Veri tabanını ağ üzerinden çalıştırırken eklenti yapmak
Tarih
15/05/2010 14:50
Konu Sahibi
akadguler
Yorumlar
5
Okunma
848
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



akadguler
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
59
6
23/03/2010
0
Belirtilmemiş
Belirtilmemiş
26/05/2015,19:32
Çözüldü 
Merhaba arkadaşlar. öncelikle bu siteye emeği geçenlere çok teşekkür ederim. buradan öğrendiğim bilgiler sayesinde ihtiyaçlarımı karşılayabilecek bir teknik servis programı hazırladım.
programımın yapısı çok basit. özel bir tasarımı yok. sürekli eklemeler yaparak geliştirmeye çalışıyorum. basitçe kendi bilgisayar servisimizde ki kağıt formları bilgisayara girmek amacıyla kullanıyorum. şimdi çalışma yapısı şu şekilde. ana veritabanı server i mizda kayıtlı. veri tabanını böldüm. ve ağdan çalışması amacıyla diğer bilgisayarlara kopyaladım. tablo ve formların bağlantısını yaptım. ağ üzerinden herhangi bir problemi olmadan çalışıyor. her teknisyen istediğ bilgisayardan kayıtlarını girebiliyor. buraya kadar problem yok

fakat şöyle bir problemim var. diyelim ki ana veritabanının örneğin tasarımında bir değişiklik yaptım. veya tablo ya herhangi birşeyler ekledim. bu eklediklerim ana veritabanı ve bilgisayarda olmasına rağmen sadece o bilgisyar ve veritabanı için geçerli oluyor. diğer ağdan bağlı bilgisayarlarda vt1_be dosyasında herhangi bir değişiklik olmuyor. geçenlerde baktım olmadı. veritabanını tekrar böl dedim. bütün kayıtları uçurdum. maalesef yapamadım.nasıl yapabilirim acaba ??? bu konuda net olarak bilgim olmamasına rağmen programımı bir yere kadar sizler sayesinde getirdim. umarım bu soruma da bir çözüm beraberce bulabiliriz. şimdiden çok teşekkür ederim.

Giriş Şifre

K.Adı : kadir
şifre : kadir
Saygılar


Ek Dosyalar
.rar   TProgram.rar (Dosya Boyutu: 212,35 KB / İndirme Sayısı: 19)
Cevapla


akadguler
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
59
6
23/03/2010
0
Belirtilmemiş
Belirtilmemiş
26/05/2015,19:32
Çözüldü 
hafta sonuna denk gelmesinden dolayı mı acaba kimse bir cevap yazmadı
akadguler, 23-03-2010 tarihinden beri AccessTr.neT
Cevapla


dreamt
Üye
Kullanici Avatari
Üye
A.... A....
49
1
20/01/2010
0
İstanbul
Ofis 2010 32 Bit
27/01/2016,15:00
Çözüldü 
Merhaba sayın akadguler, size tavsiyem formların olduğu dosyayı mde dosyası haline getirip bu şekilde kullanıcılara paylaştırın yönetici sizseniz sadece sizin dosyanız mdb olarak kalsın deşiğiklik yaptıktan sonra mde ye çevirin ve ağda ortak bir klasörün içine koyun herkes ordan alıp güncellesin. mde yapmanın sebebi diğer kullanıcılar tasarım değişikliği yapmasın diye. isterseniz otomatik güncellemek için ilave bir program yazabilirsiniz. umarım yardımcı olabilmişimdir kolay gelsin.
dreamt, 20-01-2010 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla


akadguler
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
59
6
23/03/2010
0
Belirtilmemiş
Belirtilmemiş
26/05/2015,19:32
Çözüldü 
(17/05/2010, 14:53)dreamt Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Merhaba sayın akadguler, size tavsiyem formların olduğu dosyayı mde dosyası haline getirip bu şekilde kullanıcılara paylaştırın yönetici sizseniz sadece sizin dosyanız mdb olarak kalsın deşiğiklik yaptıktan sonra mde ye çevirin ve ağda ortak bir klasörün içine koyun herkes ordan alıp güncellesin. mde yapmanın sebebi diğer kullanıcılar tasarım değişikliği yapmasın diye. isterseniz otomatik güncellemek için ilave bir program yazabilirsiniz. umarım yardımcı olabilmişimdir kolay gelsin.

cevabınız için teşekkür ederim Sn. dreamt. söylemiş olduğunuz ilk yöntemi deneyip sonucunu bildirecegim.
akadguler, 23-03-2010 tarihinden beri AccessTr.neT
Cevapla


akadguler
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
59
6
23/03/2010
0
Belirtilmemiş
Belirtilmemiş
26/05/2015,19:32
Çözüldü 
maalesef söylediginiz şekilde ya yapamadım Sn. dreamt. başka bir şekilde problemimi çözme şansım var mı?
şu anda geçici olarak şöyle çözdüm problemimi. program 4 adet bilgisayarda kullanıldığı için problem olmuyor fakat zamanla daha fazla bilgisayarda kullanıldığında zaman kaybı olacaktır... ana bilgisayarda istedigim tasarım ve kod değişikliklerini yapıyorum. daha sonra diger bilgisayarlara tek tek gidip ne üzerinde değişiklik yapmışsam (form, modül, sorgu, tablo) onları silip sağ tuşla menüden al tuşuna basıp vt1.mdb yi gösterip oradan tekrar güncellerini alıyorum. bu şekilde problem olmuyor fakat dedigim gibi zaman kaybı oluyor. mesela bari bunu otomatik hale getiremezmiyim. güncelle diye bir ayrı tablo yapsam. onun üzerinde bir butona tıklatığımda örneğin belirli isimlerdeki formları silse sonra ana bilgisayardaki formları otomatik çekse. bu da asıl çözüm degil ama belki olabilir.

Saygılar
akadguler, 23-03-2010 tarihinden beri AccessTr.neT
Cevapla


ielmacilar
Üye
Kullanici Avatari
Üye
24
2
09/05/2010
0
Antalya
Belirtilmemiş
10/10/2011,12:46
Çözüldü 
Selamlar
Tabloları bağlamanız gerkiyor bölüp yada kopyalama değil!!!
ielmacilar, 09-05-2010 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla







Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
Photo form üzerinden alt forma veri girişi yapılamaması murat dikme 5 77 Bugün, 00:51 murat dikme
  webden veri alma, veri tabanına ekleme.... mbo69221088 15 228 Bugün, 00:08 mbo69221088
  Form üzerinden hesaplanan alanın başka form üzerinden güncelleştirilmesi nightashes 16 186 08/12/2016, 21:40 alpeki99
Photo İlişkili Tablolarda FORM üzerinden veri silme Mesut Kaytan 6 92 04/12/2016, 22:40 Mesut Kaytan
  Access'te Sertifika Programı yapmak Yakupbg 2 92 25/11/2016, 10:45 Yakupbg


Türkçe Çeviri: MCTR, Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2016 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya