visual basic algoritma sorusu
Tarih
11/01/2010 20:58
Konu Sahibi
pc_ogretmeni
Yorumlar
18
Okunma
3427
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



pc_ogretmeni
Üye
Kullanici Avatari
Üye
15
5
05/01/2010
0
Konya
Ofis 2007
06/06/2011,21:24
Çözüldü 
şu anda şanlıurfanın nüfusu 450,00 gaziantepin nüfusu 850,00dir.
doğumlardan ve göçlerden dolayı şanlıurfanın nüfusu yılda %2,5 ve gaziantepin nüfusu %1,3 oranında artıyor.buna göre şanlıurfanın nüfusu kaç yıl sonra gaziantepin nüfusunu geçeceğini bulan ve o andaki nüfusları hesaplayan prog. kodları nelerdir?
Cevapla


cuneyt

Kullanici Avatari
Onursal
321
29/10/2008
81
İstanbul
Ofis 2007
08/06/2016,10:56
Çözüldü 
Merhaba,
Düzeltiyorum:
Basit hesaplama ile sanırım 66 yıl sonra Gaziantep'in nufusunu geçiyor.
Şanlıurfa: 2.240.081,22
Gaziantep: 2.237.235,34


Ancak bununla ilgili matematik denklemi var mı elinizde?
Eğer var ise onu kodlara uygulayabiliriz.
Matematiğim pek iyi değil de Img-grin
Cevapla


alpeki99
Yeniden başlayabilmek...
Kullanici Avatari
Uzman
O....
5.993
29/10/2008
Ordu
Ofis 2013 32 Bit
Dün,22:59
Çözüldü 
Alıntı:urfa = 450
antep = 850

While (urfa <> antep)

urfa = urfa + (urfa * 0.025)
antep = antep + (antep * 0.013)

yil = yil + 1

Wend

Bunun gibi birşey olması lazım ama ne kadar doğru denemek lazım.
AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.
Cevapla


Bilgisayarcı
Atçalı
Kullanici Avatari
Onursal
657
29/01/2008
410
Antalya
Ofis 2003
01/11/2011,15:17
Çözüldü 
İstatistikçi tabi, formul falan süper yanlış ama olsun Img-grin

(1+yüzdeoran)^i olacak ama yaklaşmışsın Alpeki Img-grin

Neyse
Soru ödev sorusuyum ben diye bağırıyor. cevap mde olarak ektedir.
Böyle yapmayı hiç sevmiyorum ama kodları da aşağıya yazıyorum. Birisi bi zahmet formu eder artık Img-grin

Kod:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
'ACCESSTR BILGISAYARCI
Private Sub Komut31_Click()
  'Değişkenler kullanılarak yapılma sebebi
  'Bu değişkenlerin kod içinden değil
  'form üzerinden gelmesi sağlansın diyedir
  'örnek form olmadığı için ben de işin kolayına kaçtım
  Dim n1 As Double '1.nüfus
  Dim n2 As Double '2.nüfus
  Dim k1 As Double '1.nufus artış oranı
  Dim k2 As Double '2.nufus artış oranı
  Dim h1 As Long   'x yıl sonundaki nufus
  Dim h2 As Long   ' x yıl sonundaki nufus
  Dim gecti As Double ' nufus geçti mi?
  Dim i As Integer  ' kaçıncı yıl
  
  gecti = True 'while devamı için ilk değer
  i = 0 'while içinde yıl sürekli artacak
  
  'Aşağıdaki 3 değer form içindeki textlerden gelecek
  n1 = 45000 ' 1. nufus
  n2 = 85000 ' 2. nufus
  k1 = 2.5   ' artış oranı yüzde değer olarak verilecek while içinde düzenleniyor
  k2 = 1.3   ' artış oranı yüzde değer olarak verilecek while içinde düzenleniyor
  
  While gecti 'nufus geçene kadar devam et
    i = i + 1
    h1 = (n1) * (1 + (k1 / 100)) ^ i ' i yıl sonunda nufus kaç oldu
    h2 = (n2) * (1 + (k2 / 100)) ^ i ' i yıl sonunda nufus kaç oldu
    Me.Liste29.AddItem (i & ";" & h1 & ";" & h2) 'listeye ekle ki görebilelim
    gecti = (h2 > h1) '2.nufus hala yüksekse devam et değilse gecti=false olur ve çıkar
  Wend
  MsgBox i & " yıl sonra..." 'kaçıncı yılda geçtiğini de göster
End Sub


Cevap da 55 bu arada yanlış etmediysem


Ek Dosyalar
.rar   odevSorusu.rar (Dosya Boyutu: 8,95 KB / İndirme Sayısı: 11)
Bana işe yarayan bir müdür göster,sana dünyayı yerinden oynatayım.
                                                                                        Descartes


Cevapla


maytas
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
545
21/12/2008
173
Bursa
Ofis 2010 32 Bit
27/09/2015,02:03
Çözüldü 
Merhaba.

Kod:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
Sub Hesapla()
    Dim Urfa As Integer, Antep As Integer, Yil As Byte
    Urfa = 450
    Antep = 850
    Do While Urfa < Antep
        Urfa = Urfa * 1.025
        Antep = Antep * 1.013
        Yil = Yil + 1
    Loop
    MsgBox "Urfa nüfüsu Antep nüfusunu " & Yil & " yıl sonra geçecektir.", vbInformation, "İşlem Sonucu"
End Sub


Bu işlem sonucu ben 54 yıl buldum.

Mesajlarımızı Türkçe yazım kurallarına uygun yazalım.
Emeğe saygı gösterelim, bir teşekkürü çok görmeyelim.
resim
Cevapla


Bilgisayarcı
Atçalı
Kullanici Avatari
Onursal
657
29/01/2008
410
Antalya
Ofis 2003
01/11/2011,15:17
Çözüldü 
Bu algoritmayla 54 çıkması doğrudur.
Bi de yıl=yıl+1'i işlemden öncesine alarak denerseniz değişebilir sonuç ama tabi ben anlamam istatistikten. Bilen birileri baksın da rezil olmayakImg-grin
Bana işe yarayan bir müdür göster,sana dünyayı yerinden oynatayım.
                                                                                        Descartes


Cevapla







Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
Çözüldü Visual basic ve sql öğrenmelimiyim margeaux54 5 1.189 06/02/2016, 17:01 Murat Topcu58
Çözüldü visual basicte yapılan makroya kullanım süresi kodu edipsoylu 7 834 29/11/2015, 15:51 alpeki99
Çözüldü Access Visual Basic Otomatik Kod Tamamlama Alper Mete 2 794 30/07/2015, 16:28 Alper Mete
Çözüldü Uzman sorusu! Alan içeriklerini birleştirme aliyuzen 7 670 23/06/2015, 20:50 atoz112
Çözüldü visual basic çalışmıyor maciksoz 1 1.036 25/09/2014, 22:06 alpeki99


Türkçe Çeviri: MCTR, Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2016 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya