Toblalar hakkında fikirlerinizi söyleyebilirmisiniz.
Tarih
19/05/2009 18:41
Konu Sahibi
sonerdursun
Yorumlar
5
Okunma
1216
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



sonerdursun
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
S.... D....
91
30/10/2008
16
Yozgat
Ofis 2013 32 Bit
Dün,15:10
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Ekteki tablolara bakıp fikirlerinizi söyleyebilirmisiniz.Daha ileri gitmeden temelleri sağlam atmak istiyorum.Tabloları ölümcü hatalar konusuna dikkat ederek hazırlamaya çalıştım.Bu tablolar benim işimi görürmü,ilişkiler doğrumu yardımcı olursanız sevinirim.
Ben kısaca Sigorta acentesindeki işlemlerden bahsedeyim .
Müşteri kaydı 1 defa yapıldıktan sonra bu müşteriye değişik sigorta şirketlerinden poliçe düzenlenebilir düzenlenen poliçelerin peşin,senet,kredikartı ile ödemeleri yapılabilir.Müşteri herhangi bir guruba üye olabilir örneğin a firması çalışnaları sigorta yapılıyorsa birden fazla müşteri kaydı yapılabilir müşterilere gurup numarası verilebilir.Müşterilerle ilgilenen personel için temsilci numaraları sabit müşteri kaydında girilir ve bütün poliçelerde policeID,MüşteriID,GurupID bilgileri Başlangıç Bitiş Ve detaylar kaydedilir. Müşteriye ait bilgiler,poliçebilgileri,taksit ve ödeme bilgileri raporlanabilmeli bir guruptaki poliçeler,ödemebilgileri,taksit bilgileri, raporlanabilmeli .


Ek Dosyalar Ekran Görüntüleri
   

.rar   ACENTE.rar (Dosya Boyutu: 70,57 KB / İndirme Sayısı: 23)
Cevapla

tdsharun
>>> O Şimdi Sivil<<<
Kullanici Avatari
Aktif Üye
778
06/11/2008
225
Kütahya
Ofis 2003
31/12/2011,02:16
Çözüldü 
Gördüğüm kadarıyla yapınız güzel. İlişkiler de öyle. İsteklerinize cevap verecek nitelikte. Bu yapıyla bir sorun yaşamazsınız bence. Tabi daha doğru bir kanaat oluşturmak için 10-20 civarı kayıt oluşturup denemeniz daha doğru olur. Kolay gelsin...
Cevapla

okileturc
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
O.... V....
966
18/03/2009
459
İzmir
Ofis 2003
23/05/2016,13:38
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Hızlıca şunu belirtmek isterim ki
ÇOK GÜZEL gidiyor elinize sağlık
detaylarına fırsat buldukça bakacağım
ancak daha sonra size sıkıntı yaratabilecek
bir konuyu madem işin başındasınız şimdiden
belirtmek istiyorum. Şu an yapılan YANLIŞ değildir
anlatacağım bir ÖNERİDİR

örneğin
musterıler tablosuna MUSTERI_ID koyuyoruz ( otomatik sayı ve anahtar )
policeler tablosuna da bunun bağlantısı olabilecek MUSTERI_ID ( sayı )
koyuyoruz buraya kadar bir problem yok

Bir sorgu üzerine her iki tabloyu çağırıp hesaplanmış bir alan ilştirdiğimizde örneğin şu kodu
yazdığımızda

Kod:
Hesaplananalan:IIf([MUSTERI_ID]>0;"Evet";"Hayır")

Sorgu hata verecektir " Hangi MUSTERI_ID " ye bakayım " diye soracaktır
Bu nedenle kod aşağıdaki gibi olmalıdır

Kod:
Hesaplananalan:IIf([MUSTERILER.MUSTERI_ID]>0;"Evet";"Hayır")


Tablolarınızı tasarlarken bunu baştan engelleyebilrisiniz
musterıler tablosuna MUSTERI_ID
policeler tablosuna da bunun bağlantısı olabilecek POLICE_MUSTERI_ID

Sonuçta görsel ipucunu kaybetmeden ( hangi alan hangi alanla ilişkili olacaktı ? ) sonraki dertlerden kurtulursunuz

Sonuç olarak alan adları için tavsiyem aşağıdaki gibidir.
MUSTER_ID
POLICE_MUSTERI_ID
HAREKET_MUSTERI_ID .... gbi

Kolay gelsin
Çalışmanızda başarılar dilerim


Tablo işkilerinde 3. ( üçüncü ) onay kutusunu çok dikkatli kullanın !
Örneğin müşteri kartı silindiğinde poliçeleri de sil demişsiniz ki
bu olmamalıdır. Policeler sonuçta tek başına bir anlam ifade
kayıtlardır ( mesela artık çalışmadığınız bir müşterinin eski poliçeleri
yaşmalarını sürdürmelidir ) 3. onay kutusu tam da tersine bir can
simididir : ALTINDA POLİÇE KAYDI OLAN HİÇBİR MÜŞTERİ KAYDI YOK EDİLEMEZ
gibi ... Bu gibi önemli noktalarda 3. onay kutusunu boş bırakın


Poliçe taksit ilşkisinde ardarda silme işlemi
doğru olabilir ancak ben yinede kayıtların aşağıdan
yukarıya yok edilmesi taraftarıyım ; önce taksitler, sonra policeler
en son müşteriler

Bir uygulamanın başarısının anahtarı kullanıcının minimum
düzeyde zeki olduğunu varsaymaktan geçer Img-grin

resim


Kolay gelsin
okileturc, 18-03-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

Bilgisayarcı
Atçalı
Kullanici Avatari
Onursal
657
29/01/2008
410
Antalya
Ofis 2003
01/11/2011,15:17
Çözüldü 
POLICE_MUSTERI_ID şeklinde vermek de ileride Sql yazarken bu kadar uzun alan adlarıya uğraşamam problemi çıkartabilir.
Bence tablolarda bir standart primary key adınız olması daha doğru olur. (Ben öyle kullanırım) Mesela ID tek başına yeterlidir.
İlişkili olan yerde MusteriID(ki ben olsam MusID tercih ederim) şeklinde kullanırsanız ileride yazacağınız sql'ler için kolaylık olur.
Bana işe yarayan bir müdür göster,sana dünyayı yerinden oynatayım.
                                                                                        Descartes


Cevapla

okileturc
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
O.... V....
966
18/03/2009
459
İzmir
Ofis 2003
23/05/2016,13:38
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Sadece herkes tarafından anlaşılır olmak adına
yazdığım uzun ifadeler bazen böyle yanlış anlamalara da
sebebiyet verebilir. Yukarıda dediğim gibi siz 1000 tane olası
hatayı öngörürsünüz 1001 ciyi kullanıcı bulur çıkarır.
okileturc, 18-03-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

sonerdursun
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
S.... D....
91
30/10/2008
16
Yozgat
Ofis 2013 32 Bit
Dün,15:10
Çözüldü 
İlginize teşekürler alanları düzenleyip formlara geçiyorum.
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  toplu ekleme hakkında. hbal09 7 296 16/01/2017, 08:27 hbal09
  Yapılan işi stoktan düşürme hakkında Gezente Çift 2 145 31/12/2016, 13:36 Gezente Çift
  Güncelle sorgusu hakkında nightashes 5 173 22/12/2016, 00:51 nightashes
  On Error - Hata denetimi hakkında. nightashes 16 489 18/12/2016, 18:12 nightashes
  "Block if without end if" hatası hakkında Mesut Kaytan 10 283 13/12/2016, 22:47 Mesut Kaytan


Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya