Toplam Alma
Tarih
19/06/2009 20:34
Konu Sahibi
saslan33
Yorumlar
9
Okunma
2551
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



saslan33
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
30
10/02/2009
8
Zonguldak
Ofis 2010
06/04/2015,15:43
Çözüldü 
Tüm arkadaşlara merhaba
Arkadaşlar bir konuda yardımınıza ihtiyacım var belki bilen için çok basittir ama ben yapamadım.
Elimde Miktar ve Toplammiktar adında iki adet alan var. Benim isteğim miktarı alanının olay yordamı (güncelleştirme sonrasında) kısmında toplamını aldırıp Toplammiktarı kısmına yazmasını istiyorum.
Bunu Accesste Toplammiktar = Topla[Miktarı] dedeğimde yapıyor fakat tabloya yazmıyor onun için olay kısmında yapmak istiyorum.
Teşekkürler iyi akşamlar
Cevapla


mehmetdemiral
.
Kullanici Avatari
Uzman
M.... D....
4.734
30/10/2008
Samsun
Ofis 2013 Tr. 32 Bit
Dün,11:17
Çözüldü 
Sayın saslan33
Bu konuyla ilgili bu hafta bir konuda çok çalıştık. Size de kısaca bilgi vereyim.

Öncelikle toplam alanının tabloya yazılması doğru bir davranış değildir. Bu konuda uyarayım sizi.. Ama illa da tabloya yazsın diyorsanız....

Önce formdaki Toplam isimli alanınızı tablodaki toplam alanıyla ilşkilendirin. İlişkisiz olmasın.

Sonra toplanmasını istediğiniz ve tablo ile zaten ilişkili olan alanların günceleme sonrasında olayına toplam = a +b yazmanız gerekir.

Ama sizin sorunuzdan anladığım kadarıyla sizin durumunuz farklı. Devamlı form üzerinden alanların toplamını almak istiyorsunuz sanırım. Ya da alt formdan.. Bunun için en iyisi örnek ekleyin..
İnadına, ille de Accesstr.net...
Cevapla


saslan33
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
30
10/02/2009
8
Zonguldak
Ofis 2010
06/04/2015,15:43
Çözüldü 
Ekte Örnek Gönderdim


Ek Dosyalar
.rar   Örnek.rar (Dosya Boyutu: 28,95 KB / İndirme Sayısı: 17)
Cevapla


C*e*l*o*y*c*e
Celosoft Yazılım
Kullanici Avatari
Uzman
M.... B....
2.813
29/10/2008
899
Ankara
Ofis 2010 32 Bit
Çözüldü 
bence sizin tablo düzeniniz yanlış ,toplam bu şekilde almak bence yanlış,sorgularda alarak tabloya ekletebilirsiniz,bu tür çok örnek var bunları bence bir inceleyin,sonra tekrar tablo düzeninizi gözden geçirin,kolay gelsin
Cevapla


Nurullah_Serdar
FaTSaLı
Kullanici Avatari
Aktif Üye
568
22/11/2008
189
Giresun
Ofis 2007
01/07/2013,13:21
Çözüldü 
illaki bir toplam alanı istiyorsan zaten yanlış tabloda alıyorsun bence. neden diye soracak olursan zaten miktarı belirtiyorsun. bence toplam alanını MalzemeGirisCikisTablosu tablonda bulundur. MalzemeGirisAltTablosu nda zaten miktar alanı mevcut.
ama hocaların söylediği gibi toplam alanını tutma. sorgularda yap bu toplam olayını. fazlasıyla daha sağlıklı olacaktır.
örneğe bir bak. ama toplam olayı tabloda tavsiye etmiyoruz...


Ek Dosyalar
.rar   Örnek.rar (Dosya Boyutu: 36,79 KB / İndirme Sayısı: 46)
İyiki Varsın Access Img-grin
Cevapla


Puletin
Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
1.716
01/11/2008
416
Ülke Dışı
Ofis 2003
29/10/2016,20:35
Çözüldü 
Sayın saslan33 probleminiz çözüldü mü?
Kaplumbağa ya dikkat et...
Sadece başını çıkartıp risk aldığında ilerleyebiliyor...
Cevapla







Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Webden veri alma stringeer 7 127 1 saat önce stringeer
  Dosya konumunu alma tufanbal 7 129 02/12/2016, 10:48 tufanbal
  Sorguda Kullanıcı Adını alma tufanbal 4 126 08/11/2016, 08:10 tufanbal
  Kritere göre sırayla işlem alma. orderyazbim 2 125 06/11/2016, 22:30 orderyazbim
  Excel Dosyasında veri alma idrisy 3 100 04/11/2016, 22:00 idrisy


Türkçe Çeviri: MCTR, Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2016 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya