Textbox ın içini kod ile boşalttıktan sonra hata veriyor
Tarih
19/02/2013 03:19
Konu Sahibi
raham
Yorumlar
8
Okunma
2167
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



raham
FEDA
Kullanici Avatari
Aktif Üye
H....
127
02/06/2011
32
İstanbul
Ofis 2010
14/10/2015,12:26
Çözüldü 
Merhabalar,

Sn ÖzGüR YaSiN in yönlendirmesi ile ilk ADO denememi yapıyorum. (Verinin kontrolü açısından süper bir şeymişImg-grin

Textbox ların içini

Visual Basic Code
Me.Textbox= ""

kodu ile boşaltıyorum. Bu işlemden sonra değişkenin taşıdığı verinin uyumsuz tür olduğunu ayrıca kaydet olayındaki boş alan kontrolünü de atladığını fark ettim.

Örneğimde ilk olarak "Kaydet Butonunu Aç" diyip işlem yaparsam sorun yok (Tabi böle bir buton ilerde olmayacak farkı anlamamız için şimdilik ekledim).
"Yeni" butonunu tıklayıp alanları boşaltılınca bahsettiğim sorunlar başlıyor.

SiteApartmanYönetim örneğini inceledim ama şimdilik bana çok karışık geldi.



Ek Dosyalar
.rar   raham.rar (Dosya Boyutu: 86,51 KB / İndirme Sayısı: 10)
Çekirge'nin Çırağı

İlmin yarısı, soru sormaktır.
Cevapla


alpeki99
Yeniden başlayabilmek...
Kullanici Avatari
Uzman
O....
5.976
29/10/2008
Ordu
Ofis 2013 32 Bit
Bugün,03:24
Çözüldü 
Sadece IsNull kontrolü yapmayın şu şekilde deneyin:

Visual Basic Code
If IsNull(me.Tarih) or me.Tarih = "" Then
   MsgBox "Alan boş bırakılamaz"
   exit sub
End If


Boş alan kontrolünden sonra kodun alttan devam etmemesi için mutlaka Exit Sub ile kod akışını kesin.

AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.
Cevapla


raham
FEDA
Kullanici Avatari
Aktif Üye
H....
127
02/06/2011
32
İstanbul
Ofis 2010
14/10/2015,12:26
Çözüldü 
Sn alpeki99

Söylediğiniz kontrolleri yaptım ilk aşamayı hallettik, teşekkürler.

Sorumda da anlattığım gibi içini boş boşalttığım alan sadece tablodaki metin biçimlerini taşıyor, diğer türlerde (tarih, saat, sayı ...) hata veriyor.
değişken biçimi tanımım damı bir sorun var acaba. İçini boşaltmaz isem çalışıyor çünkü.

Program düzeltildikçe güncel halini de ekliyorum, yararlanmak isteyenler olabilir.


Ek Dosyalar
.rar   raham1.rar (Dosya Boyutu: 86,3 KB / İndirme Sayısı: 8)
Çekirge'nin Çırağı

İlmin yarısı, soru sormaktır.
Cevapla


alpeki99
Yeniden başlayabilmek...
Kullanici Avatari
Uzman
O....
5.976
29/10/2008
Ordu
Ofis 2013 32 Bit
Bugün,03:24
Çözüldü 
Aslında içini boşaltmıyorsunuz. Yaptığınız şey normalde Tarih olan bir alana String türde olan "" değerini atıyorsunuz. Tabloya kaydetmek istediğinizde tablo Tarih türünde formdaki alan ise string türde olduğundan hata alıyorsunuz.
AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.
Cevapla


raham
FEDA
Kullanici Avatari
Aktif Üye
H....
127
02/06/2011
32
İstanbul
Ofis 2010
14/10/2015,12:26
Çözüldü 
Anladım peki ne tavsiye edersiniz, metin kutularının icini temizlemenin baska bir yontemi var mıdır. Tum tabloyu metin bicimine cevirmek de istemiyorum ama en dogru yontem ne ise onu yaparım
Çekirge'nin Çırağı

İlmin yarısı, soru sormaktır.
Cevapla


alpeki99
Yeniden başlayabilmek...
Kullanici Avatari
Uzman
O....
5.976
29/10/2008
Ordu
Ofis 2013 32 Bit
Bugün,03:24
Çözüldü 

Visual Basic Code
Nz(ilgiliAlan, Now())


gibi bir komutla o alan boş ise tarih değerini kaydedebilirsin.

İkinci bir gizli kutu koyup asıl değeri o alanı VT na kaydedebilirsin.

VT da alanı Metin türü yapıp Tarih olarak kullanmak istediğin zaman

Visual Basic Code
DateValue("tablodan gelen string değer")

ile tarih formatına çevirebilirsin.

AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.
Cevapla







Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  filitreleme hata koruyucu 4 69 27/11/2016, 23:44 koruyucu
Sad Dinamik arama yapma. Filtreleme zamani hata.. Tale Talibov 11 426 20/11/2016, 18:25 Tale Talibov
  Access 2003'te dosya açılmama sorunu (Hata: 3033) MSami 13 302 05/11/2016, 21:06 alpeki99
Çözüldü Hizmet Formu Hata İbaresi Hakkında Serkan Çevik 7 230 01/11/2016, 21:52 Serkan Çevik
  İlişkilendirmede hata İcra 3 95 28/10/2016, 14:47 atoz112


Türkçe Çeviri: MCTR, Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2016 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya