Veritabanından verileri karşılaştırma
Tarih
04/03/2011 21:26
Konu Sahibi
bodabas57
Yorumlar
20
Okunma
4812
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



bodabas57
Üye
Kullanici Avatari
Üye
23
4
05/02/2011
0
İstanbul
Belirtilmemiş
31/03/2011,16:12
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Merhaba,
vb.net'te Access veritabanındaki verileri nasıl karşılaştırabilirim.örneğin bir tablonun içinde iki tane değer olsun birisi "1.yas" ikincisi "2.yas" olsun.1.yas alanının değeri "5" olsun.2.yas değeride "10" olsun.burda 2.yas birinci yastan büyük olduğunu nasıl gösterebilirim.yada ikinci yaştan birinci yaşı nasıl çıkartabilirim ?
Lütfen yardımcı olun eğer bunu çözebilirsem bir çok alanda yardımı olmuş olacak.
Cevapla

ercansahin
BlackEagle
Kullanici Avatari
Uzman
E.... Ş....
3.739
14/11/2008
Ankara
Ofis 2010 32 Bit
22/12/2016,18:59
Çözüldü 

Kod:
Switch([birinciyas]>[ikinciyas];"Birinci Yaş Daha Büyük";[birinciyas]<[ikinciyas];"İkinci Yaş Daha Büyük";[birinciyas]=[ikinciyas];"Yaşlar Birbirine Eşit")


Oluşturduğunuz sorgunuzda artık ismi ne ise siz ayarlarsınız.

[birinciyas] ve [ikinciyas] alan isimleri olarak düşünüldü. Sorgunuzda;

[birinciyas]
[ikinciyas]
Durum:
Switch([birinciyas]>[ikinciyas];"Birinci Yaş Daha Büyük";[birinciyas]<[ikinciyas];"İkinci Yaş Daha Büyük";[birinciyas]=[ikinciyas];"Yaşlar Birbirine Eşit")

alanları oluşmalı.

Cevapla

bodabas57
Üye
Kullanici Avatari
Üye
23
4
05/02/2011
0
İstanbul
Belirtilmemiş
31/03/2011,16:12
Çözüldü 
Sponsor Reklam
veritabanından ismi almayı tam bilmiyorum.anlaşılması için çokk basit bir örnekle gösterebilirmisiniz.gerçekten çok önemli eğer bunu yapabilirsem çok iyi olacak
Cevapla

ercansahin
BlackEagle
Kullanici Avatari
Uzman
E.... Ş....
3.739
14/11/2008
Ankara
Ofis 2010 32 Bit
22/12/2016,18:59
Çözüldü 
Normalde örneği sizin ekleyip, sorunuzu yöneltmeniz lazım. Fakat, bu seferlik böyle olsun.

Sorguyu inceleyin lütfen ve kısa sürede dönüş yapın.


Ek Dosyalar
.rar   yas_durumu.rar (Dosya Boyutu: 16,27 KB / İndirme Sayısı: 28)
Cevapla

bodabas57
Üye
Kullanici Avatari
Üye
23
4
05/02/2011
0
İstanbul
Belirtilmemiş
31/03/2011,16:12
Çözüldü 
Sponsor Reklam
çok teşekkür ederim hocam hemen inceliyorum
Cevapla

bodabas57
Üye
Kullanici Avatari
Üye
23
4
05/02/2011
0
İstanbul
Belirtilmemiş
31/03/2011,16:12
Çözüldü 
hocam bende microsoft visual basic 2008 express var ben ona uygun bi çalışmadan bahsetmiştim Access veritabanında sorgulama değil.access veritabanına bağlanma sonra veritabanından bilgi çekme gibi
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Vb.net günü geçmiş ve geçmemiş verileri listele alican60 2 138 01/12/2016, 23:08 alican60
  Arac kiralama programı için iki dgw karşılaştırma Tbx 4 433 25/05/2016, 01:58 ozanakkaya
Çözüldü TextBoxa Girilen Tarihe Göre Veritabanından Kayıt Güncelleme Acil Yardım Metlesshade 8 977 24/01/2016, 11:33 alican60
Çözüldü ComboBoxtaki Degeri Kullanarak TextBoxa Veritabanından Veri Çekme (Resimli) Acil Yrdm Metlesshade 12 1.347 21/01/2016, 15:11 Metlesshade
Çözüldü Vb.Net ile RichTextBox içerisindeki verileri yazdırma tefenninet 8 4.125 19/10/2014, 01:58 drummers


Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya