ürün koduna göre barkod numarası üretmek
Tarih
02/08/2013 13:48
Konu Sahibi
F.Ç
Yorumlar
5
Okunma
1938
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



F.Ç
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
113
05/07/2013
0
-
16/01/2016,01:38
Çözüldü 
örneğimde ürün koduna göre barkod numarası üretmek istiyorum.

ilk ürünümün kodu 001 olsun barkod numarası da 8691234567"001" olsun. son üç rakam ürün kodunu göstermekte ve basamak sayısı 13 ü geçmeyecektir. 8691234567 sayısı da her barkod numarasında aynı kalacak, ama son üç rakam ürün kodunu belirttiğinden ben ürün koduna yeni artan sayıda ürün kodu girdiğimde örneğin; ürün kodu:002 iken barkod nuamarsı da 8691234567"002" olacak ve barkod numaraları da "BarkodNo" alanına otomatik yazdırılacaktır.

bir ürün kodunu birden fazla girdiğimde de ürün koduna paralel barkod numarasını atamaya devam edecektir.
Örneğin; 1. kullanımda ürünkodu:001 barkodno:8691234567001 2. kez aynı ürün kodunu girdiğim de de barkodno:8691234567001 değişmeyecektir.

Umarım anlatabilmişimdir. Örnek üzerinde yapılabilirse çok mükemmel olacaktır. active barcode activex bileşeni mevcuttur veritabanında

Emeği geçen arkadaşlara sonsuz teşekkürler


Ek Dosyalar
.rar   Örnek Barkod etiketi.rar (Dosya Boyutu: 187,42 KB / İndirme Sayısı: 33)
Cevapla


maytas
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
545
21/12/2008
173
Bursa
Ofis 2010 32 Bit
27/09/2015,02:03
Çözüldü 
Ürün Kodu nesnesini Güncelleştirme Sonrası olayına aşağıdaki kodu yapıştırıp deneyin.

Visual Basic Code
1
2
3
4
5
6
7
Private Sub ÜrünKodu_AfterUpdate()
    If Me.ÜrünKodu = "" Or IsNull(Me.ÜrünKodu) Then
        Me.BarkodNo = Null
    Else
        Me.BarkodNo = "8691234567" & Format(Me.ÜrünKodu, "000")
    End If
End Sub

Mesajlarımızı Türkçe yazım kurallarına uygun yazalım.
Emeğe saygı gösterelim, bir teşekkürü çok görmeyelim.
resim
Cevapla


F.Ç
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
113
05/07/2013
0
-
16/01/2016,01:38
Çözüldü 
olmuyor, çalışmıyor...
Cevapla


maytas
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
545
21/12/2008
173
Bursa
Ofis 2010 32 Bit
27/09/2015,02:03
Çözüldü 
(02/08/2013, 14:52)F.Ç Adlı Kullanıcıdan Alıntı: olmuyor, çalışmıyor...

Zaten sizin eklediğiniz örnekte sıkıntı var.
Ben orada deneyemediğim için doğrudan kodları buraya yapıştırdım.
Olmuyor derken, sonuç mu alamıyorsunuz, yoksa hata mı veriyor?
Hata veriyor derseniz, sebebi yazdığım kodlar değildir, emin olun.
Mesajlarımızı Türkçe yazım kurallarına uygun yazalım.
Emeğe saygı gösterelim, bir teşekkürü çok görmeyelim.
resim
Cevapla


simendifer

Kullanici Avatari
Onursal
E.... Ç....
869
30/10/2008
319
Çankırı
Ofis 2010 32 Bit
Dün,23:20
Çözüldü 
Degerli arkadaşım F.Ç
maytaş hocamın yazdıgı cevabı programa uyguladım çalıştı
siz soruyu sorunca maytaş hoca cevabı yazmış bir deneyim deneyim dedim bende çalışmadı sonra hocamı görünce istişare ettik ssorunun refranslarda iki tane missing hatası vardı onları kaldırdım maytas hocanın yazdıgı kodu fprm1 deki ürünkodu güncelleştirme sonrasına yapıştırdım program çalıştı
869123456710 yazdı kolino 1/1 veya neyse yazdıktan enterledikten sonra barkod no otomatik yazıyor
maytaş hocam ellerine saglık

hepinizin ramazanını kutlarım
BİR RİCA lütfen sorunuzu sorunca takip edin formdan ayrılmayın emek verip zaman harcıyoruz boşa gitmesin başkaları nada yardımcı olma şevkimiz kırılmasın saygılar
İŞTE HAYAT DENEN ŞEY BU KADAR KISADIR.. 
Doğumda, EZAN Okunur, NAMAZ Kılınmaz  ÖLÜMDE,NAMAZ Kılınır EZAN Okunmaz.
Doğumda okunan EZAN, Ölümde Kılınacak NAMAZ İçindir 
Cevapla


F.Ç
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
113
05/07/2013
0
-
16/01/2016,01:38
Çözüldü 
Çok teşekkür ederim oldu.

kusura bakmayın. son gönderilen örnek sorunsuz çalışıyor.formda uygulamayı tam yapmamışım da ondan olsa gerek.

Ancak barkodNo ya imleç gitmeden barkodNo daki rakamı göstermiyor. acaba ürünkodundan hemen çıktıktan sonra barkodNo daki sayı formdaki barkodNo ve alt formda hemen gösterilemez mi?
Cevapla







Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  karma kutuya göre toplama çıkarma maras321 5 181 Bugün, 03:07 maras321
  Listede ve Raporda Tarih değerine göre sıralamak m_demir 20 269 03/12/2016, 00:13 m_demir
  açılan kutu değerine göre aktif/pasif buton ferhatozge 10 337 30/11/2016, 12:01 donepezil
  açılır kutu secime göre yazı rengi ve sorgudan çağrılan ilişikli nesne (bit resmi) maras321 3 91 29/11/2016, 21:39 maras321
  Tabloda Telefon numarası yoksa eklesin. 53rize 4 85 29/11/2016, 11:30 53rize


Türkçe Çeviri: MCTR, Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2016 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya