AccessTr.neT

Tam Versiyon: YENİ BAŞLADIM YARDIM EDEBİLİR MİSİNİZ?
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Merhaba,
Dün itibariyle accesstr.net ile tanıştım. Birlikten kuvvet doğar atasözünün ete kemiğe bürünmüş hali sanki bu site. Emeği geçen herkese teşekkür ederim.
Saygıdeğer üyeler, ben access'te yeniyim. Siteyi epeyce bir karıştırdım. Ama oldukça çok metin var. arama yaparken de kilit kelimeleri seçememden olsa gerek aradığımı bulamıyorum.
Hazır yapılmış programlardan access'in mantığını anlamaya çalışıyorum. benim merak ettiğim bu tür programlarda -örneğin müşteri takip programı- programı kendi amaçlarımız doğrultusunda değiştirebiliyormuyuz?
Özellikle makrolarda, butonlarda, tablolarda gerekli değişiklikleri nasıl yapabiliriz?
Bir de bir sayfada girilen verilerin diğer sayfalarda da hüküm icra etmesi, yani ilgili grafik, formül vs.. değişmesi için nasıl bir yol takip etmem gerekiyor?
Yanlış anlaşılmasın elbette kimseden bunları tek tek anlatmasını isteyecek değilim. En azından sitedeki ilgili yer neresidir bu bile gösterilirse çok memnun olurum.
Şimdiden teşekkür ederim.
Saygılarımla..
Öncelikli olarak aramıza hoş geldiniz.

Adım adım şu işlemleri gerçekleştirmenizi tavsiye ederim.

1- Video Dersler
2- Yazılı Dersler
3- Örnek Uygulamalar

Mevcut bir program çok kötü yapılmadıysa, çokkapsamlı yapılmadıysa kendinize göre uyarlayabilirsiniz. Bu pek tavsiye etmediğim bir yöntemdir. Büyük çapta değişiklik yapmayacaksanız amenna ancak diğer türlü uğraştığınıza değmez.

NOT : Lütfen ayrıca Site Kuralları nı okuyunuz. Konu başlığı sorunuzu içerecek şekilde olmalıdır.
ALPEKİ99 KUSURA BAKMAYIN İNTERNETTEN BİRAZ SORUN VARDI BAŞLIĞI TAKİP EDEMEDİM.FORUMDADA BİRAZ YENİYİM....SİZE BİR SORUM DAHA OLACAKTI.FORM ÜZERİNDEN TABLOLARA VERİ GİRERKEN DAHA ÖNCE GİRİLMİŞ VERİLERİ EXELL DE OLDUĞU GİBİ ANIMSAMASINI İSTİYORUM ÖRNEĞİN FREE KUAFÖR DAHA ÖNCEDDEN GİRİLMİŞ OLSUN BEN (FR) DEDİĞİMDE TAMAMI GELSİN VE UYGUN OLANI SEÇEYİM TEKRAR ÇOK TEŞEKKÜREDERİM
Eğer Access öğrenmek istiyorsanız bu tip şeylerle uğraşmayın. Size hiç bir şey kazandırmayacağı gibi kafanızı karıştıracaktır. Önceliklik olarak veritabanı planlaması/tasarımını iyice öğrenmeli ve kavramalısınız. Aradığınız konu daha önce sitemizde işlenmişti oraya bakabilirsiniz ancak şu an için gerek olmayan bir konu.

<a href="https://accesstr.net/konu-textbox-ta-yazani-daha-sonra-hatirlama.html">Textbox ta yazanı daha sonra hatırlama</a>

NOT : Sorularınız için lütfen yeni konu açın, büyük harfler ile yazmayın ve en iyisi Site Kuralları nı okuyun. Böylelikle sorularınıza çok daha hızlı yanıt alabilirsiniz.