veri tabanları
Tarih
02/10/2011 17:22
Konu Sahibi
ayaz323
Yorumlar
7
Okunma
1626
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



ayaz323
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
39
23/02/2011
0
Gaziantep
Ofis 2007
08/03/2012,00:41
Merhaba iyi günler

Ben Veritabanlarını araştırıyorumda "www.cos.com " gibi bir site tasarlıcaz . Kullandıkları veritabanı öğrenebilir miyiz .

birde İstediğimiz sitenin hangi veritabanı kullandığını nasıl öğrenebiliriz.

Cos.com baktığınızda hangi veritabanı nı önerirsiniz neden ?


yardımcı olabilirseniz sevinirim?
Cevapla


alpeki99
Yeniden başlayabilmek...
Kullanici Avatari
Uzman
O....
5.988
29/10/2008
Ordu
Ofis 2013 32 Bit
Bugün,09:49
Site linux tabanlı bir sunucuda bulunuyor ve muhtemelen Php ve MySQL veritabanı ile kodlanmıştır.

İstediğiniz sitenin hangi veritabanı ile kodlandığını anlamanız ne yazık ki çok kolay değil. Sonuç itibari ile bazı sunucularda birden fazla veritabanı çalışabiliyor. Hatta site bir sunucuda olup veritabanı farklı bir sunucuda da olabilir.

Veritabanı ve kodlama yapılacak dil tamamen projeye ve programcının tecrübesine dayanır. Siz tam olarak ne yapmak istiyorsanız belirtin belki daha iyi yardımcı olabiliriz.
AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.
Cevapla


ayaz323
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
39
23/02/2011
0
Gaziantep
Ofis 2007
08/03/2012,00:41
ASp.net Kullanarak yapıcaz Cos.com tarzi Amaç içerik vs. veritabanı Araştırması yapıyoruz ön hazırlık olarak Önereceğiniz varmı ? varsa Neden o veritabanı?
Cevapla


alpeki99
Yeniden başlayabilmek...
Kullanici Avatari
Uzman
O....
5.988
29/10/2008
Ordu
Ofis 2013 32 Bit
Bugün,09:49
Asp.Net kullanacaksanız sunucunuz kaçınılmaz olarak Windows olacaktır. Dolayısıyla karşınıza firmaların sunduğu -genelde- iki veritabanı çıkacaktır: MySQL ve MsSQL.

Yaptığınız projede maliyet öne çıkacaksa o halde MySQL ücretsiz olması açısından kaçınılmaz olacaktır. Asp.Net ve MySQL ile geliştirilmiş çok sayıda örnek proje başarıyla tamamlanmıştır o açıdan gözünüz arkada kalmasın.

MsSQL Server ise Microsoft'un ürünü olması ve .Net ile doğal kardeşliği yüzünden ayrı bir avantaj olacaktır. MsSQL Server tercihinizde sizin için versiyon önemli olacaktır. Bu aşamada da 2008 sürümü tercih etmek iyi olacaktır.

Tercih noktasında karar tamamen size ait ancak şunu göz ardı etmeyin. Siz .Net tabanlı geliştiricisiniz ve destek/örnek noktasında en kolay MsSQL Server kaynaklarına ulaşabilirsiniz. Eğer yabancı dil sorununuz yoksa o zaman MySQL desteğine ulaşmanız daha kolay olacaktır.
AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.
Cevapla


DUAYEN
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
S.... A....
1.026
13/08/2010
279
Yozgat
Ofis 2007
28/10/2016,11:41
(02/10/2011, 18:11)alpeki99 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Asp.Net kullanacaksanız sunucunuz kaçınılmaz olarak Windows olacaktır. Dolayısıyla karşınıza firmaların sunduğu -genelde- iki veritabanı çıkacaktır: MySQL ve MsSQL.

Yaptığınız projede maliyet öne çıkacaksa o halde MySQL ücretsiz olması açısından kaçınılmaz olacaktır. Asp.Net ve MySQL ile geliştirilmiş çok sayıda örnek proje başarıyla tamamlanmıştır o açıdan gözünüz arkada kalmasın.

MsSQL Server ise Microsoft'un ürünü olması ve .Net ile doğal kardeşliği yüzünden ayrı bir avantaj olacaktır. MsSQL Server tercihinizde sizin için versiyon önemli olacaktır. Bu aşamada da 2008 sürümü tercih etmek iyi olacaktır.

Tercih noktasında karar tamamen size ait ancak şunu göz ardı etmeyin. Siz .Net tabanlı geliştiricisiniz ve destek/örnek noktasında en kolay MsSQL Server kaynaklarına ulaşabilirsiniz. Eğer yabancı dil sorununuz yoksa o zaman MySQL desteğine ulaşmanız daha kolay olacaktır.

Helal güzel anlatım hocam.
Bizim için zor diye bir şey yoktur, imkansızsa zaman alır...
Cevapla


ayaz323
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
39
23/02/2011
0
Gaziantep
Ofis 2007
08/03/2012,00:41
Teşekkür ederim ANlatımınız için Img-grin
Cevapla







Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi



Türkçe Çeviri: MCTR, Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2016 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya