AccessTr.neT

Tam Versiyon: kopyalama yapmak
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
arkadaşlar datalarımız veri sayfası görünümündeyken bir datayı diğer hücrelere seri olarak exceldeki gibi olmuyor sadece bir hücreye koplayabiliyor. seri kopyalamayı Access veri sayfası görünümünde nasıl yapabilirim.
(22/12/2008, 09:53)atthegates yazdı: [ -> ]arkadaşlar datalarımız veri sayfası görünümündeyken bir datayı diğer hücrelere seri olarak exceldeki gibi olmuyor sadece bir hücreye koplayabiliyor. seri kopyalamayı Access veri sayfası görünümünde nasıl yapabilirim.

Tablonu excele aktaracaksın. İşlemi orda yapıp tekrar accesse alacaksın. Img-grin
ben Bu işi ekleme sorgusu ile yapıyorum ekleme sorgusunda eşleştirmeyi yaptıktan sonra sorguyu çalıtırıyorum o zaman veriler diğer tabloya otomatik olarak benim belirlediğim eşleştirmelere göre kopyalıyor. buda bir yöntem sadece
Veri sayfası görünümünde birden çok veriyi seçip kopyalanacak alana da en az o kadar (fazla olmasının zararı yok) alan seçip yapıştır deyince yapıştırıyor. Ama excel'deki hücre kenarındaki küçük kareden tutup aşağı doğru kopyalamayı kastediyorsanız, access'te öyle bir durum mümkün değil. Bu arada tablo görünümünde de sol kenardaki sağa doğru küçük üçgeni tutarak aşağıya doğru fareyle çekerek CTRL+C yapıp son hücredeki boş kaydı da aynı şekilde seçip CTRL+V ile seçtiğiniz kadar veriyi yapıştırabilirsiniz.