yazdığım adet kadar çoğaltma
Tarih
11/10/2011 14:02
Konu Sahibi
kadirdursun
Yorumlar
7
Okunma
2044
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



kadirdursun

Kullanici Avatari
Özel Üye
K.... D....
1.237
12/01/2009
86
İstanbul
Ofis 2010 32 Bit
Dün,18:32
Çözüldü 
arkadaşlar;
ekteki belgede yazdığım gibi; e sutununa yazdığım değerlerin f sutunundaki kadar a sutununa yazılmasını istiyorum. nasıl yaparız?


Ek Dosyalar
.rar   adet kadar çoğaltma.rar (Dosya Boyutu: 3,83 KB / İndirme Sayısı: 9)
Hayat bu
ölsende yaşamaya mecbursun!
UNUTMA!!!


http://www.isciler-iski.com
http://www.universiteliisciler.com

(hafta sonu mesai olmadığından mesajlardaki çözümleri ancak hafta içi uygulayabiliyorum)
Cevapla


aobendes
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
A....
140
22/12/2010
51
İzmir
Ofis 2007
06/10/2013,17:21
Çözüldü 
Değerleri f sütununa mı gireceksin? Böylelikle a sütununda otomatik değişiklik mi istiyorsun? açıkçası tam anlamadım sorunuzu.. Anladığım gibi ise örneğin A3 hücresine =F3 yazarak sorunu halledebilirsin ve istediğin alt satırlara da uygulayabilirsin.
İlmiyle amel etmeyen hoca bülbül gibi ötse de kargayla bir tut.
Cevapla


kadirdursun

Kullanici Avatari
Özel Üye
K.... D....
1.237
12/01/2009
86
İstanbul
Ofis 2010 32 Bit
Dün,18:32
Çözüldü 
e sutununa parasal değerleri gireceğim, f sutununada bu parasal değerden kaç adet olacağını gireceğim. a sutununda ise e sutununa yazdığım parasal değeri f sutununa yazdığım adet kadar olmasını istiyorum. a sutununu 40 satırla sınırlayalım. f sutununa yazacağım adetlerin toplamı 40 olacak, fazlası olmayacak. örnek olarak e sutununa yanlızca 5 tl ve f sutununada 40 yazmışsam a sutnundaki 40 satırda 5 yazılacak, e2 sutununda 5 tl f2 sutununda 20 ve e3 sutununda 10 tl f3 sutununda 20 değeri olursada a sutunundaki ilk 20 satırda 5 sonraki 20 satırda 10 yazacak...
Hayat bu
ölsende yaşamaya mecbursun!
UNUTMA!!!


http://www.isciler-iski.com
http://www.universiteliisciler.com

(hafta sonu mesai olmadığından mesajlardaki çözümleri ancak hafta içi uygulayabiliyorum)
Cevapla


aobendes
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
A....
140
22/12/2010
51
İzmir
Ofis 2007
06/10/2013,17:21
Çözüldü 
Biraz karışık iş. Sanırım bu iş döngü ile çözülmeli gibi. Ustalar bi el atsın bakalım bana da ilginç geldi.
İlmiyle amel etmeyen hoca bülbül gibi ötse de kargayla bir tut.
Cevapla


kadirdursun

Kullanici Avatari
Özel Üye
K.... D....
1.237
12/01/2009
86
İstanbul
Ofis 2010 32 Bit
Dün,18:32
Çözüldü 
sayın aobendes;
bunu accessde de yapabilir miyiz dersiniz?
Hayat bu
ölsende yaşamaya mecbursun!
UNUTMA!!!


http://www.isciler-iski.com
http://www.universiteliisciler.com

(hafta sonu mesai olmadığından mesajlardaki çözümleri ancak hafta içi uygulayabiliyorum)
Cevapla


İzmir
Java Gui Uzmani
Kullanici Avatari
Aktif Üye
M.... E.... Ö....
197
8
02/11/2008
100
İzmir
Ofis 2013 64 Bit
04/04/2016,17:27
Çözüldü 
Merhaba;

Kontrol edebilirmisiniz.

Visual Basic Code
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
Sub Dagitim()

Dim Satir_ilk1, Satir_Son1, Satir_ilk2, Satir_Son2, Adet, Deger

Satir_Son1 = WorksheetFunction.CountA(Columns("E"))

Satir_ilk1 = 2
Satir_ilk2 = 2

Range("F2").Select
Adet = ActiveCell.Value

Satir_Son2 = Adet

For Satir1 = Satir_ilk1 To Satir_Son1

Range("F" & Satir1).Select
Adet = ActiveCell.Value

Range("E" & Satir1).Select
Deger = ActiveCell.Value

Satir_Son2 = Satir_ilk2 + Adet
                  
    For Satir2 = Satir_ilk2 To Satir_Son2
    
    Range("A" & Satir2).Select
    ActiveCell.Value = Deger
    
        
    Next

Satir_ilk2 = Satir_Son2
Range("G" & Satir1) = "Tamam."

Next
Dim ss
ss = WorksheetFunction.CountA(Columns("A"))
Range("A" & ss).Select
ActiveCell.Value = ""
Range("D1").Select

End Sub



Ek Dosyalar
.rar   Adet_Kadar Cogaltma_Schworse.rar (Dosya Boyutu: 12,36 KB / İndirme Sayısı: 35)
Cevapla







Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
Çözüldü filtreleme penceresi çoğaltma trbademtr 4 668 15/03/2015, 19:56 trbademtr
Çözüldü Hücredeki değer kadar bir aralığa "x" işareti koymak drummers 7 2.718 25/10/2010, 23:20 drummers


Türkçe Çeviri: MCTR, Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2016 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya