Toolbar'a ikon ekleme
Tarih
21/08/2012 23:09
Konu Sahibi
akd
Yorumlar
4
Okunma
1655
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



akd
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
272
04/11/2008
35
Gaziantep
Ofis 2003
04/09/2016,23:08
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Bayramınız mubarek olsun,
Sayın Oğulcan99 hocanın örnegindeki, Toolbar'a ikon ekleme
menünün üst kısmına resim ekledim, ama alt menülere resim ekleyemedim,
alt menülere resim nasıl ekleyebilirim.?
kaydet ve Bul'un yanına ikon nasıl eklerim
http://www.accesstr.net/konu-toolbarkont...tml?page=1
ilgili konuyu referans verdiğim halde, örnek eklemediniz diye uyarı aldım?
Ve örnegi ekledim...


Ek Dosyalar
.rar   ToolBarKontrol.rar (Dosya Boyutu: 28,33 KB / İndirme Sayısı: 20)
Cevapla

ogulcan92
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
1.160
06/05/2009
477
İzmir
Ofis 2003
07/08/2015,11:50
Çözüldü 
Sn:akd
Toolbar özelliklerinden ana menüye resim ekleme olayı mevcut, ama alt menülere resim ekleme olayı yok.Tabiki yok derken eklenemez anlamında değil api ve kodlar ile yapılabilir.Fakat menü olayında bundan daha basit ve az kod ile yapmak daha rahat.Bende kendi projelerimde bu tür komponenleri kullanmıyorum, bunun yerine göze daha çok hitab eden uyğulamalar yapmayı tercih ediyorum çünkü bizde programın işleyişinden çok görselliğine bakıyorlar.Bu sebebten bir çok komponenti kendiniz hazırlamak durumundasınız.
Cevapla

akd
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
272
04/11/2008
35
Gaziantep
Ofis 2003
04/09/2016,23:08
Çözüldü 
Sponsor Reklam
sn.oğulcan92,
Normal ana menülerde Treewiev kullanıyorum,
ama form üzerine butonlar ekleme yerine bu Toolbar daha şık olur diye düşündüm.
siz hangi menüleri kullanıyorsunuz?
Örnekler verirmisiniz...
Cevapla

ogulcan92
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
1.160
06/05/2009
477
İzmir
Ofis 2003
07/08/2015,11:50
Çözüldü 
Sn:akd
Toolbar kullanmak isterseniz alt menuleri ListView ile yapıp ikon ekliyebilirsiniz.Aşağıdaki örneği inceleyiniz ben ListView özelliklerine dokunmadım özelliklerinden ayarlama yaparak sade bir görünüm elde edersiniz ve kodlamaları yine Select Case yöntemi ile yaparsınız.Benim kullandığım menülere gelince ilk örneğimdede vermiştim ama Toolbar olayını takılınca kimse farkına bile varmadı örnekteki sarı ve mavi zemin üzerindeki labellerin mause olaylarını kullanarak istediğiniz şekilde menüler oluşturabilir ve alt menüleri bir frame içerisine yapım kullanabilirsiniz yada daha önceleri vermiş olduğum bir örnekte Flash ile de güzel menüler yapabilirsiniz.


Ek Dosyalar
.rar   ToolBarKontrol.rar (Dosya Boyutu: 540,49 KB / İndirme Sayısı: 29)
Cevapla

akd
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
272
04/11/2008
35
Gaziantep
Ofis 2003
04/09/2016,23:08
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Çok teşekkür ederim sayın oğulcan92,
yaratıcı fikirlerinizden yararlandık, hakkınızı helel edin.
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  toplu ekleme hakkında. hbal09 7 267 Dün, 08:27 hbal09
  ekleme sorgusunu istenilen sayıda çalıştırmak hbal09 12 344 06/01/2017, 15:37 atoz112
  Listedeki tüm kayıtları tabloya ekleme nightashes 2 88 01/01/2017, 11:54 nightashes
  Form üzerinden alt veri tablosuna ekleme silme işlemi nightashes 9 226 11/12/2016, 15:27 nightashes
  webden veri alma, veri tabanına ekleme.... mbo69221088 15 361 10/12/2016, 00:08 mbo69221088


Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya