Yedekleme
Tarih
03/03/2009 19:20
Konu Sahibi
gogoli01
Yorumlar
9
Okunma
2522
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 5/5 - 1 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 5/5 - 1 oy



gogoli01
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
165
24/02/2009
35
Bursa
Ofis 2013 Tr. 64 Bit
30/06/2016,15:17
Çözüldü 
Merhabalar;
bir formun üzerinde buton yerleştirip, bu butona da yapmış olduğum veritabanı programını gün_ay_yıl_saat_dakika.mdb (örnek: 03_03_2009_17_30.mdb) şeklinde yedekleme yapacak kodlar arıyorum.Bakım yapıp sonra yedekleme yapmak ta olabilir.
forumlarda yedekleme ile ilgili bir kaç tane örnek prg gördüm ve inceledim. fakat bana komutlar çok karışık geldi.
bu kodları sade bir şekilde nasıl bulabilirim.Neyapsam
Cevapla


tdsharun
>>> O Şimdi Sivil<<<
Kullanici Avatari
Aktif Üye
778
06/11/2008
225
Kütahya
Ofis 2003
31/12/2011,02:16
Çözüldü 
Site yöneticimiz Sayın sledgeab'ın yapmış olduğu Veritabanı Yedekleme ve Bakım Uygulamasını incelemenizi öneririm:

Veritabanı Yedekleme ve Bakım Uygulaması V3 

Kolay gelsin...
Cevapla


gogoli01
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
165
24/02/2009
35
Bursa
Ofis 2013 Tr. 64 Bit
30/06/2016,15:17
Çözüldü 
yine kendi cevabımı kendimbuldum.sizlerle paylaşmak istiyorum.
yedekleme ile ilgili örnekteki kodun bir bölümünü aşağıdaki gibi değiştirirsek tarih ve saati yedek programımıza ekliyoruz.(Koyu renkli olan kısım)

KopiaDB = InputBox("Veritabanı yedeklenecek, dizin aşağıdaki gibi:" & Chr(13) & Chr(10) & Chr(13) & Chr(10) & "Dosyanın oluşturulacağı yol:.", "Değiştirmeden onaylayınız.", Left(CurDB, Len(CurDB) - Len(Dir(CurDB))) & Format(Now, "dd-mmmm-yyyy_h_m") & "_ydk.mdb")

saati 18:15 gibi gösteremiyoruz, Access hata veriyor.bunun yerine yukarıdaki gibi yazlırsa, almış olduğumuz yedeğin hangi tarih ve zamana ait olduğunu görmüş oluyoruz.Halay
Cevapla


accessdelisi
Tımarhaneden Yeni Kaçtım
Kullanici Avatari
Aktif Üye
314
30/10/2008
24
-
Ofis 2010 32 Bit
Bugün,01:22
Çözüldü 
kendi cevabını yine kendin buldun da, yukarıdaki kodu nereden buldun?
SÖZ VERİYORUM... USLU DURUCAM...
Cevapla


altangüven
altansoft
Kullanici Avatari
Aktif Üye
61
8
08/03/2009
4
Bursa
Ofis 2007
15/08/2011,15:04
Çözüldü 
YUKARIDAKİ YEDEKLEMEYİ KENDİ VERİTABANIMA KOPYALADIM AŞAĞIDAKİ KODDA HATA VERİYOR SORUN NE ACABA

Private Sub Form_Timer()
On Error GoTo err_Form_Timer


Dim rrss As New ADODB.Recordse Dim db As DAO.Database
Dim rs As DAO.Recordset
Dim strOldDbName As String
Dim strNewDBName As String
Dim strOldDBPrefix As String
Dim intX As Integer
Dim iLocB As Integer
Dim iLocE As Integer
Dim fYear As String
Dim fMonth As String
Dim fDay As String
Dim bOK As Boolean

Dim Y As String
Y = "00:00"
If X <= 55 Then
Me.Label10.Visible = True
X = X + 1
altansoft 08-03-2009.
Cevapla


tdsharun
&gt;&gt;&gt; O Şimdi Sivil&lt;&lt;&lt;
Kullanici Avatari
Aktif Üye
778
06/11/2008
225
Kütahya
Ofis 2003
31/12/2011,02:16
Çözüldü 
Referanslarını kontrol et. MISSING yazan bi referans var mı yok mu kontrol et. (Tools - References)

Hata mesajında şu dosya eksik falan der. O dosyayı internetten ara. Windows/System32'nin içine at. Hatan devam edecek olursa örneğini ekleyerek gönder.

Kolay gelsin...
Cevapla







Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Klasöre görerek yedekleme yapmak musteri53 3 113 19/11/2016, 21:30 ozanakkaya
Çözüldü Veritabanı yedekleme kodu emir ustaoğlu 10 1.584 09/09/2015, 19:45 emir ustaoğlu
Çözüldü yedekleme yolunu değişitmek zetyu 4 949 27/06/2013, 17:47 zetyu
Çözüldü yedekleme programında varsayılan accessman 13 3.334 07/03/2013, 22:54 perisanoglu
Çözüldü Yedekleme hakkında perisanoglu 3 1.157 07/11/2012, 16:00 perisanoglu


Türkçe Çeviri: MCTR, Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2016 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya