VBA'da sıfır (0) hata kodu ne anlama geliyor?
Tarih
27/09/2011 21:34
Konu Sahibi
WiniFred
Yorumlar
7
Okunma
3135
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



WiniFred
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
121
25/09/2011
11
Zonguldak
-
28/11/2016,21:49
Çözüldü 
Merhaba arkadaşlar,
Access 2007'de bir proje hazırlıyorum. Bir butonun altına gerekli kodları yazdım. hata durumunda çökmemesi için de kodun başına:

Visual Basic Code
On Error GoTo hata


sonuna da:

Visual Basic Code
hata:
 MsgBox "HATA OLUŞTU!-" & Err.Number & "-" & Err.Description, vbCritical


satırlarını ekledim. Ama kod hiç sıkıntısız görevini yerine getirdiği halde

HATA OLUŞTU!-0

mesajı veriyor. Bu sıfır (0) kodlu hatanın anlamı bilgi verebilirseniz çok sevinirim. Kodun tamamı da şöyle:

Visual Basic Code
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
Private Sub btnOnayla_Click()
Dim Yil As Integer, Ay As Byte

On Error GoTo hata

Yil = Mid(IkrazOdemeTarihi, 7, 4)
Ay = Mid(IkrazOdemeTarihi, 4, 2)

If YonetimKuruluKararTarihi = "" Or YonetimKuruluKararNo = "" Or IkrazOdemeTarihi = "" Then
 MsgBox ("Tönetim Kurulu Kara Tarihi, Yönetim Kurulu Karar No ve İkraz ödeme Tarihi alanları boş bırakılamaz")
 Exit Sub
End If
 
 CurrentDb.Execute ("INSERT INTO IkrazHareket(Sicil,Yil,Ay,Vade,OdemeTuru,Izahat,Borc,Alacak,Bakiye) VALUES(" & Forms![GenelForm]![Sicil] & "," & Yil & "," & Ay & "," & Vade & "," & OdemeTuruID & "," & 2 & ",'" & TalepEdilenIkraz & "','" & EskiIkrazBorcu & "','" & TalepEdilenIkraz & "');")
 
 MsgBox "İkraz kaydı İkraz Hareket tablosuna başarıyla eklendi."
 
hata:
 MsgBox "HATA OLUŞTU!-" & Err.Number & "-" & Err.Description, vbCritical
 
End Sub


NOT: forumda arama yaptım ama bununla ilgili bir başlık göremedim. hatam varsa affola..

Cevapla


ayhan2122
accesstr.net , gayet net ;)
Kullanici Avatari
Uzman
681
30/10/2008
451
-
Ofis 2003
24/10/2016,00:04
Çözüldü 
Mümkünse örneğinizi 2003 olarak ekleyin. Daha çok kişi bakabilir.

Saygılar, iyi çalışmalar.
*********
Kod, formül vs bilmek önemlidir ama mantığını yürütebilmek, nerede ve nasıl kullanılacağını bilmek daha önemlidir.
Cevapla


alpeki99
Yeniden başlayabilmek...
Kullanici Avatari
Uzman
O....
5.976
29/10/2008
Ordu
Ofis 2013 32 Bit
Dün,19:11
Çözüldü 
DAO ile alakalı bir yerde hata yapıyor olabilirsiniz. Örnek dosyanızı eklerseniz daha iyi olur.
AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.
Cevapla


chopper07
Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
E....
1.798
29/01/2008
365
Aydın
Ofis 2003
24/11/2016,13:02
Çözüldü 
0 (sıfır) hatası bazen admin yetkisi olmayan kullanıcılar ile işlem yapmak istediğinizde de verebilir.
™Hiç Birimiz, Hepimiz Kadar Akıllı Olamayız...®

resim
resim
resim
Cevapla


WiniFred
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
121
25/09/2011
11
Zonguldak
-
28/11/2016,21:49
Çözüldü 
şu an işyerindeyim. eve gittiğimde dosyayı eklerim. yalnız iki şey belirteyim bu arada.

hata ile ilgili satırları kapattığımda kod hiç problemsiz çalışıyor. Yani hata vermiyor, görevini olması gerektiği gibi yerine getiriyor. sadece hata ile ilgili yukarıda belirttiğim satırları eklediğimde hata veriyor.

Bir de epey bir süre önce yine access'te hazırladığım bir dosya buldum (silindiğini sanıyordum). onda da aynı satırları eklediğim bir kod var. hata etikenin olduğu kısmı:

Visual Basic Code
hata:
if Err.Number<>0then
 MsgBox "HATA OLUŞTU!-" & Err.Number & "-" & Err.Description, vbCritical
end if

şeklinde yazmışım.
Yani sanki sıfır kodu hata olduğu anlamına gelmiyor gibi. Sanki veritabanına gönderilen Sql hatasız tamamlanırsa sıfır kodu döndürüyormuş gibi birşeyler var ama tam anlamadım bir türlü.

Cevapla


Seruz
Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
S.... U....
1.544
7
30/10/2008
804
Tekirdağ
Ofis XP
02/12/2016,15:18
Çözüldü 
Kod çalışırken, Normal kod kısımları bittikten sonra, kodlar sırayla işlemeye devam ettiği için hata kısmına da girip çalışmaya devam ediyor. 0 nolu hata kodu aslında hata yok anlamına geliyor.

hata:
yazısından önce araya exit sub koymanız gerekiyor. onu atlamışsınız.


Visual Basic Code
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
Private Sub btnOnayla_Click()
Dim Yil As Integer, Ay As Byte

On Error GoTo hata

Yil = Mid(IkrazOdemeTarihi, 7, 4)
Ay = Mid(IkrazOdemeTarihi, 4, 2)

If YonetimKuruluKararTarihi = "" Or YonetimKuruluKararNo = "" Or IkrazOdemeTarihi = "" Then
 MsgBox ("Tönetim Kurulu Kara Tarihi, Yönetim Kurulu Karar No ve İkraz ödeme Tarihi alanları boş bırakılamaz")
 Exit Sub
End If
 
 CurrentDb.Execute ("INSERT INTO IkrazHareket(Sicil,Yil,Ay,Vade,OdemeTuru,Izahat,Borc,Alacak,Bakiye) VALUES(" & Forms![GenelForm]![Sicil] & "," & Yil & "," & Ay & "," & Vade & "," & OdemeTuruID & "," & 2 & ",'" & TalepEdilenIkraz & "','" & EskiIkrazBorcu & "','" & TalepEdilenIkraz & "');")
 
 MsgBox "İkraz kaydı İkraz Hareket tablosuna başarıyla eklendi."
 
exit sub
hata:
 MsgBox "HATA OLUŞTU!-" & Err.Number & "-" & Err.Description, vbCritical
 
End Sub



Programcılıkta, bazen gözünüzün önündeki şeyi göremezsiniz.

Bildiğini bilenin arkasından git, bildiğini bilmeyeni uyar, bilmediğini bilene öğret, bilmediğini bilmeyenden kaç.
Konfüçyüs
Cevapla







Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  filitreleme hata koruyucu 4 69 27/11/2016, 23:44 koruyucu
  Açılan kutuda girilen ürün kodu yoksa, form açma ferhatozge 9 204 23/11/2016, 23:45 ozanakkaya
Sad Dinamik arama yapma. Filtreleme zamani hata.. Tale Talibov 11 427 20/11/2016, 18:25 Tale Talibov
  Access 2003'te dosya açılmama sorunu (Hata: 3033) MSami 13 305 05/11/2016, 21:06 alpeki99
Çözüldü Hizmet Formu Hata İbaresi Hakkında Serkan Çevik 7 230 01/11/2016, 21:52 Serkan Çevik


Türkçe Çeviri: MCTR, Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2016 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya