VB 6 Girilen Tarih İle Date Kontroluna Göre Rapor Alma
Tarih
23/05/2011 00:54
Konu Sahibi
|By|KiDnArUt|
Yorumlar
6
Okunma
3420
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



|By|KiDnArUt|
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
90
07/05/2010
5
Gaziantep
Ofis 2003
19/04/2013,12:56
Çözüldü 
Selamlar şimdiden teşekkür ediyorum yardımcı olacak kişilere.

vb 6 da ufak bir örnek oluşturdum. Access veri tablosunda ad verilis tarihi ve durum bulunmakta, durumu true (-1) olan sorgu ile raporu oluşturabiliyorum yalnız bu kısımda 2 sorgu birden oluşuyor

1) durum bölumu true(-1) olanlar
2) girilen tarihin date'den 30 gun ve oncesine ait olanlar

iki sorguyuda kontrol edip rapor oluşturcak

bu kısımda takıldım kaldım tekrardan teşekkür ederim


Ek Dosyalar
.rar   tarih sorgulu rapor.rar (Dosya Boyutu: 40,37 KB / İndirme Sayısı: 22)
|By|KiDnArUt|, 07-05-2010 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla


Coskun0559
Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
C.... Ç....
1.222
02/11/2008
505
Tekirdağ
-
30/11/2016,17:15
Çözüldü 
syn |By|KiDnArUt|;
sanırım yanlış örnek eklediniz.örneğinizde durum ve veriliş tarihi alanları yok.
vt yi ve projenizi yeniden düzenleyip nerde ne olacağını daha detaylı anlatırsanız yardımcı olabilirim
GERİ SAYIM;Sen doğduğunda başladı ! Eğer (9) canlı bile olsaydın en fazla (8) kez kaçabilirdin Ölümden ! Bil ki (7) Düvele sultan dahi olsan yerin (6) Mekan olacak sana. En fazla (5) Metre kumaş götürebileceksin ! Kapatacaksın (4) açsanda gözlerini ! Bu (3) günlük fani dünyada Azraile (2) kat olup yalvarsanda nafile EceL geldiğinde (1) gün öleceksin ! İşte, o an herşey (0) dan başlayacak. Çünkü,
ÖLÜM BİR YOK OLUŞ DEĞİL,YENİDEN DOĞUŞTUR !
Cevapla


|By|KiDnArUt|
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
90
07/05/2010
5
Gaziantep
Ofis 2003
19/04/2013,12:56
Çözüldü 
Çok Özür Dilerim düzelttim örneği. Yapmak istediğimi tekrardan anlatayım

kaydedilen bilgilerin raporunu almak istiyorum sorgu kullanarak

sorgular

1.) durum bölumu true (-1) olacak
2.) giriş tarihi date den 30 gun ve öncesine aitse bu koşulları gerçekleştiriyorsa
rapor bölumunu tıkladıgımda koşullara uygun raporu göstercek
|By|KiDnArUt|, 07-05-2010 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla


Coskun0559
Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
C.... Ç....
1.222
02/11/2008
505
Tekirdağ
-
30/11/2016,17:15
Çözüldü 
Arkadaşım aşama aşama anlatacağım (Daha doğrusu yaptıklarım)

1-senin veri tabanına(data.mdb) 2 adet sorgu ekledim(veritabanını açıp incele)
2-ilk sorguda(cskn sorgusu) durumu seçili olanları seçtirdim
3-ikinci sorguda(son) cskn sorgusunu kullandım ve istediğim kayıtları seçtirdim.

SQL Code
SELECT cskn.adi, cskn.Tarih, cskn.verilistrh, cskn.durum, cskn.Fark
FROM cskn
WHERE (((cskn.durum)=True) AND ((cskn.Fark) Between 1 And 30));


SQL Code
SELECT Tablo1.adi, Tablo1.durum, DateDiff("d",[verilistrh],[Tarih]) AS Fark, Tablo1.verilistrh, Date() AS Tarih
FROM Tablo1;


4-Visual basic projende adodc nesnesinin kayıt kaynağınıda oluşturmuş olduğum "son" sorgusunu seçtim.
Bende sorunusuz çalışıyor.Bide sen dene sitersen
cevabı bildirirsiniz
kolay gelsin



Ek Dosyalar
.rar   cskn.rar (Dosya Boyutu: 54,78 KB / İndirme Sayısı: 28)
GERİ SAYIM;Sen doğduğunda başladı ! Eğer (9) canlı bile olsaydın en fazla (8) kez kaçabilirdin Ölümden ! Bil ki (7) Düvele sultan dahi olsan yerin (6) Mekan olacak sana. En fazla (5) Metre kumaş götürebileceksin ! Kapatacaksın (4) açsanda gözlerini ! Bu (3) günlük fani dünyada Azraile (2) kat olup yalvarsanda nafile EceL geldiğinde (1) gün öleceksin ! İşte, o an herşey (0) dan başlayacak. Çünkü,
ÖLÜM BİR YOK OLUŞ DEĞİL,YENİDEN DOĞUŞTUR !
Cevapla


|By|KiDnArUt|
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
90
07/05/2010
5
Gaziantep
Ofis 2003
19/04/2013,12:56
Çözüldü 
Çok Teşekkür Ederin İlgilendiginiz İçin Mantıgı Anladım. Çalışıyor
|By|KiDnArUt|, 07-05-2010 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla


Coskun0559
Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
C.... Ç....
1.222
02/11/2008
505
Tekirdağ
-
30/11/2016,17:15
Çözüldü 
mantığı ben 30 a odakladım siz kaça isterseniz ayarlayın.
küçük bi bilgi paylaşayım sizinle;
adodc nesnesi ile vt bağladığınız zaman sorguları kayıt kaynağı yapabiliyorsunuz(zaten öğrendiniz Img-grin) ve normalde tablodan çekmiş olduğun veriden daha hızlı işlem yapıyor.(kriterleri olduğu için) size sadece data.mdb dosyasında istediğiniz tabloya dayalı sorguyu oluşturup oluşan sorguyu adodc nesnesine göstermek kalıyor.
kolay gelsin
GERİ SAYIM;Sen doğduğunda başladı ! Eğer (9) canlı bile olsaydın en fazla (8) kez kaçabilirdin Ölümden ! Bil ki (7) Düvele sultan dahi olsan yerin (6) Mekan olacak sana. En fazla (5) Metre kumaş götürebileceksin ! Kapatacaksın (4) açsanda gözlerini ! Bu (3) günlük fani dünyada Azraile (2) kat olup yalvarsanda nafile EceL geldiğinde (1) gün öleceksin ! İşte, o an herşey (0) dan başlayacak. Çünkü,
ÖLÜM BİR YOK OLUŞ DEĞİL,YENİDEN DOĞUŞTUR !
Cevapla







Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
Çözüldü VB6 ListView'e Accessten Veri Alma Sorunu alican60 4 2.355 12/03/2014, 11:05 ogulcan92
Çözüldü Inputbox a girilen sayıya isim verme adrian 2 1.521 18/03/2013, 01:00 mcmaho
Çözüldü 3. Kritere göre sorgulama sedat76 3 1.893 21/02/2013, 09:33 sedat76
Çözüldü DataGird tarih düzenlemesi sümm 2 5.218 24/08/2012, 11:12 sümm
Çözüldü Visucal Basic Koşullu (Filtreleme) Rapor Alma |By|KiDnArUt| 2 2.603 17/12/2011, 01:02 mcmaho


Türkçe Çeviri: MCTR, Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2016 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya