VB2008-Access otomatik sayı problemi
Tarih
26/06/2013 01:00
Konu Sahibi
intercyber
Yorumlar
3
Okunma
1728
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



intercyber
Üye
Kullanici Avatari
Üye
10
2
23/06/2013
0
14/09/2013,00:02
Çözüldü 
Daha bir kaç günlük üyeyim. Herkese merhabalar.

Hazırlamaya çalıştığım teknik servis takip programında (buradan da bazı kodları kullanmıştım. Yayınlayan arkadaşlara teşekkürler) şöyle bir problemle karşılaşmaktayım. Müşteri kayıtlarını girerken benzersiz bir kayıt kullanmam gerekiyor (mecburen). Bunu da access'te birincil anahtar ile ve ilk alanı otomatik sayı yaparak hallettim ama veri tabanını çekip kayıtlar üzerinde işlem yapmaya çalıştığımda doğal olarak hata alıyorum. SiraNo ismini verdiğim değişkeni almadan okutmaya çalışıyorum verilen çekilemiyor, alıyorum bu sefer düzenleme veya başka bir işlem yaparken Access'in otomatik sayı tanımlı alanına vbsic değer göndermeye çalıştığı için farklı bir hata ile program çalışmayı durduruyor. Ama silme veya verileri textboxlara aktarmada bir problem yok.

Prpjeyi ekledim. Fikir verebilecek arkadaş varsa memnun olurum.


Ek Dosyalar
.rar   Projects.rar (Dosya Boyutu: 275,9 KB / İndirme Sayısı: 19)
Cevapla


drummers
Omur Can
Kullanici Avatari
Destek
O.... C....
398
11/05/2009
125
İzmir
Ofis 2003
29/11/2016,13:56
Çözüldü 
(26/06/2013, 01:00)intercyber Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Projeyi ekledim. Fikir verebilecek arkadaş varsa memnun olurum.

Öncelikle
SiraNo alanın otomatik sayı olacak ve

"KAYDET" İşlemi böyle olacak sıra noyu bir textden eklemiyeceksin

Visual Basic Code
 Dim sql As New String("INSERT INTO serviskayitlari (sgiristrh,AdiSoyadi,Telefon,Parcatype,marka,problemtnm,sifre,garanti,tamamlandi,tamamtarih,tamamucreti,yapilanislem,garantiyegitti,ggidistrh,devamediyor,parcabekliyor,beklenenparca,ucretonaybekliyor,onaylanacakucret,belirlenenproblem,onayverilmedi,telefonulasilmadi) values ('{0}','{1}','{2}','{3}','{4}','{5}','{6}','{7}','{8}','{9}','{10}','{11}','{12}','{13}','{14}','{15}','{16}','{17}','{18}','{19}','{20}','{21}',)")
            sql = String.Format(sql, sgirisitarihi.Value, sadsoyad.Text, stel.Text, sparca.Text, smarka.Text, sproblem.Text, ssifre.Text, sgarantivarmi.Text, rb1, stamamtarih.Value, stamamucret.Text, yapilanisl.Text, rb2, sgarantigidistrh.Value, rb3, rb4, sparcabekad.Text, rb5, sucretonaymiktar.Text, sbelirlenenprb.Text, rb6, rb7)


"DÜZENLE" İşlemi böyle olabilir gerekli alanları sen tamamlarsın artık.

Visual Basic Code
Dim sql As New String("UPDATE serviskayitlari SET sgiristrh='{0}',AdiSoyadi='{1}',..............'WHERE SiraNo='{100}' ")
            sql = String.Format(sql, sgirisitarihi.Value, sadsoyad.Text,...................., DataGridView1.CurrentRow.Cells(0).Value)


Bu işini görür sanırım.

drummers, 11-05-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla


intercyber
Üye
Kullanici Avatari
Üye
10
2
23/06/2013
0
14/09/2013,00:02
Çözüldü 
Cevabınız için çok teşekkür ederim. SiraNo alanını kayıtlardan çıkarınca benzersiz alanımız da ortadan kalkmış olmayacak mı? Ben sorunumu tam olarak ifade edemediğim için böyle oldu galiba. Üretilen bu benzersiz kodları aynı zamanda servise gelen makinelere vereceğim. İşlemleri yaparken de ad/soyad yerine bu benzersiz kodlarla işlem yapacağım. Yani Arama işlemi Adsoyad değişkeni ile yapılacak belki ama silme düzenleme işlemlerini bu benzersiz koda göre yaptıracağım.

Şimdi aklıma başka bir fikir geldi. Şöyle yapsak; VB'de rastgele bir kod üretip bunu benzersiz alan olarak kullansak ve VT'ye kaydetsek de olur galiba. Ama üretilen kod aynı mantıkla üretileceği için nadir ya da düşük bir ihtimal de olsa belli zamanlarda aynı kodun üretilmesi söz konusu olabilir mi?

Bir konu da yardıma yine ihtiyacım var. VT'den çektiğim veriler ile birlikte veri veri alanlarının isimleri de datagrid'e eklenmekte. Ben bu kısımları kendim belirleyip (yani kolon isimlerini ben yazacağım) altlarına vt'den çektiğim ilgili verileri aktarabilir miyim. Yaklaşık olarak 13 yıl ara verdim. Herşey değişmiş. Eskiden yani vb6 ile bunları çok rahat yapabiliyordum. Şimdi bir türlü bulamadım.
Cevapla


intercyber
Üye
Kullanici Avatari
Üye
10
2
23/06/2013
0
14/09/2013,00:02
Çözüldü 
Tamam oldu. Çok teşekkür ederim
Cevapla







Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  rastgele sayı üretme Emine Çalık 5 306 03/08/2016, 00:22 ozanakkaya
Çözüldü Vb.net Webbrowser Yeni Pencere Problemi Sherlock.Holmes 9 1.614 04/12/2015, 19:09 Sherlock.Holmes
Çözüldü Foreign Key ve Relationship Problemi (Ana ve Yavru Tablo Kayıt silme) umutakkaya 3 2.252 15/08/2014, 18:04 umutakkaya
Çözüldü Üç şarta bağlı olarak alt formda sayı üretme balmy 5 1.360 21/05/2014, 10:05 balmy
Çözüldü Datagridview içindeki hücrelerin değeri değiştiğinde toplam tutarının otomatik değişmesi umutakkaya 11 3.569 14/03/2014, 01:02 POWER


Türkçe Çeviri: MCTR, Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2016 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya