Tarih Hesaplama Toplama
Tarih
04/02/2009 10:54
Konu Sahibi
hyavuz
Yorumlar
9
Okunma
3867
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



hyavuz
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
64
02/02/2009
3
Eskişehir
Ofis 2007
16/02/2016,10:27
Çözüldü 
Arkadaşlar Merhaba

Ben şimdimdi bir form oluşturdum müşterilerin kişisel bilgilerini giriyorum müşterilere 90 gün ücretsiz servis hizmeti vermek zorundayım benim istediğim formda kişinin hesabına girdiğinde kurulum tarihi var kurulum tarihinden itibaren 90 günü hesaplayıp birtane metin kutusunda ücretli veya ücretsiz yazması sorgulardan denedim yapamadım tablodanda yapamadım yardımlarınız beklemekteyimm. İyi Çalışmalar.
Cevapla


tdsharun
>>> O Şimdi Sivil<<<
Kullanici Avatari
Aktif Üye
778
06/11/2008
225
Kütahya
Ofis 2003
31/12/2011,02:16
Çözüldü 
Sayın hyavuz, şu linkteki örnekleri inceleyin:

doğum tarihi hatırlatma 

Burdaki örnekler doğumgününü hesaplamayla ilgili. Siz bu örneklere bakarak istediğinizi yapabilirsiniz...

Şu örnek de durum gerçekleştiğinde formdaki bir etikete yazdırma örneği.:

renkli bi uyarı mesajı nasıl yapabilirim 


Bu iki örneği iyice incelediğinizde istediğinizi rahatlıkla yapabilirsiniz...

Yine de yapamayacak olursanız, yababildiğiniz kadarını gönderin, yardımcı olmaya çalışalım...

Kolay gelsin...
Cevapla


hyavuz
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
64
02/02/2009
3
Eskişehir
Ofis 2007
16/02/2016,10:27
Çözüldü 
Tarih hasaplamasının yaptım atıyorum sonuç 230 gün çıkıyor ben 90 günü geçenlerde ÜCRETLİ yazısı çıkmasını İstiyorum 90 günden az olanlaa ÜCRETSİZ yazmasını istiyorum bunu çözemedim.
Cevapla


mehmetdemiral
.
Kullanici Avatari
Uzman
M.... D....
4.734
30/10/2008
Samsun
Ofis 2013 Tr. 32 Bit
05/12/2016,11:17
Çözüldü 
Tarih hesaplaması sonunda bulduğunuz sayının adı SONUC olsun. Aktif formdaki ÜCRETLİ yazılacak alanın adı da NOT olsun.

Kod:
if SONUC >= 90 then
me.NOT = "ÜCRETLİ"
else
me.not = "ÜCRETSİZ"
end if


(Not bu arada hata durum kodları koymadım. Bu kodlar sadece temel mantığı göstermek içindir.Eğer SONUC değeri null olursa da ÜCRETSİZ yazacağını belirteyim. Eğer mantığı anlamışsanız kodları kendinize göre düzenleyiniz)


Kodları SONUC değeri nerede oluşuyorsa onun sonuna yazın. Bu komutları aynı zamanda formun "geçerli olduğunda" olayına da koyarsanız, kayıtlar ileri geri yapılarak değiştiğinde de kodlar çalışacaktır. Örnek olmadan bu kadar olurImg-grin))

Kolay gelsin

İnadına, ille de Accesstr.net...
Cevapla


hyavuz
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
64
02/02/2009
3
Eskişehir
Ofis 2007
16/02/2016,10:27
Çözüldü 
mehmetdemiral hocam eline sağlık oldu
hocam peki bu ücretli yazısını kırmızı yapmam için ne eklemem lazım


(04/02/2009, 15:43)mehmetdemiral Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Tarih hesaplaması sonunda bulduğunuz sayının adı SONUC olsun. Aktif formdaki ÜCRETLİ yazılacak alanın adı da NOT olsun.

Kod:
if SONUC >= 90 then
me.NOT = "ÜCRETLİ"
else
me.not = "ÜCRETSİZ"
end if


(Not bu arada hata durum kodları koymadım. Bu kodlar sadece temel mantığı göstermek içindir.Eğer SONUC değeri null olursa da ÜCRETSİZ yazacağını belirteyim. Eğer mantığı anlamışsanız kodları kendinize göre düzenleyiniz)


Kodları SONUC değeri nerede oluşuyorsa onun sonuna yazın. Bu komutları aynı zamanda formun "geçerli olduğunda" olayına da koyarsanız, kayıtlar ileri geri yapılarak değiştiğinde de kodlar çalışacaktır. Örnek olmadan bu kadar olurImg-grin))

Kolay gelsin

Cevapla


mehmetdemiral
.
Kullanici Avatari
Uzman
M.... D....
4.734
30/10/2008
Samsun
Ofis 2013 Tr. 32 Bit
05/12/2016,11:17
Çözüldü 
Koşullu biçimlendirmeyle yapın. Formun tasarım ekranında "not" alanının üzerine sağ tuş yapın, koşullu biçimlendirmeyi seçin. Sonra ortadaki "ve" ifadesinin iki yanındaki alanlara ÜCRETLİ yazın. Alttan da hem koyu hem de Kırmızı rengi seçip kaydedin. Bu kadarImg-grin))
İnadına, ille de Accesstr.net...
Cevapla







Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  karma kutuya göre toplama çıkarma maras321 5 192 06/12/2016, 03:07 maras321
  Listede ve Raporda Tarih değerine göre sıralamak m_demir 20 288 03/12/2016, 00:13 m_demir
  Butonlardaki Hesaplama Kodunu Güncelleme de nasıl yapabiliriz ask200075 6 182 15/11/2016, 12:08 ask200075
  koşullu giriş maskesi ve toplama çıkarma maras321 4 116 09/11/2016, 12:31 maras321
  Liste Kutusunda bir kolondaki verileri gruplayarak toplama knuur 14 302 08/11/2016, 14:35 knuur


Türkçe Çeviri: MCTR, Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2016 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya