VB ye Geçmek İstiyorum Ama...
Tarih
21/03/2009 13:38
Konu Sahibi
DePlax
Yorumlar
8
Okunma
2576
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



DePlax
Üye
Kullanici Avatari
Üye
6
2
02/03/2009
0
Belirtilmemiş
Ofis 2007
24/07/2013,16:31
Çözüldü 
Merhaba arkadaşlar;

uzun yıllardır Access ile kod yazıyorum. Accessin rahatlığı hızlı kod yazabilmemiz çok güzel.veritabanı özellikleri neredeyse tüm kaynaklara bağlatı kurabilmesi içerisinde gömülü sorgu özellikleri gibi bir çok yeteneğe sahip. isteyipte yapmadığım bir şeyde olmadı ayrıca. Ancak en nihayetinde gerçek bir uygulama olmuyor.

VB ye (net) geçmek istiyorum. 2008 kurdum. elbette çok işim var daha. ama accesste çok kolay yaptığım işleri burada bir türlü yapamıyorum.

Bir çok programlama sitesinde aramalar yaptım sorular sordum şansıma direk vb ile başlamış kullanıcılar denk geldi ve "accesste yaptığım söyle bir işi vb de nasıl yaparım" sorularına bir cevap bulamadım ne yazikki

siz değerli Access kullanıcıları beni daha iyi anlarsınız düşüncesi ile bazı şeyler sormak istiyorum yardımlarınızı yada önerilernizi rica ederim.

Accesste sıklıkla yaptığım aşağıdaki işlemleri vb.net te nasıl yapabilirim

1- Excel yada text dosydan bir oluşan bir listeyi (örenğin fiyat listesi bir irsaliye içeriği avans listesi vb.) makro yardımıyla Access içindeki local bir temp tabloya alıyorum, oradanda bazen kod ile bazen sorgu ile bağlı tabloya (sql tablosu) insert ediyorum.

2-sıklıkla sorgulara bir formdan paremetre gönderiyorum. örneğin başlangıç bitiş tarihi sorduracaksam bunları bir form üzerindeki text box tan okutuyorum. yada bir kullanıcının yetkilerini kullanmak için yazdığım bir sorgu main isimli formumdaki listboxı kullanıyor. vb nin sorgu ekranlarında bir form ile ilişkisini kuramadım bir türlü.

3- accesste Sql içindeki birden fazla db yi içeren tabloları uygulamaya bağlayabiliyoruz. vb de bunların hepsini kodlamı yapacağız.

4- bağlı tablolarım genelde asıl uygulamanın olduğu Sql veritabanı tabloları. Accesste bir de kendi içindeki tabloları kullanıp temp tablolar yapıp onlar üzerinde işlemler yapıyordum. vb de nasıl yaparım çözemedim. kendi veri tabanı olmadığı için ne yapacağımı bilemedim.

şimdiden teşekkür ederim.
saygılarımla.
Cevapla


cuneyt

Kullanici Avatari
Onursal
321
29/10/2008
81
İstanbul
Ofis 2007
08/06/2016,10:56
Çözüldü 
merhaba,
access ve diğerleri birbirinden çok farklı.
access çok daha pratik ve kolaydır. ancak vb.net biraz daha farklı. mantık olarakta farklı. yani accesste rahatlıkla yapabildiğin bir programı vb.net ile çok daha beyin harcayarak yapabiliyorsun. ve daha çok kod kullanmak suretiyle her yapmak istediğini gerçekleştirebiliyorsun.
dediğin konulardan örneğin Access veritabanındaki bir tabloya ulaşıp verileri görmek istiyorsan bunun için bir çok yol var. örneğin datagrid nesnesine doldurarak bu işlemi yapabiliriz.

örnek:

imports system.data
imparts system.data.oledb
imports system.xml

public class form1
private sub form1_load(byval sender as system.object, byval e as system.eventargs) handles mybase.load
dim baglan as oledbconnection
dim DataAl as oledbdataadapter
dim TumDataAl as dataset
dim baglanti, sorgu as string

baglanti = "provider=microsoft.jet.oledb.4.0;data source=C:\\Hastane Klasörü\\hastane.mdb"
sorgu = "select * from HastaTakip"
baglan = new oledbconnection(baglanti)
DataAl = new oledbdataadapter(sorgu, baglan)
TumDataAl = new dataset()
DataAl.fill(TumDataAl, "hastatakip")
datagrid1.datasource = TumDataAl.tables("hastatakip")
end sub
end class


yani burda şunu demek istedik Hastane Klösürüne git ordan Hastane.mdb dosyasına ulaş, içerisindeki HastaTakip tablosundaki verileri datagrid1 nesnesi içine doldur.
(datagrid nesnesini menüden seçip formunuza ekliyorsunuz.)

saygılar,
Cevapla


DePlax
Üye
Kullanici Avatari
Üye
6
2
02/03/2009
0
Belirtilmemiş
Ofis 2007
24/07/2013,16:31
Çözüldü 
Teşekkür ederim,
farklı olduğunu ve accessin daha prtaik olduğunu görebiliyorum. vb de daha çok koda ihtiyaç olduğu düşünmüyorum. çok kod = iyi program olduğunada inanmıyorum.

örneğinizde de bahsettiğiniz işlemlerde sıkıntım yok (datayı okumak yada göstermekle gibi)

hangi yazıyı örneği incelecem benzerler kodlar var. ben accesste rahatlıkla yapıp vbde olunu örneğini bulamdığım işler için yardım istemiştim.

örneğin 1. madde de bahsettiğim gibi. bir Access tablosundan değilde bir txt yada xls dosyadaki bilgiyi Sql server üzerinde bir tabloya aktarmak için bir dünya kod yazmak lazım. bunun pratik bir yolu yok mudur acaba.

bu işleme bir örnek verebilirmisiniz. yani buna sadece benim ihtiyacım yoktur diye düşünüyorum. bu işini Access te 2 satırda yapabiliyorum. asıl sormak istediğim buydu

yada vs studio içinde server penceresinde bir view hazırladık diyelim (acc deki karşılığı sorgu) bir form yaptık diyelim. ben accesste hazırladığım sorgu için form üzerindeki nesnelerden rahatlıkla parametre döngebilirken vb de bunu bir türlü bulamadım.

bu iki durum la ilgili bana
(txt yada xls dosyayı (sıralı alanlardan oluşan örn adı,soyadı,tel) Sql server üzerinde bir tb insert etmek.
form üzerindeki kontrollerden sorguyu filitrelemek)
yardımcı olması için örnek verebilirmisiniz.
Cevapla


alpeki99
Yeniden başlayabilmek...
Kullanici Avatari
Uzman
O....
5.994
29/10/2008
Ordu
Ofis 2013 32 Bit
Dün,23:53
Çözüldü 
Eğer Access ile Vb.Net arasında kod sistemi açısından mantıki bir karşılaştırma yaparsanız büyük bir yanılgıya düşersiniz. Yani Access'te şu kadar satırda bu işi yapıyordum o halde Vb.Net daha yeni ve gelişmiş bir dil olduğu için daha hızlı yaparım diye düşünmek yanlış olur.
AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.
Cevapla


DePlax
Üye
Kullanici Avatari
Üye
6
2
02/03/2009
0
Belirtilmemiş
Ofis 2007
24/07/2013,16:31
Çözüldü 
selam;

az kod yazıpta daha hızlı yaparım diye düşünmüyorum. sadece nasıl yapacağımı çözemiyorum.

txt yada xls dosyayı Sql serverdaki bir tablo ya nasıl insert edeceğim bununla ilgili bir örnek bulursam gerisini hallederim.
Cevapla


elifnaz
Hesap Aktif Değil
Kullanici Avatari
Aktivasyon Bekleyen
67
10/02/2009
Konya
Ofis 2007
03/01/2010,19:09
Çözüldü 
Eğer kasteddiğiniz şey olan bir txt dosyası değilse kodun içinde bir txt dosyası(yolunu belirterek)oluşturup textboxlara girilen değerleri txt dosyasına atmasını ve vb.den oku dediğinizde txt dosyasındakileri getirmesini kastediyorsanız size yardımcı olabilirim...
Ama olan bir txt doyasını sqldetabloya insert etmeyi bende bilmiyorum
txt dosyası değilde accessdeki bir tabloyu sqle insert etmekde aynı şeydir öyle deneseniz olmaz mı?
Cevapla







Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Kullanıcı Girişi yapmak istiyorum yardım Volkan Karatop 4 971 16/05/2016, 17:14 atoz112
Çözüldü login formumu timer ile kapatmak istiyorum metocenk 6 2.613 11/04/2011, 17:10 ~~KaG~~


Türkçe Çeviri: MCTR, Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2016 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya