Textboxu baska formda gösterimi
Tarih
17/03/2009 21:23
Konu Sahibi
Yakut
Yorumlar
6
Okunma
2014
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



Yakut
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
77
11/03/2009
5
Ülke Dışı
Ofis 2003
13/11/2016,18:38
Çözüldü 
Sponsor Reklam
slm,

textbox u baska bir formda ayni formülleri ile gösterimi nasil oluyor ?

yani örnek de veri deki textbox u veri2 de nasil aynisini gösterebiliriz.
veya bunu sorgulama formda veya raporda nasil gösterilir?

saygilar


Ek Dosyalar
.rar   Cocuk.rar (Dosya Boyutu: 44,33 KB / İndirme Sayısı: 7)
Yakut, 11-03-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

tdsharun
>>> O Şimdi Sivil<<<
Kullanici Avatari
Aktif Üye
778
06/11/2008
225
Kütahya
Ofis 2003
31/12/2011,02:16
Çözüldü 
Bu gösterimin bir sürü yolu var.

Hangi yöntemi kullanmamız gerektiğine sizin tam olarak ne yapmak istediğinizi bilmeden cevap vermek zor.

Bunu hangi sebeple yapmak istiyorsunuz, tam olarak yapmaya çalıştığınız ne? Önemli olan bu...

Mesela bizden yardım istemişsiniz ancak, hangi formda ne olacak, o formdan alınan başka bir tabloya mı kaydedilecek, hesaplamalarıyla demişsiniz, aynı hesaplamaları mı yapacak vb...

O forma alt form olarak da ekleyebilirsiniz mesela...

Dediğim gibi, sizin tam olarak ne istediğizi bilmeden bu soruya cevap verilemez diye düşünüyorum...

Buna göre ne istediğinizi ayrıntısıyla anlatırsanız yardımcı olmaya çalışırız...

Kolay gelsin...
Cevapla

Yakut
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
77
11/03/2009
5
Ülke Dışı
Ofis 2003
13/11/2016,18:38
Çözüldü 
Sponsor Reklam
yapmak istedigim örnek de Veri de Text8 deki bilgiyi icerigi, veri2 formda textbox ayni icerigi gösterilmesini istiyorum.
bunu altformda yapiyorum. burada sadece Text8 deki bilgiyi göstermek
Yakut, 11-03-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

tdsharun
>>> O Şimdi Sivil<<<
Kullanici Avatari
Aktif Üye
778
06/11/2008
225
Kütahya
Ofis 2003
31/12/2011,02:16
Çözüldü 
Örneğiniz ekte. Alt form olarak eklediğim Veri2 formundaki Text8 alanının Denetim Kaynağına bakın. Altform Üstform ilişkisinin nasıl yapıldığını inceleyin...

Kolay gelsin...


Ek Dosyalar
.rar   Cocuk_tdsharun.rar (Dosya Boyutu: 31,09 KB / İndirme Sayısı: 16)
Cevapla

Yakut
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
77
11/03/2009
5
Ülke Dışı
Ofis 2003
13/11/2016,18:38
Çözüldü 
Sponsor Reklam
veri2 deki textbox #Name? hata verdi .
altform deki textox tamam oldu. digeri neden böyle hata verdi ?
cevabiniz icin tesekkürler
Yakut, 11-03-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

tdsharun
>>> O Şimdi Sivil<<<
Kullanici Avatari
Aktif Üye
778
06/11/2008
225
Kütahya
Ofis 2003
31/12/2011,02:16
Çözüldü 
Sayın Yakut, Veri2 formunu alt form olarak kullandık ve Veri1 formundaki bilgiye eşitledik. Veri2 formunu tek başına açarsanız tabii ki hata verir. O veriyi alamayınca hata vermesi doğal değil mi?

Siz istediğiniz alt form olmasını yanlış okumadıysam... Img-grin

Alt form kullanınca doğal olarak alt form tek başına açılınca hata verir. Çünkü veriyi üst formdan alıyor.

Bilmem anlatabildim mi?
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Formda Veri Aramada Like Sorunu uiakouwr 14 222 11/01/2017, 08:54 uiakouwr
  Formda 1 Metin Kutusuna birden fazla Metin Kutusu içeriğini koşula bağlı gösterme hbal09 5 218 06/01/2017, 16:22 atoz112
  Formda düzenleme yaptığımda kaydetmeden işlemi geri almak raburabu 8 353 26/12/2016, 11:38 raburabu
  FORMDA BULUNAN VERİYİ TABLOYA KOPYALAMA fatihkara 12 349 21/12/2016, 18:32 fatihkara
  Tablodan başka Tabloya ilişki Kurma 53rize 2 136 21/12/2016, 13:01 53rize


Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya