Zamanlı Pc Kapatma
Tarih
06/11/2010 06:18
Konu Sahibi
|By|KiDnArUt|
Yorumlar
10
Okunma
2823
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



|By|KiDnArUt|
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
90
07/05/2010
5
Gaziantep
Ofis 2003
19/04/2013,12:56
Çözüldü 
Kolay Gelsin vb kullanımında yeniyim bir kısımda takıldım yardımcı olursanız sevinirim

Sub Timer2_Timer ()
If label2.Caption = text1.Text And k1.Value = True Then
MsgBox ("Bilgisayarınız Kapatılıyor"), (16), ("UYARI !!!")
End If
If label2.Caption = text1.Text And r1.Value = True Then
MsgBox (" Bİlgisayarınız Resetleniyor "), (16), ("UYARI !!!")
End If

Üstte pc kapatma komutunu eklemeden uygulama düzgün bir şekilde çalışıyor yalnız

pc kapatma yada reset kodunu eklediğimde shell komutunu kabul etmiyor nerde hata yapıyorum ?

Shell ("shutdown -s -t 1") Komutunu Nereye Eklemem Lazım Şimdiden Teşekkürler
|By|KiDnArUt|, 07-05-2010 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla


ercansahin
BlackEagle
Kullanici Avatari
Uzman
E.... Ş....
3.738
14/11/2008
Ankara
Ofis 2010 32 Bit
Bugün,01:16
Çözüldü 
Bu durumla ilgili oturumu kapat,bilgisayarı kapat,reset örneği  konusunu inceleyebilirsiniz.
Cevapla


|By|KiDnArUt|
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
90
07/05/2010
5
Gaziantep
Ofis 2003
19/04/2013,12:56
Çözüldü 
İlginiz İçin Teşekkür Ederim yalnız Ben Timer Kullanarak Bu İşlemi Gerçekleştiriyorum Bu Konuda Yardımcı Olursanız Sevinirim
|By|KiDnArUt|, 07-05-2010 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla


ercansahin
BlackEagle
Kullanici Avatari
Uzman
E.... Ş....
3.738
14/11/2008
Ankara
Ofis 2010 32 Bit
Bugün,01:16
Çözüldü 

Visual Basic Code
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
Private Declare Function ExitWindowsEx Lib "user32" (ByVal uFlags As Long, ByVal dwReserved As Long) As Long

Private Sub Form_Timer()
'Bilgisayarı Kapatmak için
If label2.Caption = text1.Text And k1.Value = True Then
MsgBox ("Bilgisayarınız Kapatılıyor"), (16), ("UYARI !!!")
ExitWindowsEx 1, 0
DoCmd.Quit acQuitSaveAll
End if
'Bilgisayarı resetlemek için
If label2.Caption = text1.Text And r1.Value = True Then
MsgBox (" Bİlgisayarınız Resetleniyor "), (16), ("UYARI !!!")
ExitWindowsEx 2, 0
DoCmd.Quit acQuitSaveAll
End If
End Sub


Bunları formun kod bölümüne yazdıktan sonra özelliklerinden Süre Ölçer Aralığını ayarlamalısınız. Bildiğiniz üzere bu alana yazacağınız 1000 rakamı 1 dk' a tesadüf edecektir.

Örnek olmaksınız afaki olarak hazırlanmıştır. Çalışıp çalışmayacağını kendi örneğiniz üzerinde deneyerek bilgi verirseniz seviniriz. Çünkü Örneğin: If label2.Caption = text1.Text And r1.Value = True Then satırının işlerliği hakkında fikir yürütemiyorum.Img-grin Kolay gelsin.

Cevapla


|By|KiDnArUt|
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
90
07/05/2010
5
Gaziantep
Ofis 2003
19/04/2013,12:56
Çözüldü 
Malesef Kodları Tanımıyor Ayrıca Yazım Hatası Veriyor ßirde Çok Özür Dilerim ßen Konuyu Yanlış Yere Açmışım Img-cray Çalışmam Visucal Basic Konuyu Taşıya ßilirmisiniz
|By|KiDnArUt|, 07-05-2010 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla


ercansahin
BlackEagle
Kullanici Avatari
Uzman
E.... Ş....
3.738
14/11/2008
Ankara
Ofis 2010 32 Bit
Bugün,01:16
Çözüldü 
O halde örneğinizi ekleyin bakılsın, başka türlü nerede ne olduğu bilinemez ki?
Cevapla







Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi



Türkçe Çeviri: MCTR, Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2016 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya