web sayfası
Tarih
25/02/2011 21:52
Konu Sahibi
durkheim
Yorumlar
5
Okunma
1295
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



durkheim
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
320
13/09/2010
20
Belirtilmemiş
Ofis 2003
15/09/2013,13:39
Çözüldü 
Arkadaşlar,kullanıcı giriş formundan parola ve kullanıcı adı ile giriş yaptığımda şifre ve parola doğru ise webbrowser'a aktarılıyor hatalı ise Giris_Hata formu açılıyor. Fakat webbrowser'daki sayfa açılmaz ise hata veriyor. Bunu nasıl engelleyebilirim? Giriş butonuna nasıl bir kod eklemeliyim ki webbrowserdan bağlantı sağlanamazsa "sayfaya bağlanılamadı" uyarısı alabileyim?


Ek Dosyalar
.rar   parola_giriş_durkheim.rar (Dosya Boyutu: 32,14 KB / İndirme Sayısı: 14)
Cevapla


Hayri16
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
1.010
12/11/2009
291
Bursa
Ofis 2007
22/12/2015,15:41
Çözüldü 
Sayın durkheim;
Önce bu hatanın hata nosunu bulun. Sonra da hata denetimine if then ile istediğiniz mesajı verdirirsiniz.... diye düşünüyorum. Kolay gelsin.
Hayri16, 12-11-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla


durkheim
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
320
13/09/2010
20
Belirtilmemiş
Ofis 2003
15/09/2013,13:39
Çözüldü 
(25/02/2011, 23:58)Hayri16 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Sayın durkheim;
Önce bu hatanın hata nosunu bulun. Sonra da hata denetimine if then ile istediğiniz mesajı verdirirsiniz.... diye düşünüyorum. Kolay gelsin.

Sayın Hayri Hocam, cevabınız için teşekkür ederim. Giriş yapılamadığında "tarayici.Document.getElementById("j_username").Value = kx.Value" kısmında hata veriyor. Yani gönderdiğim şifre ve kullanıcı adına karşılık olarak tarayıcıdaki j_username metin kutusu bulunamazsa bu hatayı veriyor. Tarayıcıdaki sayfanın açılmadığını nasıl formüle edebillirim?
Cevapla


Hayri16
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
1.010
12/11/2009
291
Bursa
Ofis 2007
22/12/2015,15:41
Çözüldü 
Sayın durkheim;
O yordamın hemen başlangıcına
on error goto hata
diye bir kod ekle
o yordam bitmeden yani end sub dan hemen önceye
hata:
msgbox("hata no:" & err.number)
yaz. Bu çalışma zamanı olduğunda hatanın kodunu(numarasını) mesaj olarak ekrana yazacak.
Bunu öğrendikten sonra gerisi kolay.
Kolay gelsin.
Hayri16, 12-11-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla


ozanakkaya
sledgeab
Kullanici Avatari
Kurucu
O.... A....
9.045
29/01/2008
Denizli
Polis Memuru
Ofis 2010 32 Bit
Bugün,07:13
Çözüldü 

Visual Basic Code
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
Private Sub tarayici_ProgressChange(ByVal Progress As Long, ByVal ProgressMax As Long)
On Error Resume Next
Dim IE As Object
Dim veri As String
Set IE = Me.tarayici
Me.Etiket77.Caption = ""
veri = IE.Document.All.tags("table").Item(7).Rows(0).cells(1).innertext
If veri = "Şifre " Then
Me.Etiket77.Caption = "BAĞLANDI"
Else
Me.Etiket77.Caption = "BAĞLANMADI....."
End If
End Sub


Şeklinde bi kod denedim. webborwserda sayfa açılırsa forma eklediğim Etiket77'de "BAĞLANDI" yazıyor. webbrowserda sayfa açılmazsa "BAĞLANMADI....." yazıyor.

Bunun yerine

Komut6.visible=true
Komut6.visible=false

gibi kod yazıp webbrowser açılmazsa Giriş butonunu gizleyebilirsin.

Cevapla


durkheim
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
320
13/09/2010
20
Belirtilmemiş
Ofis 2003
15/09/2013,13:39
Çözüldü 
Sayın Hayri16 ve Sayın sledgeab, yardım için teşekkür ederim. +rep+rep
Cevapla







Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
Çözüldü veri sayfası görünümünde tablodan kayıt çağırmak mehmetb84 2 334 17/03/2016, 14:28 mehmetb84
Çözüldü Rapor Sayfası ile İlgili notrino 1 281 17/03/2016, 11:16 Allback
Çözüldü Access te 2010 da veri erişim sayfası nasıl oluşturulur. fatihozell 2 282 12/01/2016, 15:12 fatihozell
Çözüldü Form - Veri Sayfası trdn 4 476 25/08/2015, 17:16 Coskun0559
Çözüldü Özellik Sayfası ve Varolan Alanları Ekle Açılmıyor ve Çalışmıyor Akifff 9 1.012 22/08/2015, 12:40 Akifff


Türkçe Çeviri: MCTR, Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2016 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya