Textboxta Yapılan Aramayı Datagridde Gösterme
Tarih
23/04/2013 13:14
Konu Sahibi
sngl07
Yorumlar
10
Okunma
2815
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



sngl07
Üye
Kullanici Avatari
Üye
19
6
23/04/2013
0
Belirtilmemiş
Belirtilmemiş
08/10/2013,00:25
Çözüldü 
Merhabalar benim bir sorum olacak. Benim kolay bir kütüphane programım var. Textboxtan arama yapıp datagridde gösteremiyorum onu nasıl yapacağım? Bir de accesste link adında alan açtım onun datagridde link olarak gözükmesi için ne yapmalıyım? Şimdiden çok teşekkür ederim.


Ek Dosyalar
.rar   kütüphane.rar (Dosya Boyutu: 201,92 KB / İndirme Sayısı: 14)
Cevapla


direnist
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
D.... S....
328
05/11/2008
118
İstanbul
Ofis 2010 64 Bit
27/11/2016,01:40
Çözüldü 
Merhaba sngl07;
Ençok senin yazdıklarından, azbuçuk kendi bildiklerimden ve accesstr.net içindeki örneklerden araştırarak önce "kayit_ekle" tablonda birkaç kayıt daha ekleyip, Form4 isimli formuna "eser adına göre" isimli bir buton koyup, bu butonun click olayına aşağıdaki kodu yapıştırıp test ettiğimde senin isteğinin olduğunu gördüm.

Visual Basic Code
1
2
3
4
5
6
7
8
 Dim conn As New OleDb.OleDbConnection("provider=microsoft.Jet.oledb.4.0;data source=" & Application.StartupPath & "\kutuphane.mdb")
        Dim adaptor As New OleDb.OleDbDataAdapter("select eser_adi,yazar_adi,eser_turu,kurum_adi,giris_tarihi,link from kayit_ekle where (eser_adi like '%" & TextBox1.Text & "%')", conn)
        Dim ds As New DataSet
        ds.Clear()
        adaptor.Fill(ds, "kayit_ekle")
        DataGridView1.DataSource = ds.Tables("kayit_ekle")
        adaptor.Dispose()
        DataGridView1.Refresh()

Kod da geçen Textbox1.Text değeri yerine diğer metinkutularının adlarını yazarak arama olayını çeşitlendirebilirsin. Yani hayalgücüne kalmış.
Bir link olayı var bahsettiğin. Datagriedwiev nesnesi sağüst köşesindeki küçük üçgeni tıkladığında açılan menüden Edit Column'u seçtiğimde bana datagriedwiev üzerindeki sütun adlarını getirdi. Burdan link isimli sutunu seçtim sonra soldaki Column Type içindeki DataGridViewLinkColumn seçerek onayladım. Link sutünundaki verinin link olarak geldiğini gördüm. Ama tıkladığında istediğin linki açmıyor. Neden açmıyor bilmiyorum. Zaten buraya kadar da çok iyi bildiğimden değil tamamen kurcala-dene ve gör yöntemi ile yaptım..Img-grin
İyi çalışmalar.

Cevapla


sngl07
Üye
Kullanici Avatari
Üye
19
6
23/04/2013
0
Belirtilmemiş
Belirtilmemiş
08/10/2013,00:25
Çözüldü 
Çok teşekkür ederim cevabınız için ama form4'te buton istenilmiyor. Yani bir tane örnek buldum onu da kendi projeme nasıl dahil edeceğimi anlamadım. Kodlar çok karmaşık geldi.
Textboxta yazarken bile veri tabanında olan eser adı geliyor. http://www.gorselprogramlama.com/kutupha...li-vb-net/ buradaki gibi şimdiden teşekkür ederim.
Cevapla


direnist
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
D.... S....
328
05/11/2008
118
İstanbul
Ofis 2010 64 Bit
27/11/2016,01:40
Çözüldü 
Rica ederim,
Tamam..Butonu sil at.
Textbox'a yazarken bile veritabanındaki eser adının gelmesi için zaten senin yazdığın koda benim eklediğim iki,üç kelime varya o kodu alıp, eseradi olan textbox un TextBox1_TextChanged (bunada texbox un üzerine çift tıklama ile açabilirsin) olayına yapıştır ve dene.
Kodlar istediği kadar karışık olsun. Sen pes etmeden denemeye devam et yeter...Img-grin
Keşke senin yaşında iken bende yazılıma olan merakımı keşfedebilseydim...Img-grin
(19 görünüyorsun doğrudur sanırım..Img-grin...)
İyi çalışmalar..
Cevapla


sngl07
Üye
Kullanici Avatari
Üye
19
6
23/04/2013
0
Belirtilmemiş
Belirtilmemiş
08/10/2013,00:25
Çözüldü 
olmuyor ki Img-cray
Cevapla


direnist
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
D.... S....
328
05/11/2008
118
İstanbul
Ofis 2010 64 Bit
27/11/2016,01:40
Çözüldü 
Ekli örnekte;
Eser adı metinkutusuna bulmak istediğim eser adını yazmaya başladığımda datagriedwiew içinde sonuçlar anlık olarak geliyor.
Eğer yapmak istediğin şey bu ise tabi..
İyi çalışmalar.


Ek Dosyalar
.rar   direnist--gebküp.rar (Dosya Boyutu: 207,49 KB / İndirme Sayısı: 20)
Cevapla







Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
Çözüldü Veri Tabanı Bağlanma ve Gösterme Yardım gkhn_visual 4 1.955 15/12/2011, 10:41 Fibelin81
Çözüldü iki formu dll dosyasinda gösterme Yakut 1 1.507 25/06/2010, 12:06 ogulcan92
Çözüldü Dev-express gridcontrolde GroupRow şeklinde gösterme?? ancyra 6 2.732 17/10/2009, 20:43 mehmetdemiral
Çözüldü Menu çubuğunu üstte gösterme? ancyra 4 2.287 20/08/2009, 17:05 ancyra


Türkçe Çeviri: MCTR, Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2016 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya