Versiyonlar
Tarih
21/10/2009 00:40
Konu Sahibi
quad
Yorumlar
2
Okunma
923
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



quad
Üye
Kullanici Avatari
Üye
23
7
12/10/2009
0
İstanbul
Ofis 2003
24/05/2011,12:16
Çözüldü 
Arkadaslar,

evdeki pcde ofis 2003 full var. Access haric.Access ise 2000
ofisteki pcde ofis 2000 sp3 full var.

evde tasarladigim formlar ofisteki pcde hata veriyor. ornegin

=DSum("[adet]";"data";"[no]= [forms]![data sorgu]![no] And [tarih] Between Date( ) And Date() - 90")

formulu evde sorunsuz calisio ofiste hata veriyor.

bunun nedeni ne olabilir? yuklu componentler ile ilgili bir sorunmudur?
bu sorunu ne sekilde asabilirim?
quad, 12-10-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla


Seruz
Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
S.... U....
1.544
7
30/10/2008
804
Tekirdağ
Ofis XP
02/12/2016,15:18
Çözüldü 
Bu problem Date() fonksiyonundan kaynaklanıyor gibi.
Bende sık sık Date() fonksiyonu nedeniyle sıkıntılar yaşıyorum kullanıcılarımda.
Access veya Ofisin Son Service Pack'ini yükleyince sorun kalkıyor normalde.

Ama düzelmediği de oluyor bazen. O zaman da bildiğim OCX, DLL'leri kopyalıyorum sorun gideriliyor.
Şimdi tam emin değilim ve alakasız gibi ama Dao360.dll veya MSCOMCT2.OCX çözüyordu sanırım.
Bunları C:\Windows\System32 klasörüne kopyalayın.
Bildiğini bilenin arkasından git, bildiğini bilmeyeni uyar, bilmediğini bilene öğret, bilmediğini bilmeyenden kaç.
Konfüçyüs
Cevapla


quad
Üye
Kullanici Avatari
Üye
23
7
12/10/2009
0
İstanbul
Ofis 2003
24/05/2011,12:16
Çözüldü 
(21/10/2009, 10:12)Seruz Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Bu problem Date() fonksiyonundan kaynaklanıyor gibi.
Bende sık sık Date() fonksiyonu nedeniyle sıkıntılar yaşıyorum kullanıcılarımda.
Access veya Ofisin Son Service Pack'ini yükleyince sorun kalkıyor normalde.

Ama düzelmediği de oluyor bazen. O zaman da bildiğim OCX, DLL'leri kopyalıyorum sorun gideriliyor.
Şimdi tam emin değilim ve alakasız gibi ama Dao360.dll veya MSCOMCT2.OCX çözüyordu sanırım.
Bunları C:\Windows\System32 klasörüne kopyalayın.

tesekkurler. denemekte fayda var..
quad, 12-10-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla







Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi



Türkçe Çeviri: MCTR, Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2016 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya