yazdırılan belgelere işaretleme nasıl yapılabilir?
Tarih
04/08/2009 12:12
Konu Sahibi
linux2ex
Yorumlar
17
Okunma
3010
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 3/5 - 1 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 3/5 - 1 oy



linux2ex
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
128
30/01/2009
0
Eskişehir
Ofis 2003
04/11/2016,09:57
Çözüldü 
merhaba herkese kolay gelsin. şöyle bir uygulama yapmak istiyorum. örneğin yazdırılmış irsaliyelere bir işaret konulabilirmi tekrar yazdırmamak için. bunun sebebi de şu, garanti takipi yaptmaya çalıştığım bir sistemde a firmasına gidecek olan ve garanti içinde olan ürünler toplu olarak bir irsaliyede çıktısını aldığımızı düşünelim. 1 gün sonra aynı firmaya ait başka bir ürün geldiğinde tekrar irsaliye almak istersek, daha önceki bilgilerde geliyor. bunu engellemek için benim aklıma yazdırma sırasında raporda olan ve çıktısı alınmış olan ürünleri tekrar yazdırmasa yada bunu farklı bir yöntemle nasıl yapabilirim. örnek eklemek isterdim ama rapor kısmından başka bir şey olmayacağı için şuanda eklemedim. en kısa zamanda eklemye çalışacağım
İnsanlar başaklara benzerler. İçleri boşken başları havadadır, içleri doldukça eğilirler!" montaigne
Cevapla


gocebe
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
57
3
26/02/2009
14
İstanbul
Ofis 2013 64 Bit
11/04/2016,14:52
Çözüldü 
irsaliye çıktısı almak için bir formda buton kullandığını düşünüyorum, örnek olmadığından hayali senaryo yazıyorum Lol .
irsaliye tablona çıktısı alınmış kontrolü için bir alan daha ekleyerek veri tipini evet/hayır seçelim.

DoCmd.SetWarnings False
DoCmd.RunSQL ("UPDATE tbl_irsaliye SET yazdirildi =true")

çıktısı aldığın raporun satır kaynağında yazdirildi =false olarak süzdürme işlemine tabi tutarsan emeline ulaşmış olursun.
Cevapla


linux2ex
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
128
30/01/2009
0
Eskişehir
Ofis 2003
04/11/2016,09:57
Çözüldü 
merhaba, ilginiz için teşekkürler.

(04/08/2009, 14:47)gocebe Adlı Kullanıcıdan Alıntı: irsaliye çıktısı almak için bir formda buton kullandığını düşünüyorum, örnek olmadığından hayali senaryo yazıyorum Lol .
irsaliye tablona çıktısı alınmış kontrolü için bir alan daha ekleyerek veri tipini evet/hayır seçelim.

bu kısma kadar olanı yaptım. aşağıdaki komutları raporda nereye kaydetmeliyim. bu kısmı anlayamadım. yardımlarınızı bekliyorum. kolay gelsin.

DoCmd.SetWarnings False
DoCmd.RunSQL ("UPDATE tbl_irsaliye SET yazdirildi =true")

çıktısı aldığın raporun satır kaynağında yazdirildi =false olarak süzdürme işlemine tabi tutarsan emeline ulaşmış olursun.
İnsanlar başaklara benzerler. İçleri boşken başları havadadır, içleri doldukça eğilirler!" montaigne
Cevapla


mehmetdemiral
.
Kullanici Avatari
Uzman
M.... D....
4.731
30/10/2008
Samsun
Ofis 2013 Tr. 32 Bit
29/11/2016,01:22
Çözüldü 
Raporun yazdırıldığında olayına ado veya Sql kullanarak tablodaki yazdırıldı alanını true yaptırmak da mümkün olabilir. Yazdırılacak belgeleri bu alan ile filtreleleyip eğer yazıldıysa tekrar yazdırmak isteyince uyarı verilebilir. Bu yöntem bir çok ticari programda kullanılıyor. En basitinden logo alınterinde, hem de dos versiyonunda, aynen böyle kullanılıyordu.
İnadına, ille de Accesstr.net...
Cevapla


linux2ex
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
128
30/01/2009
0
Eskişehir
Ofis 2003
04/11/2016,09:57
Çözüldü 
merhaba, yazdığım mesaj gocebe arkadaşın yazdığı mesajdan alıntının içinde kalmış. komutları nereye yazmam gerekli diye sormuştum. alıntı içinde olduğu için arada kaybolmuş sanırım. ayrıca formun şuandaki görüntüsü çok güzel olmuş. emeği geçenlere teşekkürler kolay gelsin.
İnsanlar başaklara benzerler. İçleri boşken başları havadadır, içleri doldukça eğilirler!" montaigne
Cevapla


linux2ex
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
128
30/01/2009
0
Eskişehir
Ofis 2003
04/11/2016,09:57
Çözüldü 
herkese merhaba, gocebe arkadaşın yazdığı kodları nereye kaydetmem gerekli yardımlarınızı bekliyorum kolay gelsin.
İnsanlar başaklara benzerler. İçleri boşken başları havadadır, içleri doldukça eğilirler!" montaigne
Cevapla







Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Access Formda Tümünü Seç Özelliği Nasıl Eklenir? mehami 5 187 16/11/2016, 21:35 mehami
  Butonlardaki Hesaplama Kodunu Güncelleme de nasıl yapabiliriz ask200075 6 176 15/11/2016, 12:08 ask200075
  Seçime Bağlı Form Açma-Açılan Formda Seçilenleri Raporda Gösterme Nasıl Yapılır? mehami 8 199 14/11/2016, 18:43 mehami
  Access Veritabanında Tablo Şifreleme ve Formdan Tabloya Bağlanma Nasıl Yapılır?? mehami 11 302 09/11/2016, 23:35 mehami
  Evrak Kayıt uygulaması için nasıl bir yol izlemeliyim talebe10 7 227 06/11/2016, 13:57 atoz112


Türkçe Çeviri: MCTR, Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2016 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya