Veri tabanını şifreleme
Tarih
04/01/2011 13:23
Konu Sahibi
by body 1
Yorumlar
4
Okunma
1569
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



by body 1
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
85
19/01/2010
0
Belirtilmemiş
Ofis 2003
13/03/2014,10:00
Çözüldü 
Arkadaşlar merhaba,
Herkese öncelikle hayırlı seneler diliyorum.Aslında site içinde araştırdım fakat benim yapmak istediğim,yaptığım programın tablolarının ve formlarının başka bir veri tabanına ( tablo al ) yöntemiyle kopyalanmaması.Yaptığım programı çalıştığım şirkette ortak klasöre koyarak kullanıma açtım.Fakat dediğim gibi başka bir veritabanı yardımıyla tablolarıma ve formlarıma erişimi engellemek için nasıl bir uygulama yapmam gerekli yada accesste böyle bir uygulama yapılabiliyormu.Tşkr.
by body 1, 19-01-2010 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla


mehmetdemiral
.
Kullanici Avatari
Uzman
M.... D....
4.734
30/10/2008
Samsun
Ofis 2013 Tr. 32 Bit
Dün,11:17
Çözüldü 
Bunun için verilerinizi şifreleyerek yazdırabilirsiniz tabloya. Böylece tabloyu alan kişi başka hiçbir yerde kullanamaz. Aşağıdaki konu size yardımcı olacaktır.

http://www.accesstr.net/konu-access-tabl...leyin.html
İnadına, ille de Accesstr.net...
Cevapla


by body 1
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
85
19/01/2010
0
Belirtilmemiş
Ofis 2003
13/03/2014,10:00
Çözüldü 
Hocam ,
Ekteki form üzerinden yardımcı olabilirmisiniz.Kusura bakmayın anlayamadım.Birde bu işlemi kaydet demeden yapamayızmı.Tşkr.


Ek Dosyalar
.rar   vt1.rar (Dosya Boyutu: 44,69 KB / İndirme Sayısı: 13)
by body 1, 19-01-2010 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla


mehmetdemiral
.
Kullanici Avatari
Uzman
M.... D....
4.734
30/10/2008
Samsun
Ofis 2013 Tr. 32 Bit
Dün,11:17
Çözüldü 
Burada olay tamamen iki fonksiyonla yapılıyor. Bunları aşağıya ayrıca veriyorum.

Kod:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
Private Function EncryptText(strText As String, ByVal strPwd As String)
Dim i As Integer, c As Integer
Dim strBuff As String

#If Not CASE_SENSITIVE_PASSWORD Then
strPwd = UCase$(strPwd)
#End If
If Len(strPwd) Then
For i = 1 To Len(strText)
c = Asc(Mid$(strText, i, 1))
c = c + Asc(Mid$(strPwd, (i Mod Len(strPwd)) + 1, 1))
strBuff = strBuff & Chr$(c And &HFF)
Next i
Else
strBuff = strText
End If
EncryptText = strBuff
End Function


Kod:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
Private Function DecryptText(strText As String, ByVal strPwd As String)
Dim i As Integer, c As Integer
Dim strBuff As String
#If Not CASE_SENSITIVE_PASSWORD Then
strPwd = UCase$(strPwd)
#End If
If Len(strPwd) Then
For i = 1 To Len(strText)
c = Asc(Mid$(strText, i, 1))
c = c - Asc(Mid$(strPwd, (i Mod Len(strPwd)) + 1, 1))
strBuff = strBuff & Chr$(c And &HFF)
Next i
Else
strBuff = strText
End If
DecryptText = strBuff
End Function


Daha sonra da kaydet butonu aracılığı ile şu kodlar kullanılarak yazdığınız herşey password cümlesine göre değiştiriliyor:

Kod:
adiniz = EncryptText((txttext), txtpassword)
soyadiniz = EncryptText((txttext1), txtpassword)
adres = EncryptText((txttext2), txtpassword)


Sitemizde öğretmek amaçlı yardımlarda bulunuyoruz. Bu nedenle "şunu yapın" demeden önce nasıl yapıldığını öğrenmeye çalışın. Birşeyler karalayın, sonra biz hatanızı düzeltiriz. Kolay gelsin.

İnadına, ille de Accesstr.net...
Cevapla


by body 1
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
85
19/01/2010
0
Belirtilmemiş
Ofis 2003
13/03/2014,10:00
Çözüldü 
sn.mehmetdemiral hocam ,Yardımlarınızdan ve katkılarınızdan dolayı teşekkürler.
by body 1, 19-01-2010 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla







Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Access Veritabanında Tablo Şifreleme ve Formdan Tabloya Bağlanma Nasıl Yapılır?? mehami 11 311 09/11/2016, 23:35 mehami
  Şifreleme Hk. notrino 2 240 02/05/2016, 12:25 notrino
  Dışa Aktarılan excel dosyasını şifreleme QATLET 5 368 27/04/2016, 08:48 QATLET
  bir comboboxtan veri seçince diğer comboboxlara veri getirmek alican60 4 2.132 14/10/2014, 08:59 drummers
Çözüldü Excelden Tabloya veri almak, Tablodan excele veri göndermek. mesutyagmur 13 4.043 26/10/2013, 09:07 alpeki99


Türkçe Çeviri: MCTR, Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2016 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya