trigger
Tarih
27/12/2009 17:55
Konu Sahibi
pinarpinar91
Yorumlar
4
Okunma
1020
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



pinarpinar91
Üye
Kullanici Avatari
Üye
3
1
27/12/2009
0
İzmir
Ofis 2000
27/04/2011,13:11
Çözüldü 
trigger ile musteri tablosundaki silinen verileri baska tabloda nasıl goruntuleyebilirz?Img-cray
pinarpinar91, 27-12-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla


alpeki99
Yeniden başlayabilmek...
Kullanici Avatari
Uzman
O....
5.976
29/10/2008
Ordu
Ofis 2013 32 Bit
Çözüldü 
Access içinde varsayılan olarak trigger bulunmamaktadır. Ancak şöyle bir şey uygulayabilirsiniz:

1- Bir formda kayıt silinme kodlarına kendiniz kod eklersiniz. Bu kodlarla aslında kayıt silme işlemi yaptırmazsınız istediğiniz tabloya aynı bilgileri kayıt ettirirsiniz.

2- Diğer bir yolda şudur. Tablonuzda yeni bir alan açarsınız ve ismine kayit_durumu dersiniz. Daha sonra silme butonuna yazacağınız kod ile silinmek istendiğinde kayit_durumu alanına 1 değerini yazdırırsınız. Peki bunun bana ne faydası olacak derseniz ilk noktaya döneceğiz yani formunuzda kayıtları gösterirken bir kriter belirleyeceksiniz. Eğer kayit_durumu = 0 ise kayıtları gösterirsiniz kayit_durumu = 1 ise kayıtları göstermezsiniz.
AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.
Cevapla


arzuu
desire
Kullanici Avatari
Aktivasyon Bekleyen
341
17/02/2009
-
Ofis XP
24/04/2010,10:04
Çözüldü 
sn pinarpinar91

create trigger tr_MusteriSil on Musteri
for Delete
as
begin
insert SilmeLog
select Musteri, MusteriNo, getdate() from deleted
end
Cevapla


pinarpinar91
Üye
Kullanici Avatari
Üye
3
1
27/12/2009
0
İzmir
Ofis 2000
27/04/2011,13:11
Çözüldü 
unvrsteden hoca odev verdi ve onemli olduu içn trgger olması gerekioyrms tsk ederm ilginz içn deniycem
pinarpinar91, 27-12-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla


Puletin
Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
1.716
01/11/2008
416
Ülke Dışı
Ofis 2003
29/10/2016,20:35
Çözüldü 
Konu taşınmıştır.
Kaplumbağa ya dikkat et...
Sadece başını çıkartıp risk aldığında ilerleyebiliyor...
Cevapla







Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
Çözüldü sql de yazdığım trigger i acceess e nasıl uyarlarım orko666 14 3.907 26/08/2010, 10:56 orko666


Türkçe Çeviri: MCTR, Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2016 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya