Vb.NET Form üzerinde Textboxların Toplamını Almak.
Tarih
05/03/2014 16:14
Konu Sahibi
umutakkaya
Yorumlar
3
Okunma
1516
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



umutakkaya
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
192
21/12/2011
6
Edirne
Ofis 2007
29/11/2016,22:22
Selamlar .

Ben VB.Net teki oluşturduğum form üzerinde bulunan textboxların toplamını textboxların hepsi sayı olduğunda hesaplatıyorum. Ama Bu Textbox lardan biri boş bırakılsa yada harf girilmiş ise HATA veriyor. Ben Textbox1 den Textbox3 e kadar textboxlar oluşturdum. Toplamınıda Toplam.Text de görmek istiyorum.

Formülü şu şekilde yazdım
TextBox3.Text=TextBox1+TextBox2.Text+TextBox3.Text

Örneğin TextBox1.TexBox1 'in içeriği "11AA" olsun yada içeriği boş olsun diğer iki textboxlar da sayı olsun . Bu toplama işlemni nasıl yapacağız.

Acces Formlarına bu durumlarda metin kutularını toplarken Toplam=Nz(Metin1,0) + Nz(Metin2,0) diyerek yapıyorduk. VB.Net için Buna benzer bir işlem varmı ? Çook denedim araştırdım istediğimi bulamadım. Teşekkürler...
Cevapla


umutakkaya
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
192
21/12/2011
6
Edirne
Ofis 2007
29/11/2016,22:22
Sorumun Cevabını buldum. (alıntıdır)

Public Function Toplam(ByVal txt() As TextBox) As String
Dim o = txt.Where(Function(f As TextBox, d As Double) Double.TryParse(f.Text, d) = True).Select(Function(f) Double.Parse(f.Text)).Sum()
Return o.ToString("N2")
End Function


Private Sub TextBox3_TextChanged(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles TextBox3.TextChanged, TextBox2.TextChanged, TextBox1.TextChanged
TextBox4.Text = Toplam(New TextBox() {TextBox1, TextBox2, TextBox3})
End Sub
Cevapla


alpeki99
Yeniden başlayabilmek...
Kullanici Avatari
Uzman
O....
5.977
29/10/2008
Ordu
Ofis 2013 32 Bit
Bugün,15:11
Benim yazdığım cevap nereye gitmiş? Neyse bir daha yazalım:

Öncelikle bulduğunuz çözüm çok tercih edilir değil. Genelde başka durumlarda kullanılıyor. Siz toplama işlemi öncesinde ya da textbox içinden çıktıktan sonra aşağıda verdiğim kod ile kontrol yapacaksınız:

Visual Basic Code
if ( string.isnullorempty( textbox1.text ) ) then
  ' boş ise yapılacaklar
else
  ' dolu ise yapılacaklar
end if

AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.
Cevapla


umutakkaya
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
192
21/12/2011
6
Edirne
Ofis 2007
29/11/2016,22:22
Sayın ;Bayalpeki99 Teşekkürler.

Toplam:TextBox1+TextBox2+TextBox3+.....+Texboxn işlemim for next ile nasıl yapabiliriz?

Not: Bu textboxlardan herhangi bir Textboxın içine "11a" gibi bir değer yazıldı ise yada içeriği boş ise de diğer sayılı olanları toplasın istiyorum.

Teşekkürler.
Cevapla







Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  form içinde form açma gkmanil 1 559 09/06/2015, 09:04 alpeki99


Türkçe Çeviri: MCTR, Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2016 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya