VB.NET & Access ile Login İşlemi
Tarih
02/11/2010 10:04
Konu Sahibi
oguzhanbakir07
Yorumlar
4
Okunma
8274
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



oguzhanbakir07
Üye
Kullanici Avatari
Üye
22
6
05/02/2009
0
Belirtilmemiş
Ofis 2003
10/11/2010,10:51
Sponsor Reklam
Access dosyamızın adı:db.mdb;
İçine Login adında bir tablo açalım.İçine de ID (Otomatik Sayı),KADI(Metin),SIFRE(Metin)
alanlarını açalım.db.mdb dosyasını proje exemizin bulunduğu yere yani Bin>Debug klasörünün içine atalım.

VB.Nette bir form açalım ve ismini frmLogin olarak verelim.Daha sonra bu formun üstüne 2 textbox ve 2 buton ekleyelim.

Textbox isimleri:txtKullanici,txtSifre
txtSifrenin passwordchar özelliğine * koyalım ki yazdığımız şifre *(yıldız) olarak görünsün.

Buton isimleri:btnGiris,btnIptal

btnGirisin click olayına şu kodları yazalım

Visual Basic Code
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
Try

//Yeni bir oledb bağlantısı yarattık ve yerini exemizin yanındaki db.mdb olarak verdik.
            Dim con As New OleDbConnection(Application.StartUpPath & "\db.mdb")

//ds adında bir DataSet yarattık.
            Dim ds As New DataSet
//da adında bir adaptor tanımladık eğer Login tablosundaki KADI alanı txtKullaniciAdina 
//ve PASS alanı txtSifreye girdiğimiz alanla uyuşuyorsa
//If da.Fill(ds) satırına düşecektir.

            Dim da As New OleDbDataAdapter("select * from Login where KADI='" & Trim(txtKullanici.Text) & "'and PASS='" & Trim(txtSifre.Text) & "'", con)

           
            If da.Fill(ds) Then
                DigerForm.Show() //Şart sağlanıyorsa DigerFormu göster dedik.
                Me.Hide()//frmLogin adlı formumuzu gizledik.
            
            Else  
//Şart sağlanmamışsa Yanlış kullanıcı adı veya şifre girdiniz diye bir mesaj döndürdük.
                MsgBox("Yanlış kullanıcı adı veya şifre girdiniz")
            End If



        Catch ex As Exception
            MsgBox(ex.Message)
        End Try


Olası bir hata içinde try catch bloğuna aldık ki hata verdiğinde programımız yarıda kesilmeyip hatayı bize mesaj olarak versin diye.

Cevapla

rfve
Üye
Kullanici Avatari
Üye
16
2
30/09/2010
0
Edirne
Ofis XP
29/09/2015,10:21
önek ekleseydin keşke arkadaşım anlamadım açıkçası...

.exe nerede .??
Cevapla

oguzhanbakir07
Üye
Kullanici Avatari
Üye
22
6
05/02/2009
0
Belirtilmemiş
Ofis 2003
10/11/2010,10:51
Sponsor Reklam
Akşam eve gidince atayım arkadaşım.
Cevapla

goodfalles
Hesap Aktif Değil
Kullanici Avatari
Aktivasyon Bekleyen
306
11/12/2008
İstanbul
Ofis 2007
17/11/2014,04:14
çok sağol açıklama için yaptığım proje içine ekledim
Cevapla

mehmetalierki
Üye
Kullanici Avatari
Üye
1
0
06/08/2014
0
13/08/2014,01:43
Sponsor Reklam
teşekkürler cok isime yaradı ellerine sağlık
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi



Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya