(tarih parametreleri) sorguda kaçıncı hafta
Tarih
06/01/2010 19:34
Konu Sahibi
zetyu
Yorumlar
6
Okunma
3297
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



zetyu
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
131
12/03/2009
0
Belirtilmemiş
Ofis XP
09/01/2017,20:42
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Sorguda weekday ile kaçıncı gün olduğunu bulabiliyorum.

kacıncı_haftası: weekday([tarih_odenecek])

Ama benim amacım ayın yada yılın kaçıncı haftası olduğunu bulmak.

Yani: 06,01,2010 kaçıncı haftadır.

Kaçıncı ay,kaçıncı gün vs örnek ve açıklamalar var ama hafta ile ilgili bulamadım gözden kaçırdıysam kusara bakmayın.
İlginize ve yardımlarınıza şimdiden çok teşekkür ederim
zetyu, 11-03-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

Puletin
Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
1.716
01/11/2008
416
Ülke Dışı
Ofis 2003
24/12/2016,00:18
Çözüldü 
Metin Kutusunun Veri kaynağına

Kod:
=DatePart("ww";[Metin0])


Metin0 Tarih alanın olduğu metin olacak Kolay gelsin

Kaplumbağa ya dikkat et...
Sadece başını çıkartıp risk aldığında ilerleyebiliyor...
Cevapla

zetyu
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
131
12/03/2009
0
Belirtilmemiş
Ofis XP
09/01/2017,20:42
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Çok teşekkür ederim.
Bu şekilde tarihin yılın kaçıncı haftası olduğunu görüyorum sayenizde.
peki metin0 daki tarihin ayın kaçıncı haftası olduğunu nasıl görebilirim.
zetyu, 11-03-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

Puletin
Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
1.716
01/11/2008
416
Ülke Dışı
Ofis 2003
24/12/2016,00:18
Çözüldü 
Bu Vba kodu ile hazırlanmıştır

Girilen Tarih=Metin0 Haftasayısı=Metin2 olsun

Metin0 ın güncelleme sonrasına bunu

Kod:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
Private Sub Metin0_AfterUpdate()
Dim A, B As Date
Dim C, D As Integer
A = Me.Metin0
B = DateSerial(Year(A), Month(A), 1)
C = DatePart("ww", (A))
D = DatePart("ww", (B))
Me.Metin2 = (C - D) + 1
End Sub


yazınız Metin2 de sonucu görünüz


Veya Form üzerinde
yapmak isterseniz
Tarih=Metin0
Girilen ayın ilk günü=Metin2
GirilenTarih yılın kaçıncı haftası=Metin4
Girilen ayın ilk günü yılın kaçıncı haftası=Metin6
AyınHaftası=Metin8
diyelim

Şimdi

Kod:
Metin0=tarih
Metin2=DateSerial(Year([Metin0]);Month([Metin0]);1)
Metin4=DatePart("ww";[Metin0])
Metin6=DatePart("ww";[Metin2])
Metin8=Metin4-Metin6+1


Metin0 a değer girdiktensonra Metin8 gerekli sonucu gösterecektir

Kaplumbağa ya dikkat et...
Sadece başını çıkartıp risk aldığında ilerleyebiliyor...
Cevapla

zetyu
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
131
12/03/2009
0
Belirtilmemiş
Ofis XP
09/01/2017,20:42
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Çok teşekkür ederim.
zetyu, 11-03-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

Puletin
Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
1.716
01/11/2008
416
Ülke Dışı
Ofis 2003
24/12/2016,00:18
Çözüldü 
Rica ederim
Kaplumbağa ya dikkat et...
Sadece başını çıkartıp risk aldığında ilerleyebiliyor...
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Çapraz sorguda Between Like komutu orderyazbim 4 135 Dün, 00:52 orderyazbim
  access iki tarih arası verileri datetimepicker vasıtasıyla çağırma usescrt 9 167 15/01/2017, 12:43 usescrt
  Access Sorguda Toplama Barkın Yalçınöz 7 160 28/12/2016, 20:20 ozguryasin
  İki Tarih Arası Rapor Hatası m_demir 14 279 24/12/2016, 23:03 m_demir
  İki Tarih Arası Hk. Serkan Çevik 2 122 24/12/2016, 20:24 Serkan Çevik


Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya