Skip to main content

AccessTr.neT


tarih uyarısı

tarih uyarısı

Çözüldü #1
arkadaşlar daha önce göndermiş olduğum bu örnekte nsahin hocam yardımcı olmuştu. şimdi hocamın örneğe uygulamış olduğu durum 7 gün için geçerliydi. yani sürenin bitmesine 7 gün kalan kişinin uyarısını vermeye başlamaktaydı.
burada ikinci yardımınıza ihtiyacım var. o da 7 gün öncesinde uyarı vermeye başlasın (bu durum zaten örnekte var) , ancak sigorta bitiş tarihini 1 gün geçtikten sonra artık o kişi için o uyarıyı vermesin istiyorum. umarım anlatabilmişimdir. şimdiden teşekkür eder saygılarımı sunarım.
Cevapla
#2
Merhaba,

Eğer doğru anladıysam aşağıdaki Sql kodu işinizi görecektir.

Yapılan : Bugünden (bugün dahil) 7 gün önce uyarı vermeye başlayacak sigorta bitiş tarihi +1 olduğu andan itibaren artık uyarı vermeyecektir.

Sorgununuzun Sql kodunu aşağıdaki ile değiştirin ve deneyin lütfen..

SELECT dosya.Kimlik, dosya.[tc no], dosya.[adı soyadı], dosya.[işe başlama], dosya.[işten ayrılış], dosya.[sigorta başlagıcı], dosya.[sigorta bitişi], dosya.[şirket adı]
FROM dosya
WHERE (((Date()-[sigorta bitişi])=7 Or (Date()-[sigorta bitişi])=6 Or (Date()-[sigorta bitişi])=5 Or (Date()-[sigorta bitişi])=4 Or (Date()-[sigorta bitişi])=3 Or (Date()-[sigorta bitişi])=2 Or (Date()-[sigorta bitişi])=1 Or (Date()-[sigorta bitişi])=0));

Not : Muhtemelen bu kodun daha kolay bir yazılışı vardır ama aynı işi görecektir..

Cevapla
#3
hocam teşekkür ederim. aslında ben galiba yalnış anlattım. ben bu uygulamayı doğum günü gelen arkadaşlar için uyarı vermesi amacıyla ve ona uyarlamak amacıyla istemiştim. konuyu fazla dağıtmamak amacıyla ilk istediğim şekilde olmasını istedim. bunu yapabilirsek ben doğum günleri için uyarlayabilirim diye düşünmüştüm. ancak sonradan farkettim ki ilk istediğim ile yapmak istediğim şeyler birbirinden bağımsız. çünkü doğum günleri konusu bayağı farklı ve yıllar öncesine dayanıyor. mesela 10/08/1990 doğumlu bir arkadaşın doğum günü hatırlatıcısı sadece bulunduğumuz yıl 10 ağustos için yapmasını istiyorum. bu konuda vermiş olduğum örneğe uyarlayabilresiniz sevinirim hocam . saygılar sunarım..
Son Düzenleme: 08/08/2014, 08:19, Düzenleyen: alperadn01.
Cevapla
#4
sayın alperadn01,

doğum günü ya da hatırlatıcı üzerine sitede gerek anlatım gerekse de örnekler içerecek şekilde oluşturulmuş konular mevcut.aşağıda bu konuda ilgili olabilecek konular söz konusu.inceleyebilirsiniz.

oluşturmayı istediğiniz örnek çalışmayı konulardaki örnekleri de inceleyerek kendi uygulamanıza adapte ediniz ve hazırlayıp da takıldığınız ya da sormak istediğiniz sorununuz olursa lütfen örnek de ekleyerek konu bahsi yapınız.konunuza katılımcı olmak isteyecek arkadaşlar tarafından gerekli bilgilendirmeleri veya gerekirse örnek uygulamaları tedarik etme imkanı bulacaksınızdır.

Doğum tarihi üzerine konular...

Hatırlatıcı üzerine konular...

ayrıca,DATEDIFF fonksiyonunu da araştırmanız yerinde olacaktır.

DATEDIFF fonksiyonu üzerine konular...

iyi çalışmalar,
saygılar.
Herkes, kendisinin AR-GE'cisidir...


Konulara eklenen Uygulama içeriğine yönelik Tavsiyeler
Alt Form Denetim Değerlerine ulaşma ve Alt Form Güncelleme
Kapatırken Düzenle (Compact On Close) Seçeneğinin İşaretlenmesi Hakkında
Cevapla
#5
Merhaba,

Kendi personel takip programimda kullandığım doğum günü hatırlatıcı ektedir. İşinize yararsa kullanabilir yada kendi programınıza uyarlayabilirsiniz..
.zip DogumGunuHatirlat SC.zip (Dosya Boyutu: 41,36 KB | İndirme Sayısı: 47)
.zip DogumgunuHatirlat SC 2002-2003.zip (Dosya Boyutu: 29,71 KB | İndirme Sayısı: 22)

Son Düzenleme: 09/08/2014, 16:41, Düzenleyen: SCavusoglu.
Cevapla
#6
ilginiz için teşekkür ederim hocam. ancak eki açamadım
Cevapla

Bir hesap oluşturun veya yorum yapmak için giriş yapın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

ya da