VB C# ta fotoğraf ekleme ?
Tarih
23/12/2013 16:34
Konu Sahibi
jiloooo
Yorumlar
12
Okunma
3358
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



jiloooo
Üye
Kullanici Avatari
Üye
Y.... K....
12
4
23/12/2013
0
Ankara
Ofis 2010
26/12/2013,02:07
Çözüldü 
burda fotoğraf ekle butonuna basınca cameradan çekme veya yüklü olan bir fotoğrafı programa çekip veritabanına çekmeyi nasıl yapabilirim?

resim 
Cevapla


jiloooo
Üye
Kullanici Avatari
Üye
Y.... K....
12
4
23/12/2013
0
Ankara
Ofis 2010
26/12/2013,02:07
Çözüldü 
yok mu cevap verebilecek?
Cevapla


mahmut18
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
M.... Y....
64
9
18/12/2013
20
Çankırı
Ofis 2010
06/02/2016,01:16
Çözüldü 
Hocam veritabanına mı kayıt edecek resmi
Cevapla


mahmut18
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
M.... Y....
64
9
18/12/2013
20
Çankırı
Ofis 2010
06/02/2016,01:16
Çözüldü 
Şuan Deneme İmkanım Olmadığı için bildiklerim şu şekilde bir kontrol edin doğrudur büyük ihtimal,
Buton1_Click
openFileDialog1.ShowDialog();
// label1.Text = openFileDialog1.FileName;(label ekleyerek resmin ismini gösterebilirsin bu şekilde daha hoş olur ama senin programında yok gördüğüm kadarıyla)
label1.Text = openFileDialog1.SafeFileName;
pictureBox1.ImageLocation = openFileDialog1.FileName;
Cevapla


mahmut18
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
M.... Y....
64
9
18/12/2013
20
Çankırı
Ofis 2010
06/02/2016,01:16
Çözüldü 
Veritabanı içinse şunu bir dene, 2 tana buton(seç-kaydet) 1 tane GridView gerekli sen kullanmamışsın programında ilk olarak veritabanı bağlantısını öğrenmen gerek...konu sabitleşirse inş orda daha detaylı anlatırım...yine veritabanın Sql mi yoksa Access mi bunu belirtirsen hangi kayıtlar gelecek source(arama) seçeneği olacak mı veya kayıt ileri geri olarak kullanılacak mı bunlarıda ayrıntılı olarak belirtirsen elimden geldiğince yardımcı olurum...

Saygılarımla
Cevapla


mahmut18
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
M.... Y....
64
9
18/12/2013
20
Çankırı
Ofis 2010
06/02/2016,01:16
Çözüldü 
Sanırım bu bilgilerde biraz işinize yarayacaktır, veritabanı olaylarıyla ilgili,
oleDbDataAdapter1.Fill(dataSet11, "asd");
bs = this.BindingContext[dataSet11, "asd"];
bs.Position += 1; //ileri
bs.Position -= 1; //geri
bs.Position = 0; //Başlangıç
bs.AddNew(); //Kayıt ekle
bs.CancelCurrentEdit();//İptal et
bs.EndCurrentEdit();//Güncelle
oleDbDataAdapter1.Update(dataSet11, "asd");
bs.RemoveAt(bs.Position);
oleDbDataAdapter1.Update(dataSet11, "asd");
Çok eskilerden Kaydettiğim resimlerin ve bilgilerin ileri geri olayları;
BindingManagerBase bs;
public void resim_goster()
{
pictureBox1.ImageLocation = this.dataSet11.Tables["ok"].Rows[bs.Position]["resim"].ToString();
}
private void Form1_Load(object sender, EventArgs e)
{
oleDbDataAdapter1.Fill(dataSet11, "ok");
bs = this.BindingContext[dataSet11, "ok"];
resim_goster();


}

private void button1_Click(object sender, EventArgs e)
{
bs.Position = 0;
resim_goster();

}

private void button2_Click(object sender, EventArgs e)
{
bs.Position -= 1;
resim_goster();
}

private void button3_Click(object sender, EventArgs e)
{
bs.Position += 1;
resim_goster();
}

private void button4_Click(object sender, EventArgs e)
{
bs.Position = bs.Count - 1;
resim_goster();
}
Cevapla







Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
Çözüldü text nesnesinin içini bozmadan yazı ekleme ceforce 8 2.489 12/03/2014, 23:46 umutakkaya
Çözüldü Datagridin her satırına otomatik sayı ekleme sngl07 2 1.570 29/04/2013, 02:25 drummers
Çözüldü mdı forma buton ekleme aydın3838 20 6.236 28/04/2012, 13:33 aydın3838
Çözüldü Proje İçinde Command Box Ekleme adrian 5 1.424 06/03/2012, 23:32 alpeki99
Çözüldü Vb 6 Veri Tabanına Commandiyalog İle Resim Ekleme Ve Göstermek |By|KiDnArUt| 4 2.762 20/05/2011, 19:27 |By|KiDnArUt|


Türkçe Çeviri: MCTR, Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2016 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya