Where Komutunu beceremedim.
Tarih
22/04/2013 16:50
Konu Sahibi
merdal
Yorumlar
4
Okunma
921
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



merdal
Üye
Kullanici Avatari
Üye
M.... T....
6
3
17/12/2008
0
Denizli
Ofis 2003
15/04/2015,10:55
Çözüldü 
Herkese kolay gelsin

Ekteki formda combobox da after update sonrasında Vba da yazdığım kod çalışmıyor.
Where komutunu çalıştıramadım. Koda bakıp düzeltebilirmisiniz. Yardımınız için şimdiden teşekkürler.


Ek Dosyalar
.rar   Doviz.rar (Dosya Boyutu: 17,8 KB / İndirme Sayısı: 11)
Cevapla


alpeki99
Yeniden başlayabilmek...
Kullanici Avatari
Uzman
O....
5.975
29/10/2008
Ordu
Ofis 2013 32 Bit
Bugün,14:32
Çözüldü 
Açılır kutuda yazdığınız her şey çalışır vaziyette. Hatanız tabloda olmayan/yanlış şeyi aramanızdan kaynaklanıyor.

SQL Code
strSQL = "SELECT * FROM TBLDOVIZ WHERE AKTIF=" & E & "  ORDER BY DOVIZKODU "


Burada Where kısmında Aktif isimli alanın değerinin E olmasını söylüyorsunuz. Halbuki açılır kutunuzdan böyle bir sonuç gelmemekte.

Çözüm için ipucu vereyim bakalım halledebilecek misiniz?

Açılan kutunun değerinin ne olduğunu MsgBox komutu ile anlayabilirsiniz.

AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.
Cevapla


merdal
Üye
Kullanici Avatari
Üye
M.... T....
6
3
17/12/2008
0
Denizli
Ofis 2003
15/04/2015,10:55
Çözüldü 
Kusura bakmayın çözemedim. Ama benim yapmak isdeğim "Aktif" i seçtiğimde Alan değeri "E" olanları listelesin "Pasif" i seçtiğimde alan değeri "H" olanları listelesin "Hepsini seçtiğimde hepsini listelesin bunu zaten yapıyorum ama diğer seçenekleri yapamadım. Bu gün akşama kadar bununla uğraştım. Ama olmadı. Img-cray
Cevapla


alpeki99
Yeniden başlayabilmek...
Kullanici Avatari
Uzman
O....
5.975
29/10/2008
Ordu
Ofis 2013 32 Bit
Bugün,14:32
Çözüldü 
Sizin Vba kodunda yazdığınız :

Visual Basic Code
strSQL = "SELECT * FROM TBLDOVIZ WHERE AKTIF=" & E & "  ORDER BY DOVIZKODU "


E ne anlama gelir? E isminde bir denetim var ve onun değerini kriter olarak vermeye çalıştığınız anlamına gelir. Oradaki E harfini tırnakların dışına değil içine yazmalısınız.

Nihayetinde kod şöyle olacak:

Visual Basic Code
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
Select Case cbAktif
Case 1
    strSQL = "SELECT * FROM TBLDOVIZ WHERE AKTIF='E' ORDER BY DOVIZKODU "
     Liste10.RowSource = strSQL
     Liste10.Requery
     
Case 2
     strSQL = "SELECT * FROM TBLDOVIZ WHERE AKTIF='H' ORDER BY DOVIZKODU "
     Liste10.RowSource = strSQL
     Liste10.Requery
     
Case 3
     strSQL = "SELECT * FROM TBLDOVIZ ORDER BY DOVIZKODU "
     Liste10.RowSource = strSQL
     Liste10.Requery

End Select

AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.
Cevapla


merdal
Üye
Kullanici Avatari
Üye
M.... T....
6
3
17/12/2008
0
Denizli
Ofis 2003
15/04/2015,10:55
Çözüldü 
Çok teşekkür ederim cevabınızla sorunu çözdüm
Cevapla







Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi



Türkçe Çeviri: MCTR, Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2016 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya