Vb Filecopy Sürücüde Aynı Dosyanın Kontrolü ve commondialog
Tarih
19/06/2011 03:26
Konu Sahibi
|By|KiDnArUt|
Yorumlar
8
Okunma
3789
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



|By|KiDnArUt|
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
90
07/05/2010
5
Gaziantep
Ofis 2003
19/04/2013,12:56
Çözüldü 
Selamlar şimdiden teşekkür ederim yardımcı olacak arkadaşlara

Küçük bir yedekleme işlemi yapmak istiyorum copyalama işlemini gerçekleştiriyorum
her yedeklemede sistem tarihine göre yapıyor

1. dosyayı copyalayıp yedeklediginde sistem tarihi adını alıyor bu uzantı sorunu yaşatırmı ?

2. aynı isimde yedekleme oldugunda nasıl kontrol edebilirim sistem c den d ye kopyalama yaptıgımda d yi nasıl kontrol edebilirim

3. kopyalama işlemi bittiginde kontrol için kopyalama yaptıgım alanı açıp işlemin gerçekleşip gerçekleşmedigini nasıl göre bilirim

Yardımcı olursanız sevinirim, örnek ektedir.



Ek Dosyalar
.rar   Yedek2.rar (Dosya Boyutu: 1,6 KB / İndirme Sayısı: 8)
|By|KiDnArUt|, 07-05-2010 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla


~~KaG~~
Kıdemli Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
K.... A....
477
06/01/2011
47
Karabük
Ofis 2003
28/11/2014,11:50
Çözüldü 
Öncelikle Söyleyim Ben .NET Kullanıyorum. Ve Örneğini İnceleyemedim.
Alıntı:Küçük bir yedekleme işlemi yapmak istiyorum copyalama işlemini gerçekleştiriyorum
her yedeklemede sistem tarihine göre yapıyor

1. dosyayı copyalayıp yedeklediginde sistem tarihi adını alıyor bu uzantı sorunu yaşatırmı ?

Burada Ne Demek İstediniz Anlamadım.

.NET de Dosya Var mı Yok mu Diye Kontrol Ettirmek İçin Aşağıdaki Kodu Kullanılıyor.
Bundan Esinlenerek Kendine Göre Değiştirebilirsin.

Visual Basic Code
File.Exists(DosyaAdı)


VB Bilen Arkadaşlar Daha Etkili Yardımcı Olacaktır...Saygılar

Cevapla


~~KaG~~
Kıdemli Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
K.... A....
477
06/01/2011
47
Karabük
Ofis 2003
28/11/2014,11:50
Çözüldü 
Alıntı:2. aynı isimde yedekleme oldugunda nasıl kontrol edebilirim sistem c den d ye kopyalama yaptıgımda d yi nasıl kontrol edebilirim

Bu Sorunuz İçin,

Visual Basic'teki Dir fonksiyonunu kullanarak bulabilirsiniz. Nasıl mı? Sadece istediğiniz dosya ismini bu fonksiyona atamanız ve dönen sonucu değerlendirmeniz yeterli olacaktır. Dönen değer boş bir değişken ise (' ' ) dosya belirttiğiniz yerde bulunmuyor demektir.

Visual Basic Code
1
2
3
4
5
6
7
8
Private Sub Form_Load()
Dosya = Dir(' C:\AUTOEXEC.BAT' )
If Dosya = ' ' Then
MsgBox ' Dosya Bulunmuyor!'
Else
MsgBox ' Dosya Bulundu!'
End If
End Sub


ALINTIDIR
Cevapla


|By|KiDnArUt|
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
90
07/05/2010
5
Gaziantep
Ofis 2003
19/04/2013,12:56
Çözüldü 
Çok Teşekkür ederim ben C deki dosya ismi ile karşılaştırma yapıyormuşum sürekli LolD dosyanın varolup olmadıgını, bu çözüldü
Dim dosya, trh As String
trh = Date
dosya = Dir("d:\" + trh)
If dosya = "" Then
FileCopy Text1.Text, Text2.Text
MsgBox " Kopyalama İşlemi Gerçekleşti", vbInformation, "Tebrikler"
Else
MsgBox " Aynı Dosya Zaten Bulunmakta", vbInformation, "UYARI !!!"
End If
End Sub

1. ve 2. madde kaldı

1. maddede dosyayı kopyalarken yedeğin hangi gune ait oldugunu görmek için sistem tarihini veriyorum (date) burda bu şekilde kopyalama yaptıgımda dosyanın uzantısında sorun olurmu acaba

3. maddede ise kopyalam işlemi bittiginde kopyalanan konumu açmak istiyorum görmek için

tekrardan çok teşekkür ederim
|By|KiDnArUt|, 07-05-2010 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla


|By|KiDnArUt|
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
90
07/05/2010
5
Gaziantep
Ofis 2003
19/04/2013,12:56
Çözüldü 
Konu neden çözlenlere taşındı anlamadım ??
|By|KiDnArUt|, 07-05-2010 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla


|By|KiDnArUt|
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
90
07/05/2010
5
Gaziantep
Ofis 2003
19/04/2013,12:56
Çözüldü 
Sorun Çözülmüştür


Öncelikle bu işlemi gerçleştirebilmek için kullanmamız gereken Api yi formun general kısmına ekliyoruz.

Private Declare Function ShellExecute Lib "shell32.dll" Alias "ShellExecuteA" (ByVal hwnd As Long, ByVal lpOperation As String, ByVal lpFile As String, ByVal lpParameters As String, ByVal lpDirectory As String, ByVal nShowCmd As Long) As Long


Const SW_SHOWNORMAL = 1 ' buda sabitimiz oluyo..

öncelikle formumuza bir textbox ve bir command buton ekliyoruz.

aşağıdaki koduda command butonun altına yapıştırıyoz..

Call ShellExecute(Me.hwnd, "open", trim(text1.text), "", "", SW_SHOWNORMAL)
|By|KiDnArUt|, 07-05-2010 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla







Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
Çözüldü Visual Basic Commondialog miyemut 6 2.973 22/09/2011, 19:59 Coskun0559
Çözüldü filecopy uzantısını database yazdırma ancyra 1 1.417 14/08/2009, 12:34 Bilgisayarcı


Türkçe Çeviri: MCTR, Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2016 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya