Vb 6 Veri Tabanına Commandiyalog İle Resim Ekleme Ve Göstermek
Tarih
20/05/2011 18:16
Konu Sahibi
|By|KiDnArUt|
Yorumlar
4
Okunma
2761
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



|By|KiDnArUt|
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
90
07/05/2010
5
Gaziantep
Ofis 2003
19/04/2013,12:56
Çözüldü 
Selamlar Şimdiden Teşekkür Ederim Yardımcı Olacak Kişilere

Ufak ßir Örnek Ekledim Access Veri Tabanına Resmi Kaydedecek Ve Kayıtlar Arasında Gezinirken Resimler Picture De Gözukecek Nerde Eksik Yapıyorum ßulamadım ?

Örnek Ektedir


Ek Dosyalar
.rar   deneme.rar (Dosya Boyutu: 28,92 KB / İndirme Sayısı: 46)
|By|KiDnArUt|, 07-05-2010 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla


Coskun0559
Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
C.... Ç....
1.222
02/11/2008
505
Tekirdağ
-
30/11/2016,17:15
Çözüldü 
kod şu şekilde;

Visual Basic Code
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
Private Sub Command1_Click()
CommonDialog1.DialogTitle = "Resim Dosyası Aç"
CommonDialog1.Flags = cdlOFNHideReadOnly
CommonDialog1.Filter = "Jpg Dosya(*.jpg)|*.jpg|Bütün Dosyalar(*.*)|*.*"
CommonDialog1.FilterIndex = 0
CommonDialog1.ShowOpen
Image1.Picture = LoadPicture(CommonDialog1.FileName)
Text2.Text = CommonDialog1.FileName
End Sub

Private Sub Command2_Click()
Adodc1.Recordset.AddNew
Adodc1.Recordset![respath] = Text2
Adodc1.Recordset![adi] = Text1
End Sub

Private Sub Command3_Click()
Adodc1.Recordset![respath] = Text2
Adodc1.Recordset![adi] = Text1
Adodc1.Refresh
End Sub



Private Sub Form_Load()
Image1.Picture = LoadPicture(Text2.Text)
End Sub


çıkış saatine denk geldi tam detaylı yapamadım ama çözeceğiniz şekilde yaptım
veri tabanını "respath" diye bi alan ekledim ve resmin yolunu kaydettirdim.
form açılıca text2 deki resim yolunu alıyor ve resmi picture nesnesine load yapıyor
adodc nin response yordamına aynı kodu yazman gerekli
kolay gelsin



Ek Dosyalar
.rar   deneme_coskun.rar (Dosya Boyutu: 31,07 KB / İndirme Sayısı: 60)
GERİ SAYIM;Sen doğduğunda başladı ! Eğer (9) canlı bile olsaydın en fazla (8) kez kaçabilirdin Ölümden ! Bil ki (7) Düvele sultan dahi olsan yerin (6) Mekan olacak sana. En fazla (5) Metre kumaş götürebileceksin ! Kapatacaksın (4) açsanda gözlerini ! Bu (3) günlük fani dünyada Azraile (2) kat olup yalvarsanda nafile EceL geldiğinde (1) gün öleceksin ! İşte, o an herşey (0) dan başlayacak. Çünkü,
ÖLÜM BİR YOK OLUŞ DEĞİL,YENİDEN DOĞUŞTUR !
Cevapla


|By|KiDnArUt|
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
90
07/05/2010
5
Gaziantep
Ofis 2003
19/04/2013,12:56
Çözüldü 
Çok Tşk Ederim İnceleyeyim ßir
|By|KiDnArUt|, 07-05-2010 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla


|By|KiDnArUt|
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
90
07/05/2010
5
Gaziantep
Ofis 2003
19/04/2013,12:56
Çözüldü 
Malesef Ado Olayını Gerçekleştiremedim Hata Veriyor Resim Yolu Gösteriyor Kayıtlar arasında Gezindigimde Tek Resim Kalıyor
|By|KiDnArUt|, 07-05-2010 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla


|By|KiDnArUt|
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
90
07/05/2010
5
Gaziantep
Ofis 2003
19/04/2013,12:56
Çözüldü 
Sorun Çözüldü Teşk Ederim İlginiz İçin. İleri Geri Butonlarına Atadım Resmin Yolunu
|By|KiDnArUt|, 07-05-2010 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla







Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
Çözüldü Siteden Resim Çekmek. kral55011 3 1.495 19/03/2014, 00:49 drummers
Çözüldü text nesnesinin içini bozmadan yazı ekleme ceforce 8 2.486 12/03/2014, 23:46 umutakkaya
Çözüldü VB C# ta fotoğraf ekleme ? jiloooo 12 3.356 24/12/2013, 21:09 mahmut18
Çözüldü Tek Buton Üzerinden veri tabanındaki iki tabloya veri kaydetmeyi yapamadım. oztuncla 9 3.370 01/06/2013, 02:33 drummers
Çözüldü Datagridin her satırına otomatik sayı ekleme sngl07 2 1.567 29/04/2013, 02:25 drummers


Türkçe Çeviri: MCTR, Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2016 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya