Textbox da adet Sayisi
Tarih
15/03/2009 20:52
Konu Sahibi
Yakut
Yorumlar
12
Okunma
3646
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



Yakut
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
77
11/03/2009
5
Ülke Dışı
Ofis 2003
13/11/2016,18:38
Çözüldü 
Sponsor Reklam
slm,

bir veri var, velisim, cocuk1 ,cocuk2,cocuk3

cocuklar yazildiginda kac tane varsa tabii,

bunlari Formda textboxda bir velinin kactane cocugu oldugunu
ayri bir bilgi olarak nasil yazabilirim.

örnek ekte


Ek Dosyalar
.rar   Cocuk.rar (Dosya Boyutu: 33,59 KB / İndirme Sayısı: 10)
Yakut, 11-03-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

tdsharun
>>> O Şimdi Sivil<<<
Kullanici Avatari
Aktif Üye
778
06/11/2008
225
Kütahya
Ofis 2003
31/12/2011,02:16
Çözüldü 
Doğru mu anladım bilmiyorum ama sanırım Cocuk1, 2, 3 alanlarına sayı girip toplama yaptırmak istiyorsunuz. Bunun için:

Tablonuzda çocuk sayılarının olduğu alanların Veri Türü'nü Sayı yapın. Formunuzda belirttiğiniz alanın denetim kaynağı alanına da şunu yazın:

Kod:
=[Cocuk1]+[Cocuk2]+[Cocuk3]


Eğer alanın özelliği Metin olursa Metin olarak algılayıp birleştirme yapar. Örneğin Çocuk 1 için 1, Çocuk 2 için 1 ve Çocuk 3 için 1 rakamı girseniz bunun sonucunu 111 olarak döndürür. Toplama değil birleştirme yapar. Alan özelliğini sayı olarak ayarlarsanız bu defa da 3 olarak döndürür...

Anladığım ölçüde cevap vermeye çalıştım. Örnek olarak gönderdiğiniz veritabanı boş olduğu için bu şekilde anladım.

Bu şekilde değilse biraz daha açıklama yapın lütfen.

Cevapla

mehmetdemiral
.
Kullanici Avatari
Uzman
M.... D....
4.737
30/10/2008
Samsun
Ofis 2013 Tr. 32 Bit
09/01/2017,15:21
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Benim örneğim biraz daha aktif. İnceleyin bakalım.


Ek Dosyalar
.rar   Cocuk_MDEMİRAL.rar (Dosya Boyutu: 33,77 KB / İndirme Sayısı: 28)
İnadına, ille de Accesstr.net...
Cevapla

Yakut
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
77
11/03/2009
5
Ülke Dışı
Ofis 2003
13/11/2016,18:38
Çözüldü 
burada toplama islemi olmayacak,

bir velinin Cocularin isimleri yazilacak kactane varsa.

örnegin, bir velinin üctane cocugu varsa isimleri yazilicak. bu textboxda ise kactan ise o rakam yazilacak 3 gibi yazilmasini istiyorum.

2 cocugu varsa textbox 2 yazilsin........

bu islem Excelde Anzahl2() veya türkcesi Degerdolusay() ....bu islemin burada bunu kullanmak istiyorum.
Yakut, 11-03-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

tdsharun
>>> O Şimdi Sivil<<<
Kullanici Avatari
Aktif Üye
778
06/11/2008
225
Kütahya
Ofis 2003
31/12/2011,02:16
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Ben sayı olarak girileceğini düşünerek bu şekilde yapmıştım. Metin olarak isim girileceğini düşünememiştim. Tekrar okuduğumda asıl istediğinizin Mehmet hocamın örneği olduğunu düşünüyorum...
Eline sağlık hocam...
Cevapla

mehmetdemiral
.
Kullanici Avatari
Uzman
M.... D....
4.737
30/10/2008
Samsun
Ofis 2013 Tr. 32 Bit
09/01/2017,15:21
Çözüldü 
Teşekkürler Harun.. Ama sayın Yakut henüz benim örneğimi görmedi sanırım.
İnadına, ille de Accesstr.net...
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Rapor alt bilgisinde satır sayısı Mecnun24 23 579 12/12/2016, 08:29 ozanakkaya
  Ürün Satış Birimi ADET ise otomatik kaydedip bir sonraki Combobox'a geçmesini sağlama hasanak2 5 256 16/09/2016, 11:00 atoz112
  Rapor ayrıntı satır sayısı Mecnun24 4 245 10/08/2016, 16:10 Mecnun24
Çözüldü Textbox Değeri Hk. rknbrlz 5 363 10/05/2016, 11:29 Kardeşpayı
  Dosya Paylaşım Kilidi Sayısı Aşıldı Hatası uiakouwr 12 737 08/05/2016, 17:14 uiakouwr


Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya