textboxa girilen son karakteri alma
Tarih
02/02/2012 21:51
Konu Sahibi
goodfalles
Yorumlar
11
Okunma
3510
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



goodfalles
Hesap Aktif Değil
Kullanici Avatari
Aktivasyon Bekleyen
306
11/12/2008
İstanbul
Ofis 2007
17/11/2014,04:14
Çözüldü 
textboxa girilen son karakteri alan bir komut varmı left right bunları kullanamadım bi türlü

ve girilen karakterin boşluk olup olmadığınıda karşılaştırmam gerekli acil şekilde gerekli yardımcı olursanız çok iyi olur
Cevapla


mcmaho
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
M.... Ö....
196
09/12/2011
34
Muğla
Ofis 2003
20/09/2016,22:03
Çözüldü 
Belki biraz acemice oldu ama kusura bakmayın artık. bende vb.net e yeni başladım. Img-grin

Public Class Form1
Private Sub TextBox1_TextChanged(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles TextBox1.TextChanged
TextBox2.Text = Mid(TextBox1.Text, Len(TextBox1.Text), 1)
End Sub
End Class
Eger boşluk girilmişse ne yapacak.
<<< 10-HAGİ-10 >>>
Cevapla


goodfalles
Hesap Aktif Değil
Kullanici Avatari
Aktivasyon Bekleyen
306
11/12/2008
İstanbul
Ofis 2007
17/11/2014,04:14
Çözüldü 
yok yok süper aradığım kod bu Img-grin teşekkürler
Cevapla


mcmaho
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
M.... Ö....
196
09/12/2011
34
Muğla
Ofis 2003
20/09/2016,22:03
Çözüldü 
Bu da boşluk girildigini belirten kod. belki lazım olur sonra.

Public Class Form1
Private Sub TextBox1_TextChanged(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles TextBox1.TextChanged
Dim i As Integer
For i = 1 To Len(TextBox1.Text)
TextBox2.Text = ""
If (Mid(TextBox1.Text, i, 1)) = " " Then
TextBox2.Text = "Boşluk"

End If
Next
End Sub
End Class
<<< 10-HAGİ-10 >>>
Cevapla


Kur@l
AccessTR.Net
Kullanici Avatari
Uzman
2.029
05/11/2008
KONYA
Ofis 2010
15/11/2016,02:32
Çözüldü 
Aşağıdaki Kod Daha Kolayca İşinizi Görür.

Visual Basic Code
TextBox2.Text = right(TextBox1.Text, 1)

Cevapla


mcmaho
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
M.... Ö....
196
09/12/2011
34
Muğla
Ofis 2003
20/09/2016,22:03
Çözüldü 
TextBox2.Text = right(TextBox1.Text, 1)
Kur@l hocam, bu kod bende çalışmıyor. sebebi nedir acaba. "right" kelimesinin altında mavi çizgi oluyor. vb.nete yeni başladım. normalde vb6 kullanıyorum.
<<< 10-HAGİ-10 >>>
Cevapla







Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
Çözüldü TextBoxa Girilen Tarihe Göre Veritabanından Kayıt Güncelleme Acil Yardım Metlesshade 8 894 24/01/2016, 11:33 alican60
Çözüldü ComboBoxtaki Degeri Kullanarak TextBoxa Veritabanından Veri Çekme (Resimli) Acil Yrdm Metlesshade 12 1.256 21/01/2016, 15:11 Metlesshade
Çözüldü Comboboxtaki seçime göre veritabanından textboxa veri çağırma tetikçi_61 11 3.046 11/07/2014, 10:53 tetikçi_61
Çözüldü Ekran Görüntüsü Alma [ÖRNEK MEVCUT] SenKimsin 4 2.162 10/06/2012, 17:24 SenKimsin
Çözüldü vb.net combobox'a accessten veri alma goodfalles 4 2.020 28/01/2012, 22:14 goodfalles


Türkçe Çeviri: MCTR, Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2016 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya