Web sayfasındaki Resime Tıklama
Tarih
17/12/2010 12:21
Konu Sahibi
silka
Yorumlar
11
Okunma
2425
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



silka
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
M.... G....
136
01/11/2008
20
İstanbul
Ofis 2007
13/06/2016,15:59
Çözüldü 
Selamlar,saygıdeğer hocalarım.

şifreli bir web sayfasına burdan aldığım bir örnekten yararlanarak giriş yapabiliyorum. Fakat bir yerde takıldım. Aşağıda web sayfasının kodunu yazdım. burda arrow-red.gif'e tıklamam gerekiyor fakat WebBrowser1.Document.All("Grid_ctl02_Imagebutton1").Click kodunu yazdığımda hata veriyor. bunu nasıl yapabilirim başka bir yolu varmı. name kısmındakini de yazdığımda hata veriyor. .Submit ile de yaptım olmadı Img-cray

işte o alanın kaynak kodları

HTML Code
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<table class="DataGrid" cellspacing="0" cellpadding="4" rules="all" border="1" id="Grid" style="background-color:White;border-color:#CC9966;border-width:1px;border-style:None;width:732px;border-collapse:collapse;">
	<tr class="DataGridHeader" style="color:#FFFFCC;background-color:#990000;font-weight:bold;">
		<td>&nbsp;</td><td>T.C. Kimlik No</td><td>Adres No</td><td>Adres Tipi</td>
	</tr><tr class="DataGridItem" style="color:#330099;background-color:White;">
		<td>
                                                                [b]<input type="image" name="Grid$ctl02$Imagebutton1" id="Grid_ctl02_Imagebutton1" src="Images/arrow-red.gif" alt="Seç" style="border-width:0px;" />[/b]
                                                            </td><td>
                                                                <span>T.C.Kimlik Numarası var burada....</span>
                                                            </td><td>
                                                                <span>Adresin bağlı olduğu kod numarası burada...</span>
                                                            </td><td>
                                                                <span>IlIlceMerkeziAdresi</span>
                                                            </td>

Cevapla


silka
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
M.... G....
136
01/11/2008
20
İstanbul
Ofis 2007
13/06/2016,15:59
Çözüldü 
konu ile ilgili bilgisi olan yokmu?
Cevapla


alpeki99
Yeniden başlayabilmek...
Kullanici Avatari
Uzman
O....
5.976
29/10/2008
Ordu
Ofis 2013 32 Bit
Bugün,19:11
Çözüldü 
Yanlış soru ne yazık ki. Konu ile ilgili bilgisi olan çok ancak Site Kuralları ile ilgili bilgisi olmayanda çok.
AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.
Cevapla


ozanakkaya
sledgeab
Kullanici Avatari
Kurucu
O.... A....
9.023
29/01/2008
Denizli
Memur
Ofis 2010 32 Bit
Bugün,18:22
Çözüldü 

Visual Basic Code
WebBrowser1.Document.getElementById("Grid_ctl02_Imagebutton1").Click


kodunu deneyiniz

Cevapla


silka
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
M.... G....
136
01/11/2008
20
İstanbul
Ofis 2007
13/06/2016,15:59
Çözüldü 
hocam ellerinize sağlık sorunum çözüldü.
Cevapla


silka
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
M.... G....
136
01/11/2008
20
İstanbul
Ofis 2007
13/06/2016,15:59
Çözüldü 
fakat şimdide başka bir sorun çıktı. Mesela Adresin bağlı olduğu kod numarası 0 olduğu zaman adresleri göstermiyor. Kod numarası 0 olduğu zaman uyarı mesajı vermesini istiyorum. bunun için nasıl bir kod yazabilirim. Adresin bağlı olduğu kod numarasına karşılık gelen id veya name'i bulamadım bulsam belki if komutu ile yapabilirim. ama sizlerde mutlaka başka bir çözüm yolu vardır
Yazmış olduğum kodlar aşağıdaki şekilde..

Private Sub Komut87_Click()
WebBrowser1.Document.getElementById("Grid_ctl02_Imagebutton1").Click
End Sub

Private Sub Komut96_Click()
Me.MAH.Value = WebBrowser1.Document.All("ctlAddressInformation_ctlMahalle").innerText
Me.SOKAK.Value = WebBrowser1.Document.All("ctlAddressInformation_ctlCsbm").innerText
Me.DIS.Value = WebBrowser1.Document.All("ctlAddressInformation_ctlDisKapiNo").innerText
Me.IC.Value = WebBrowser1.Document.All("ctlAddressInformation_ctlIcKapiNo").innerText
End Sub
Cevapla







Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Liste kutusu çift tıklama ile yeni form açmak nightashes 18 231 02/12/2016, 20:04 nightashes
Çözüldü webbrowser linke tıklama moskovic 16 1.922 20/12/2015, 18:28 moskovic
Çözüldü kaydet butonu tekrar tıklama sorunu celilpartal 17 1.105 15/08/2015, 17:14 celilpartal
Çözüldü Web Browser Buton Tıklama ceminsay 2 1.449 29/06/2015, 19:55 ceminsay
Çözüldü Çift Tıklama Sorunu suleymanteber 2 944 26/04/2014, 00:45 suleymanteber


Türkçe Çeviri: MCTR, Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2016 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya