toplam sorunu
Tarih
14/03/2013 15:39
Konu Sahibi
ozanyaz
Yorumlar
7
Okunma
1301
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



ozanyaz
Üye
Kullanici Avatari
Üye
14
5
30/03/2009
6
İstanbul
Ofis XP
09/04/2014,16:12
Çözüldü 
Merhaba,
Bir arkadaşıma teklif programı yazmaya çalışıyorum. Programın bir yerinde takıldım ve bir türlü neden hata verdiğini anlayamıyorum.

Ekteki dosyada, teklifler formunu açınca, alt kısımda ürünün genişliği ve sonrasında cm/mm/m olarak birimini yazıyorum. uzunluk, adet ve fiyatını yazınca tutar hesaplatıyorum. Buraya kadar her şey normal...

Fakat sonrasında toplam tutarı almak için yazdığım hiçbir formül ve totem işe yaramadı. metin 45 alanına, tutar alanının toplamını almak istiyorum ama nerede hata yaptığımı bir türlü bulamıyorum.

Yardımlarınız ve fikirleriniz için şimdiden teşekkür ederim.
ozanyaz, 30-03-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla


alpeki99
Yeniden başlayabilmek...
Kullanici Avatari
Uzman
O....
5.994
29/10/2008
Ordu
Ofis 2013 32 Bit
Dün,23:53
Çözüldü 
Toplam kutusunda diğer metin kutularının isimlerini yazacak olursanız işe yaramaz. Diğer metin kutularında yaptığınız tüm formülleri topluca bir daha metin kutusunun denetim kaynağına yazıp deneyin.
AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.
Cevapla


ozanyaz
Üye
Kullanici Avatari
Üye
14
5
30/03/2009
6
İstanbul
Ofis XP
09/04/2014,16:12
Çözüldü 
Sayın alpeki99,
Cevabınız için teşekkür ederim. Yazdıklarınızı denedim, yine sonuç alamadım.
Hatta formülün karışık olduğunu ve bir şeyleri gözden kaçırdığımı düşünüp, daha da basitleştirip, sadece metin26'nın toplamını almaya çalıştım ama yine başarılı olamadım.
Formülde kullandığım değerleri metin olarak attığını düşündüm, sayıya çevirmeyi denedim, yine sonuç alamadım.
ozanyaz, 30-03-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla


POWER
Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
U.... Ö....
1.849
02/04/2010
İzmir
Ofis 2003
Bugün,03:13
Çözüldü 
Örnek ekleyiniz...
Please return your positive or negative ...
Cevapla


ozanyaz
Üye
Kullanici Avatari
Üye
14
5
30/03/2009
6
İstanbul
Ofis XP
09/04/2014,16:12
Çözüldü 
Eklediğim örnekte, teklifler formunu açınca, altformda sağ tarafta göreceğiniz tutarın toplamını almak istiyorum.

Tutar kısmını girilen genişliği, birime göre hesaplayıp, uzunluk ve para birimine göre hesaplanan fiyat ile çarpıyor. bunun sonucunda tutar yazıyor. İşte bu tutar kısmının toplamını ekranda görmek istiyorum.

Yine aynı formda "kur güncelle" kısmına basında currency tablosunu oluşturmuyor.


Ek Dosyalar
.rar   ozz.rar (Dosya Boyutu: 118,93 KB / İndirme Sayısı: 4)
ozanyaz, 30-03-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla


ozanakkaya
sledgeab
Kullanici Avatari
Kurucu
O.... A....
9.060
29/01/2008
Denizli
Polis Memuru
Ofis 2010 32 Bit
Dün,23:19
Çözüldü 
Veritabanına Sorgu1 isminde sorgu ekledim, formda metin kutusunun denetim kaynağına

SQL Code
=DSum("İfade3";"Sorgu1";"[teklif_no]=" & [Kimlik])

yazdım



Ek Dosyalar
.rar   ozz_sld.rar (Dosya Boyutu: 38,53 KB / İndirme Sayısı: 7)
Cevapla







Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Açılan kutuda seçilen ilk satır kayıt getiriyor sorunu nightashes 2 64 07/12/2016, 18:23 nightashes
  Sorguda yürüyen bakiye sorunu. Mecnun24 21 443 14/11/2016, 08:48 ates2014
  Access 2003'te dosya açılmama sorunu (Hata: 3033) MSami 13 312 05/11/2016, 21:06 alpeki99
Çözüldü Yazıcıdan birden fazla çıktı alma sorunu m_demir 7 174 02/11/2016, 19:27 m_demir
  Rapor Baskı Önizleme Sorunu m_demir 3 129 31/10/2016, 13:57 m_demir


Türkçe Çeviri: MCTR, Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2016 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya