Yaş hakkında problem
Tarih
06/10/2010 00:10
Konu Sahibi
iterlemez
Yorumlar
17
Okunma
2681
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



iterlemez
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
İ.... T....
109
18/07/2010
81
Giresun
Ofis 2003
22/03/2013,23:05
Çözüldü 
"kisiler" hakkında tablomda bir kişinin özelliklerini (adı,soyadı, tckimlikNo, Adresi, Doğum tarihi gibi) tutuyorum. Doğum Tarihi kısmına kişinin gün, ay yılını giriyorum fakat biliyorsunuz istatistik gibi konularda bana tam yaşı lazım Yani 41,56,78 gibi tam yaşı lazım.
Kisiler tablomda yaş gibi bir kutu oluşturup buraya yaşını yazabilirim fakat 6 ay sonra o kişinin yaşı bir atlaması gerekecek. Fakat kutuya yazdığım değer 2 yıl sonrada aynı kalacak
Sormak istediğim şu ben doğum tarihinden tam o anki yaşını sadece yıl olarak "yaş" kutucuğuna aynı tabloda yazdıramıyorum.

Ssorgu şeklinde çalıştırıp ortalama yaşı hesaplayıp yazdırsam aynı tabloda doğumTarihi ve yaş olmuyor En azından ben yapamadım.

Bu konu hakkında düşüncelerinizi öğrenebilirmiyim
iterlemez, 18-07-2010 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla


alpeki99
Yeniden başlayabilmek...
Kullanici Avatari
Uzman
O....
5.993
29/10/2008
Ordu
Ofis 2013 32 Bit
Bugün,00:58
Çözüldü 
Örnek dosya eklerseniz yardımcı olabiliriz. Ayrıca Site Kuralları gereği önceki konunuz hakkında geri bildirimde bulunmanız mecburidir. Lütfen dikkat edelim bu konularda çok hassasız.
AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.
Cevapla


iterlemez
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
İ.... T....
109
18/07/2010
81
Giresun
Ofis 2003
22/03/2013,23:05
Çözüldü 
sql sorununu soruyorsanız olmadı sadece kimlik numarasını ekliyor diğerlerini adım adım ekledim yine aynı hatayı verdi.
Büyük bir ihtimalle ben bu verileri Excel şeklinde hastane otomasyonundan çektim. Biryere birşey eklemiştir çözemedim
yaş konusu canımı çok sıkıyor çünkü yapılmıyor. Bir tablo yapıb gönderiyorum
iterlemez, 18-07-2010 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla


alpeki99
Yeniden başlayabilmek...
Kullanici Avatari
Uzman
O....
5.993
29/10/2008
Ordu
Ofis 2013 32 Bit
Bugün,00:58
Çözüldü 
Sitede iki tarih diye aratırsanız çok sayıda örnek bulabilirsiniz.

http://www.accesstr.net/konu-iki-tarih-a...plama.html konusunu inceleyebilirsiniz. Örnek dosya olmadan olmaz.

SQL ile ilgili geri dönüşünüzü çözüm olmasa bile yapmanız lazım. Mutlaka bir çözüm olacaktır.
AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.
Cevapla


iterlemez
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
İ.... T....
109
18/07/2010
81
Giresun
Ofis 2003
22/03/2013,23:05
Çözüldü 
bu tabloada yas kısmına veriyi dogumTarihinden otomatik olarak hesaplayıp ortalama yaş olarak 14,54,34 gibi tam sayı olarak nasıl yazdırabiliriz. Biz yazmayacağız biz sadece doğum tarihini gün, ay, yıl olarak gireceğiz


Ek Dosyalar
.mdb   yasVT.mdb (Dosya Boyutu: 140 KB / İndirme Sayısı: 6)
iterlemez, 18-07-2010 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla


alpeki99
Yeniden başlayabilmek...
Kullanici Avatari
Uzman
O....
5.993
29/10/2008
Ordu
Ofis 2013 32 Bit
Bugün,00:58
Çözüldü 
Yas isimli metin kutusuna çift tıklayarak Özellikleri açın. Veri sekmesi altındaki Denetim Kaynağı kısmına aşağıdaki kodu yapıştırın.

Visual Basic Code
=Yuvarlak((DateDiff("d";[dogumTarihi];Date()))/365)

AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.
Cevapla







Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Tablo ilişkilendirme kontrolü hakkında nightashes 2 51 08/12/2016, 23:49 nightashes
  Liste kutusu sütün hizlama ve biçim değiştirme hakkında nightashes 13 148 07/12/2016, 20:10 nightashes
  Personel İzin Takip Prog. Hakkında ? captain_10 4 225 28/11/2016, 14:28 atoz112
  Güncelleştirme Sorgusu Çalıştırınca Kayıt Kilit Hatası Hakkında shalala 2 54 23/11/2016, 00:39 shalala
  Pencere Gizleme Hakkında Serkan Çevik 3 105 09/11/2016, 22:43 Serkan Çevik


Türkçe Çeviri: MCTR, Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2016 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya