Veri Süzmeyi Sınırlamak
Tarih
30/04/2010 17:56
Konu Sahibi
boraday
Yorumlar
8
Okunma
1591
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



boraday
Üye
Kullanici Avatari
Üye
31
8
07/04/2009
0
Tekirdağ
Ofis 2007
02/08/2016,10:58
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Merhabalar. Parti bazında listeme yaptırmak için aşağıdaki komutu kullanıyoruz. Şöyle bir sorunum var.

Örnek : 5698 no'lu parti 5698 ve 5698/A olarak 2 ayrı ilşeme tabi tutulmuş. ben 5698 için rapor almak istediğimde 5698/A bilgileri de raporuma geliyor. Ben sadece yazdığım verinin gelmesini istiyorum.Nasıl bir değişiklik yapmam lazım. Şimdiden Teşekkür Ederim.

SELECT IIf(Nz(Len([Disposizione]))>0,[Disposizione],0) AS Parti FROM Pesate GROUP BY IIf(Nz(Len([Disposizione]))>0,[Disposizione],0);
boraday, 07-04-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

Seruz
Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
S.... U....
1.544
7
30/10/2008
804
Tekirdağ
Ofis XP
13/01/2017,16:37
Çözüldü 
Bu sorgu sorunuz için bir şey ifade etmiyor.
Kriteri nasıl verdiğiniz önemli?
WHERE ?
Bildiğini bilenin arkasından git, bildiğini bilmeyeni uyar, bilmediğini bilene öğret, bilmediğini bilmeyenden kaç.
Konfüçyüs
Cevapla

ercansahin
BlackEagle
Kullanici Avatari
Uzman
E.... Ş....
3.739
14/11/2008
Ankara
Ofis 2010 32 Bit
22/12/2016,18:59
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Örnek ekleyiniz lütfen..
Cevapla

benremix
Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
R.... S....
4.432
17/05/2009
365
Ankara
Ofis 2010
17/01/2017,20:35
Çözüldü 
Örnek eklenene kadar konu çöpe taşınmıştır.
Bilgi paylaşıldıkça çoğalır....
Her engel, yaşam koşullarınızı daha iyileştirecek bir fırsattır.


Access için her zaman lazım olacak konu başlıkları listesi 


Cevapla

boraday
Üye
Kullanici Avatari
Üye
31
8
07/04/2009
0
Tekirdağ
Ofis 2007
02/08/2016,10:58
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Merhabalar. Dosyayı ekledim. Fikirleriniz ve yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim..


Ek Dosyalar Ekran Görüntüleri
       

.rar   Pesetaz_raporlama.rar (Dosya Boyutu: 55,08 KB / İndirme Sayısı: 11)
boraday, 07-04-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

Taruz
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
104
4
04/10/2009
20
Belirtilmemiş
Belirtilmemiş
10/06/2014,13:15
Çözüldü 
Merhaba..

Altformun sorgusunda bulunan Disposizione alanından like işlecini kaldırınız..

Kod:
1
2
3
4
5
6
7
8
SELECT IIf(Nz(Len([C01]))>0,[C01],"Belirtilmemiş") AS Müşteri, Pesate.KgNetti, Pesate.KgLordi,
 Pesate.TaraScat, Pesate.TaraTub, Pesate.NRocche, Pesate.DataPes, Pesate.Progre, Pesate.Disposizione, 
Pesate.NScatola, Pesate.TaraTot, Pesate.Stam, Format([Pesate.DataPes],"dd.mm.yyyy") AS Tarihal
FROM Pesate LEFT JOIN Dispo ON Pesate.Disposizione = Dispo.Disposizione
WHERE (((IIf(Nz(Len([C01]))>0,[C01],"Belirtilmemiş")) 
Like [forms]![anaform]![MUSTERISEC] & "*") AND ((Pesate.Disposizione) = [forms]![anaform]![PARTISEC]) 
AND ((Format([Pesate.DataPes],"dd.mm.yyyy")) Like [forms]![anaform]![TARIHGOR] & "*"))
ORDER BY IIf(Nz(Len([C01]))>0,[C01],"Belirtilmemiş");


Parti seç kutusunun boş olduğunda da veriler gelmesini istiyorsanız bu şekilde de kullanabilirsiniz..:

Kod:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
SELECT IIf(Nz(Len([C01]))>0,[C01],"Belirtilmemiş") AS Müşteri, Pesate.KgNetti, Pesate.KgLordi,
 Pesate.TaraScat, Pesate.TaraTub, Pesate.NRocche, Pesate.DataPes, Pesate.Progre, Pesate.Disposizione, 
Pesate.NScatola, Pesate.TaraTot, Pesate.Stam, Format([Pesate.DataPes],"dd.mm.yyyy") AS Tarihal
FROM Pesate LEFT JOIN Dispo ON Pesate.Disposizione = Dispo.Disposizione
WHERE (((IIf(Nz(Len([C01]))>0,[C01],"Belirtilmemiş")) 
Like [forms]![anaform]![MUSTERISEC] & "*") AND ((
Pesate.Disposizione) = iif([forms]![anaform]![PARTISEC] is null,[Pesate].[Disposizione],[forms]![anaform]![PARTISEC])
) 
AND ((Format([Pesate.DataPes],"dd.mm.yyyy")) Like [forms]![anaform]![TARIHGOR] & "*"))
ORDER BY IIf(Nz(Len([C01]))>0,[C01],"Belirtilmemiş");


Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  webden veri alma, veri tabanına ekleme.... mbo69221088 15 363 10/12/2016, 00:08 mbo69221088
  bir comboboxtan veri seçince diğer comboboxlara veri getirmek alican60 4 2.168 14/10/2014, 08:59 drummers
Çözüldü Excelden Tabloya veri almak, Tablodan excele veri göndermek. mesutyagmur 13 4.140 26/10/2013, 09:07 alpeki99
Çözüldü bir veri tabanındaki tabloları diğer veri tabanına almak oguzgon 2 1.465 10/07/2012, 18:35 ozanakkaya
Çözüldü Veri Sayfasında Birden Çok Veri Seçimi Lidervet 2 1.332 28/02/2012, 17:00 Lidervet


Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya