virgülden sonra yuvarlamasın
Tarih
22/04/2009 14:52
Konu Sahibi
tgpek1
Yorumlar
12
Okunma
7370
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



tgpek1
Üye
Kullanici Avatari
Üye
8
6
01/12/2008
0
İstanbul
Ofis 2003
26/05/2011,16:13
Çözüldü 
virgülden sonraki uzunluk 2. Ancak rakamı yuvarlıyor. Örneğin, 85.77 sonrasında 85.78 e tamamlanıyor..sonuçta bulduğu sayı 85.778 bile olsa 85.77 kalması için ne yapabilirim..
Cevapla


ozanakkaya
sledgeab
Kullanici Avatari
Kurucu
O.... A....
9.046
29/01/2008
Denizli
Polis Memuru
Ofis 2010 32 Bit
Bugün,15:52
Çözüldü 
sn tgpek1, işlem yaptığınız formu ekleyebilirmisin.
Cevapla


tdsharun
>>> O Şimdi Sivil<<<
Kullanici Avatari
Aktif Üye
778
06/11/2008
225
Kütahya
Ofis 2003
31/12/2011,02:16
Çözüldü 
Yuvarlama mantığı çocukken oynadığımız tahteravalliye benzer. Hangi taraf ağırsa o tarafa yönelir. Img-grin Adı üstünde, yuvarlama...
Cevapla


mehmetdemiral
.
Kullanici Avatari
Uzman
M.... D....
4.734
30/10/2008
Samsun
Ofis 2013 Tr. 32 Bit
05/12/2016,11:17
Çözüldü 
Formdaki veya tablodaki alanın özelliklerine bağlı olarak yuvarlama işlemleri farklılık gösterebilir. Bu arada virgülden sonraki sayı değerini de kaç olarak belirlediğiniz önemlidir.
İnadına, ille de Accesstr.net...
Cevapla


tdsharun
>>> O Şimdi Sivil<<<
Kullanici Avatari
Aktif Üye
778
06/11/2008
225
Kütahya
Ofis 2003
31/12/2011,02:16
Çözüldü 
Tablonuzda sayıyı kaydettiğiniz alanın özelliklerini şu şekilde düzenleyin:

Alan Boyutu: Ondalık
Duyarlık: 18
Ölçek: 2
Ondalık Basamaklar: 2

Formunuzdaki metin kutusunun özelliğinde Ondalık Basamaklar bölümünü 2 yapın.

Bakın bakalım artık dediğiniz oldu mu?

NOT: Ancak bu bahsedilen yuvarlama olmuyor. Bunu da hatırlatayım. Sizin sorununuz sadece alan özelliğini yanlış ayarlamaktan kaynaklanmış anladığım kadarıyla...
Cevapla


nihatkr
Ofis 2007-2003-2010
Kullanici Avatari
Onursal
814
29/10/2008
272
İstanbul
Ofis 2007
03/09/2016,04:40
Çözüldü 
Yuvalama işlemini yok etmek için virgülden sonra kaç basamak olduğunu bilmemiz lazım. virgülden sonra sonsuza giderse o yuvarlama işlemini engellemek zor olur. siz basamağı söyleyin bir polüm yapalım Img-grin

Fonksiyonuda merak etmiyorum dersem yalan soylerim. yuvarlama yapmadan nasıl olacak. yolu var elbette de, sadece fonksiyonla nasıl olacak merakım o.
Cevapla







Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Tabloya ve forma yeni alanlar ekledikten sonra metin kutusu sonucu almıyor hasanak2 5 303 22/09/2016, 09:28 hasanak2
Çözüldü WebBrowser Yüklendikten Sonra İşlem Yapma ceminsay 2 1.058 27/06/2015, 23:17 ceminsay
Çözüldü Textbox ta yazanı daha sonra hatırlama saygincilli 6 2.124 10/06/2015, 13:27 SCavusoglu
Çözüldü formu bir süre sonra otomatik kapatma (?) Beyazıt Şardağ 5 1.076 25/04/2015, 14:47 atoz112
Çözüldü virgülden öncesi ve sonrasını alma ramazanemrullah 4 1.338 18/12/2014, 08:49 atoz112


Türkçe Çeviri: MCTR, Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2016 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya