tek kayıtlı tablo
Tarih
03/01/2009 19:49
Konu Sahibi
javierbardem
Yorumlar
4
Okunma
1664
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



javierbardem
Üye
Kullanici Avatari
Üye
12
4
31/10/2008
0
İzmir
23/02/2011,11:40
Çözüldü 
benim acayip basit olan ama bir türlü içinden çıkamdığım bir sorun var. bir tabloda değerler veya parasal ifadeler olan sayısal verilerin olduğu bir tablom var. ben form sorgu veya raporda bu değerleri kullanıcının belirteceği bir sayısal ifade ile çarpıp sonuçu bulmak istiyorum. ama bu değeri veya oran diyelim saklayabileceğim kullanıcının girebileceği bir tablo ve form ikilisi oluşturamadım. denedim ama kullanıcı bir değer girince otomatik olarak tabloda ki ikinci kayıda gidiyor.

misal bir tabloda harcamalar var ve biz bunları kdv oranı ile çarpacaz yüzde 18 örneğin ama bu yüzde 18 i kullanıcı girecek ve sürekli değişebilecek ama bir kere girildikten sonra uygulama kapatılsa bile kayıtlı olması lazım yani metin kutusundan bu değeri alamaz. bu soruna çözüm bulan bir örnek varsa forumda adını verseniz bile çok yardımcı olurdunuz. şimdiden teşekkürler
Cevapla


alpeki99
Yeniden başlayabilmek...
Kullanici Avatari
Uzman
O....
5.993
29/10/2008
Ordu
Ofis 2013 32 Bit
Dün,22:59
Çözüldü 
Merhaba sayın javierbardem.

Tam olarak anlayamadım ne yapmak istediğinizi. Sonuçta kullanıcı KDV yi değiştirince onu tabloya kaydeder. KDV oranlarını bir tabloya yazarsınız daha sonra ürün satışında KDV ler içinden hangisini istiyorsa seçer ve o şekilde kaydeder. Örneklendirerek yazarsanız daha iyi anlayabiliriz zannediyorum.
AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.
Cevapla


Bilgisayarcı
Atçalı
Kullanici Avatari
Onursal
657
29/01/2008
410
Antalya
Ofis 2003
01/11/2011,15:17
Çözüldü 
Parametre tablosundan bahsediyorsun sanırım.
Eğer doğru anlıyorsam yöntem yanlış.
ParametreAdi, Degeri,Aciklama olarak 3 alanlı bir tablo oluştur.
İstediğin parametreye istediğin ismi vererek sakla.

Form açıışında yani logon esnasında bunları bi record'a okutmayı dene. (Bunun bir diğer kolaylığı da ileride ihtiyaç duyduğunda veritabanından okuma yapmadan ram üzerinden çok kolay bi şekilde elde etmek de olacaktır)

Sadece ilk Login olduğunda recordu doldurman yeterli olacaktır. (Açılış bilgileri okunuyor tadında altta bir bilgi de gösterebilirsin)

Bu şekilde tek satırlı bir tablo sorununda uzaklaşır,doğru olan yönteme de kavuşmuş olursun....

**Ek not : Bu doldururken eğer tanım yapılmadıysa ya da değer girilmediyse kontrollu olarak da alabilirsin. nz(RS("parametreadi","varsayilan olarak ne istersen...") Bu da kod içinde sonradan çıkabilecek hataları da yok eder. Ben oraya kafama göre KDV oranını %100 gibi değer yazarsam gereken kontrollerle uyarılar üretilir....
Bana işe yarayan bir müdür göster,sana dünyayı yerinden oynatayım.
                                                                                        Descartes


Cevapla


Seruz
Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
S.... U....
1.544
7
30/10/2008
804
Tekirdağ
Ofis XP
02/12/2016,15:18
Çözüldü 
Sizin ihtiyacınız sn. Bilgisayarcı'nın anlattığı gibi bir parametre tablosu oluşturmak.

"ama bu değeri veya oran diyelim saklayabileceğim kullanıcının girebileceği bir tablo ve form ikilisi oluşturamadım. denedim ama kullanıcı bir değer girince otomatik olarak tabloda ki ikinci kayıda gidiyor" demişsiniz.

Parametre alanlarını içeren tablonuzda tek kayıt olmasını sağlamak için söyleyebileceğim 2 yöntem var. Birincisi; tabloyu yarattıktan sonra kullanıcılara açmadan önce herhangi bir veriyle tek kayıtı elle kendiniz oluşturacaksınız. İkincisi; programınızın ilk açılışında veya parametre formunun ilk açılışında Parametre tablosunda bir kayıt olup olmadığını kontrol edecek ve yoksa otomatik olarak bir kayıt oluşturacaksınız; devamında isterseniz kullanıcıyı parametre değerlerini girmeye zorlayacaksınız.

Kullanacağınız Parametre formunun özelliklerinde kayıt ekleme ve silme özelliklerini kaldırırsanız, form 2. kayıda gidemez veya kayıt silinemez.

Daha sonra girilen bu parametrik değerleri istediğiniz formlarda farklı yöntemlerle kullanabilirsiniz.
* Dlookup fonksiyonunu kullanabilirsiniz.
* Alt Form kullanabilirsiniz.
* Formun kayıt kaynağınına, parametre tablosunu ilişkisiz olarak ekleyip kullanabilirsiniz.
* Sn. bilgisayarcının bahsettiği gibi Public değişkenlere aktarıp kodlarla kullanabilirsiniz
vs...

Bu konuyla ilgili parametrik bilgileri girebileceğiniz bir parametre formu ve Dlookup ile değeri nasıl alabileceğinizi gösteren örnek bir form yaptım.

Ekteki dosyada görebilirsiniz.

Ben sadece KDV Oranı ekledim, istediğiniz gibi alanlar ekleyebilirsiniz.


Ek Dosyalar
.rar   Parametre.rar (Dosya Boyutu: 10,36 KB / İndirme Sayısı: 27)
Bildiğini bilenin arkasından git, bildiğini bilmeyeni uyar, bilmediğini bilene öğret, bilmediğini bilmeyenden kaç.
Konfüçyüs
Cevapla


javierbardem
Üye
Kullanici Avatari
Üye
12
4
31/10/2008
0
İzmir
23/02/2011,11:40
Çözüldü 
Seruz arkadaşım çok teşekkür ederim belki basit bir şeydi ama çıkamadım içinden verdiğin örnek tam istediğim gibi çok çok teşekkürler.
Cevapla







Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Tablo dan Açılır Kutu ya alınan verilerek Sabit Ekleme yapma ask200075 7 272 21/11/2016, 18:49 ask200075
  Access Veritabanında Tablo Şifreleme ve Formdan Tabloya Bağlanma Nasıl Yapılır?? mehami 11 316 09/11/2016, 23:35 mehami
  Devir işlemi ve tablo güncelleme ates2014 2 133 01/09/2016, 15:40 ates2014
  Başka uygulamadaki tablo kayıtlarını ana uygulamadaki tabloya eklemek Deniz DEMİRCİOĞLU 8 476 30/08/2016, 11:32 Deniz DEMİRCİOĞLU
Lightbulb Aynı tablo içinde otomatik hareket Yunus Bozkurt 5 218 03/08/2016, 10:20 Yunus Bozkurt


Türkçe Çeviri: MCTR, Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2016 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya