Union Sorgusu hakkında
Tarih
07/11/2008 18:03
Konu Sahibi
ATROML
Yorumlar
11
Okunma
3253
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



ATROML
Hesap Aktif Değil
Kullanici Avatari
Aktivasyon Bekleyen
52
29/10/2008
-
14/02/2014,23:58
Çözüldü 
Şimdi Union birleştirme sorgusuyla 2 farklı alanı birleştirebiliyoruz. pekala bir alanda farklı 2 değeri ayrı ayrı nasıl oluşturabiliriz?


nihatkr
Ofis 2007-2003-2010
Kullanici Avatari
Onursal
814
29/10/2008
272
İstanbul
Ofis 2007
03/09/2016,04:40
Çözüldü 
pekala bir alanda farklı 2 değeri ayrı ayrı nasıl oluşturabiliriz?

Biraz açarmısın? bir alanda iki farklı değeri oluşturmak ne demek


ATROML
Hesap Aktif Değil
Kullanici Avatari
Aktivasyon Bekleyen
52
29/10/2008
-
14/02/2014,23:58
Çözüldü 
kod diye bir alanım var. ve bu kod alanında 6 ve 10 diye iki adet değer kayıtlı. ben bu değerleri başka bir tabloda kod1 ve kod2 diye ikitane alan oluşturarak kod1 alanın içine 6 değerini, kod2 nin içine 10 değerini atacak.


nihatkr
Ofis 2007-2003-2010
Kullanici Avatari
Onursal
814
29/10/2008
272
İstanbul
Ofis 2007
03/09/2016,04:40
Çözüldü 
(07/11/2008, 18:15)ATROML Adlı Kullanıcıdan Alıntı: kod diye bir alanım var. ve bu kod alanında 6 ve 10 diye iki adet değer kayıtlı. ben bu değerleri başka bir tabloda kod1 ve kod2 diye ikitane alan oluşturarak kod1 alanın içine 6 değerini, kod2 nin içine 10 değerini atacak.


=Mid([AYRILACAK ALAN DI];BAŞLANGIŞ KARAKTERİ;ALINACAK KARAKTER SAYISI)

Örneğin:

Metin Kutunun Adı Deneme Olsun
DENEME=610
=Mid([DENEME];1;1) Bu Birinci Kutuya = 6
=Mid([DENEME];2;2) Bu İkinci Kutuya = 10


Bilgisayarcı
Atçalı
Kullanici Avatari
Onursal
657
29/01/2008
410
Antalya
Ofis 2003
01/11/2011,15:17
Çözüldü 
NihatKr doğru cevap vermiş ama anladığım kadarıyla bu sorgu içinde olacak. O yüzden = yerine bunlar sorguda bir alanın karşılığı olarak yazılacak.
Yani
Select Mid([AYRILACAK ALAN DI];BAŞLANGIŞ KARAKTERİ;ALINACAK KARAKTER SAYISI) as Alan1,.... şeklinde
Bana işe yarayan bir müdür göster,sana dünyayı yerinden oynatayım.
                                                                                        Descartes




ATROML
Hesap Aktif Değil
Kullanici Avatari
Aktivasyon Bekleyen
52
29/10/2008
-
14/02/2014,23:58
Çözüldü 
tablodaki değerler bu şekilde yanyana yazılı değil. örnek ekte. tablo 1 de bulunan değerleri tablo 2 ye aktaracak. tablo 1 de kod alanındaki değerleri 6 olanları tablo 2 deki s alanına, 10 olanları g alanına, rakamlarınıda karşılıklarına r alanına aktaracak.


Ek Dosyalar
.rar   vt2.rar (Dosya Boyutu: 7,42 KB / İndirme Sayısı: 20)







Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Call hakkında koruyucu 4 66 11 saat önce koruyucu
  Tablo ilişkilendirme kontrolü hakkında nightashes 2 56 08/12/2016, 23:49 nightashes
  Liste kutusu sütün hizlama ve biçim değiştirme hakkında nightashes 13 164 07/12/2016, 20:10 nightashes
  Personel İzin Takip Prog. Hakkında ? captain_10 4 231 28/11/2016, 14:28 atoz112
  Güncelleştirme Sorgusu Çalıştırınca Kayıt Kilit Hatası Hakkında shalala 2 54 23/11/2016, 00:39 shalala


Türkçe Çeviri: MCTR, Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2016 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya