tarihe göre veri girişini kıstlama
Tarih
09/05/2009 21:57
Konu Sahibi
fox35
Yorumlar
17
Okunma
3313
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



fox35
Hesap Aktif Değil
Kullanici Avatari
Aktivasyon Bekleyen
120
30/04/2009
İzmir
Ofis 2003
26/07/2015,23:08
Çözüldü 
Sponsor Reklam
arkadaşlar merhaba! daha önceki yardımlarınız için teşekkür ederim hazırladığım veritabanı sayenizde çok kullanışlı oldu ve kamu hizmetinde kullanılmaktadır.dahada gelişmesi için bazı sorularım olacak;
tabloya bağlı olan veri girişi yaptığım bir form var, formum "veri sayfası" görünümünde yani girilen kayıtllar alt alta görülmekte.işte ben bu kayıtların günlük görünmesini istiyorum yani önceki gün kayıtları görünmesin istiyorum.buraya kadar kolay Date() ile yapılabilir ancak metin kutularından birine girilecek veri ile (benim belirleyeceğim) o kaydın da görüntülenmesini sağlayacak (hangi gün girilirse girilsin) "if" li kodu oluşturmada yardımcı olursanız sevinirim.Img-grin
Cevapla

mehmetdemiral
.
Kullanici Avatari
Uzman
M.... D....
4.737
30/10/2008
Samsun
Ofis 2013 Tr. 32 Bit
09/01/2017,15:21
Çözüldü 
"işte ben bu kayıtların günlük görünmesini istiyorum yani önceki gün kayıtları görünmesin istiyorum.buraya kadar kolay Date() ile yapılabilir ancak metin kutularından birine girilecek veri ile (benim belirleyeceğim) o kaydın da görüntülenmesini sağlayacak (hangi gün girilirse girilsin) "if" li kodu oluşturmada yardımcı olursanız sevinirim."

demişsiniz de son kısmı tam anlayamadım. Şunu mu dediniz?

1- Veri görünümlü formunuza sadece o güne ait kayıtlar girilsin, başka bir güne ait kayıt girilemesin.

Eğer istediğiniz buysa, tarih bölümündeki değeri date() yapıp kilitlersiniz oraya elle tarih yazılamayacağı için sadece bugüne ait kayıtlar girilebilir.

2- Metin kutusu falan demişsiniz, bir açılan kutu veya metin kutusu üzerinden görüntülenecek ya da veri girilecek kaydı siz mi belirleyeceksiniz?

Eğer yapmak istediğiniz buysa, o zaman da alt form olarak girdiğiniz veri sayfası görünümlü formunuzu anaform üzerindeki bir metin kutusuna veya açılan kutuya bağlarsınız.

Bunlardan hangisini yapmak istiyorsunuz? Daha net ve açık olarak yazar mısınız?

Kolay gelsin.
İnadına, ille de Accesstr.net...
Cevapla

fox35
Hesap Aktif Değil
Kullanici Avatari
Aktivasyon Bekleyen
120
30/04/2009
İzmir
Ofis 2003
26/07/2015,23:08
Çözüldü 
Sponsor Reklam
mehmet bey merhaba;
1 nci tespitiniz doğru o güne ait kayıtlar gürünsün diğerleri görünmesin istiyorum bunu da dediğiniz gibi tarih bölümündeki Date() ile yapabiliyorum.
ancak yarım kalan başka günleri bekleyen kayıtlar var zamanı gelince o kayıtları da tamamlayabilmek için onlarıda görüntülemem gerek.sadece tarih kısmına Date() yazınca o yarım kalan kayıtlarda eski tarihli olduğundan görüntülenmiyor.başka bir form oluşturup ordan yarım kalan kayıtlara ulaşıp tamamlayabilirim ancak aynı formda bunu mümkün kılacak kodu tasarlayamadımImg-cray
Cevapla

mehmetdemiral
.
Kullanici Avatari
Uzman
M.... D....
4.737
30/10/2008
Samsun
Ofis 2013 Tr. 32 Bit
09/01/2017,15:21
Çözüldü 
Keşke bir örnek gönderseydiniz. Size bunu anlatabilmek için bizim bir örnek tasarlamamız gerekecek. Oysa o kadar zamanımız olmayabilir değil mi?
İnadına, ille de Accesstr.net...
Cevapla

ayhan2122
accesstr.net , gayet net ;)
Kullanici Avatari
Uzman
681
30/10/2008
451
-
Ofis 2003
29/12/2016,10:44
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Sn fox35;
Sanırım, normalde hep bugünkü kayıtları görüntülemek istiyorsunuz. Ama icabında bu haftaki ve bu ayki kayıtları da görüntülenmesini istiyorsunuz. Linkteki örneği inceleyiniz.

Dosyayı indirmek için ---> GelirGider 
Sayfayı görüntülemek için ---> http://www.accesstr.net/konu-gunluk-kasa...elir+gider mesaj#8
Saygılar, iyi çalışmalar.
*********
Kod, formül vs bilmek önemlidir ama mantığını yürütebilmek, nerede ve nasıl kullanılacağını bilmek daha önemlidir.
Cevapla

fox35
Hesap Aktif Değil
Kullanici Avatari
Aktivasyon Bekleyen
120
30/04/2009
İzmir
Ofis 2003
26/07/2015,23:08
Çözüldü 
saygıdeğer arkadaşlarım;
konu ile ilgili çalışmayı biraz ayıkladım ilgili kısmı gönderdim.uçak seferlerinin kaydedildiği bir veri tabanı bu.gelen ve giden uçak sayıları ile yolcu sayılarını alabileceğimiz, istediğimiz gün ve saatler arasında sorgulama ve raporlama yapabileceğimiz bir çalışma bu.kayıtlarda "sefer no" alanına "DAHİLİ" yazınca uçak ve yolcu sayılarına kaydın o kısmını dahil etmiyor.bunun yanında sefer no kısmına "YATIDA" yazıncada sayıya dahil etmiyor(yabancı bayraklılarda).
ancak ben ANATABLO1 deki kayıtların tamamının görünmemesini istiyorum sadece o güne ait kayıtlar görünsün,yabancı bayraklılarda da aynı şekilde görünmesin istiyorum.Tarih kısmına Date() yazınca sadece o günkü kayıtlar görünüyor ancak birkaç gün önce geliş kaydı yapılmış yatıya kalan uçakların gidiş kaydı için aynı formdan erişmek istiyorum.
sn ayhan2122 ın gönderdiği çalışma güzel ama benim form veri sayfası olduğu için seçim kutusu yok eklersem sorun çözülürmü?birde sene sonunda sıra numarası sıfırlanmalı otomatik sayıda üzeine sayıyor.benden başkalarıda çalışmaya veri girişi yapıyor (access i bilmeyen kullanıcılar) ve ben olmadan kayıtları sıfırlamaları için ne yapabiliriz şimdiden teşekkürler.
-----
.rar   kontrol.rar (Dosya Boyutu: 167,22 KB / İndirme Sayısı: 25)
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Gelen sonuca göre otamatik metin yazdırma hknct 13 275 16/01/2017, 16:35 hknct
  Firmaya göre Ödeme Şekli ayrımı ile Toplam değerleri form üzerinde gösterme metınaycıcek 4 201 12/01/2017, 23:27 metınaycıcek
  Listbox tarihe göre sıralatma mustim1547 5 211 12/01/2017, 16:49 mustim1547
Question Tedarikçilere göre toplam alma ve form üzerinde gösterme safakben 5 163 12/01/2017, 12:58 atoz112
  Tarihe Göre Toplamlar Görüntüleme Serkan Çevik 3 91 10/01/2017, 22:02 Serkan Çevik


Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya