yıl ve aylara göre filtreleme
Tarih
09/04/2013 16:04
Konu Sahibi
mhmtogz
Yorumlar
4
Okunma
1355
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



mhmtogz
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
M....
163
10/01/2013
9
Çanakkale
Ofis 2003
03/03/2016,18:00
Çözüldü 
merhaba;

ekteki formda performans kriter hesaplaması ile ilgili bir çalışma yapmaya çalıştım..
fakat bu çalışmanın aban aylık oalrak veri vermesi lazım onu sorguda ayarlayamadım...

F_PERFORMANS_ISLEM formunda metin kutularında işlemlerin varsayılan olarak bulunduğumuz aydaki sonuçları vermesini daha sonra açılan kutudan istenildiği taktirde diğer aylara tıklayarak diğer aylarında sonuçlarının görünmesini istiyorum...

mümkünse yardımlarınızı bekliyorum... teşekkürler...


Ek Dosyalar
.rar   istasyon.rar (Dosya Boyutu: 30,21 KB / İndirme Sayısı: 20)
Cevapla


ozanakkaya
sledgeab
Kullanici Avatari
Kurucu
O.... A....
9.059
29/01/2008
Denizli
Polis Memuru
Ofis 2010 32 Bit
Bugün,18:30
Çözüldü 
- S_PERFORMANS isimli sorguda yeni alana

SQL Code
AY: Month([TARIH])

yaz.

- AKAY açılan kutusunun denetim kaynağına

SQL Code
1;"Ocak";2;"Şubat";3;"Mart";4;"Nisan";5;"Mayıs"

yaz (diğer ayları eklersin)

Aynı açılan kutunun sütun sayısı 2, sütun genişliklerini 0;5 olarak değiştir,

-Formda Metin0'a yazılan

SQL Code
=DCount("[90SN]";"S_PERFORMANS";"[90SN]= -1") 

şeklindeki kodu aşağıdaki ile değiştir.

SQL Code
=DCount("[90SN]";"S_PERFORMANS";"[90SN]= -1 And [AY]= '" & [AKAY] & "'")


-Diğer aya göre güncellenmesi gereken metin kutularının (Metin4, Metin8,....) denetim kaynaklarını üstteki değişiklikteki gibi [AKAY] kriterini ekle

Cevapla


mhmtogz
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
M....
163
10/01/2013
9
Çanakkale
Ofis 2003
03/03/2016,18:00
Çözüldü 
teşşekürler hocam uyguluyorum hemen yılıda eklemek istersem ne yapmalıyım?
Cevapla


ozanakkaya
sledgeab
Kullanici Avatari
Kurucu
O.... A....
9.059
29/01/2008
Denizli
Polis Memuru
Ofis 2010 32 Bit
Bugün,18:30
Çözüldü 
kritere yıl eklemek için forma "AKYIL" adında açılan kutu ekle, değer listesi yap ve satır kaynağına

Kod:
2009;2010;2011;2012;2013

yaz. bunu tablo/sorgu yapıp yılların bulunduğu tablo ile iliştilendirebilirsin.

sorguda daha önce

SQL Code
AY: Month([TARIH])

olarak eklediğin alanı

SQL Code
AYYIL: Format(Month([TARIH]) & "." & Year([TARIH]);"mm.yyyy")

şeklinde değiştir.

SQL Code
=DCount("[90SN]";"S_PERFORMANS";"[90SN]= -1 And [AY]= '" & [AKAY] & "'")


olarak değiştirilen alanı

SQL Code
=DCount("[90SN]";"S_PERFORMANS";"[90SN]= -1 And [AYYIL]= '" & Format([AKAY] & "." & [AKYIL];"mm.yyyy") & "'")

kodu ile değiştir.

Cevapla


mhmtogz
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
M....
163
10/01/2013
9
Çanakkale
Ofis 2003
03/03/2016,18:00
Çözüldü 
teşekkürler hocam son bir şey ay ve yıl kutusunda bulunduğumuz yıl ve ay varsayılan oalrak gelebilir mi?
Cevapla







Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Tablo kayıtlarının başka tablolardaki kayıt durumuna göre çaprazlanması uguruygar 3 124 Bugün, 02:04 ozanakkaya
  karma kutuya göre toplama çıkarma maras321 5 193 06/12/2016, 03:07 maras321
  Listede ve Raporda Tarih değerine göre sıralamak m_demir 20 288 03/12/2016, 00:13 m_demir
  açılan kutu değerine göre aktif/pasif buton ferhatozge 10 341 30/11/2016, 12:01 donepezil
  açılır kutu secime göre yazı rengi ve sorgudan çağrılan ilişikli nesne (bit resmi) maras321 3 93 29/11/2016, 21:39 maras321


Türkçe Çeviri: MCTR, Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2016 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya