ve senelik bazda motorin tuketimlerini,varsa arada kacaklar(ekipmanlardan motorinin gece calınması gibi)bunları sarfiyatın yukselmesi ile yakalayabilmeyi,bilirsiniz bu ekipmanalrın ortalama kabul edilen ortalama sarfiyat degerleri vardır,bu degerlere gore arazideki sarfiyat oranlarını kıyaslamayı,gunluk,aylık ve yıllık olarak raporlar hazırlamayı planlıyorum Abi,
Yardımlarınız icin tesekkurler Abi,
Selamlar,
Şu anda olmayabilir ama ilk fırsat bulduğumda inceleyeceğim. Bu arada diğer arkadaşlar da mutlaka yardımcı olacaklardır.