tarih aralığında sorgu
Tarih
21/02/2013 00:55
Konu Sahibi
e.karamanoglu
Yorumlar
5
Okunma
881
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



e.karamanoglu
Üye
Kullanici Avatari
Üye
E.... K....
32
7
03/09/2012
0
Antalya, Turkey
Ofis 2003
25/12/2015,16:41
Çözüldü 
iyi akşamlar ozanakkaya hocanın bir örneğini kendime uyarlayacağım fakat forumu gezdiğimde bulamadım. istediğim tam olarak şu; tarih aralığında seçim yapabilmek için metin kutusu oluşturdum ve adlarını [ILKTARIH], [SONTARIH] koydum raporlama da da başarılı sonuç alabiliyorum fakat
Between [Forms]![RAPOR_KONTROL]![ILKTARIH] And [Forms]![RAPOR_KONTROL]![SONTARIH] ölçütünün sonuna veya başına ne eklersem [ILKTARIH] ve [SONTARIH] alanlarını boş bıraktığımda bütün tarih aralıklarını alabilirim.
Cevapla


Kur@l
AccessTR.Net
Kullanici Avatari
Uzman
2.029
05/11/2008
KONYA
Ofis 2010
15/11/2016,02:32
Çözüldü 
Aşağıdaki şekilde NZ fonksiyonunu kullanarak yapabilirsiniz.

SQL Code
nz(Between [Forms]![RAPOR_KONTROL]![ILKTARIH] ; "01/01/1900") And nz([Forms]![RAPOR_KONTROL]![SONTARIH] ;"31/12/2500")

komşuda dülger mi var geliyor keser sesi,
ustalar konuşunca çıraklar keser sesi.
Cevapla


e.karamanoglu
Üye
Kullanici Avatari
Üye
E.... K....
32
7
03/09/2012
0
Antalya, Turkey
Ofis 2003
25/12/2015,16:41
Çözüldü 
(21/02/2013, 01:08)Kur@l Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Aşağıdaki şekilde NZ fonksiyonunu kullanarak yapabilirsiniz.

SQL Code
nz(Between [Forms]![RAPOR_KONTROL]![ILKTARIH] ; "01/01/1900") And nz([Forms]![RAPOR_KONTROL]![SONTARIH] ;"31/12/2500")


hocam birebir kodu aldım raporlama sayfasındaki tarihin ölçütüne koydum kabul etmedi ben de mi bir sıkıntı var acaba. 2003 kullanıyorum
Cevapla


Kur@l
AccessTR.Net
Kullanici Avatari
Uzman
2.029
05/11/2008
KONYA
Ofis 2010
15/11/2016,02:32
Çözüldü 
Between den önce koymuşum aşağıdaki ile değiştir.
Kusura bakma.

SQL Code
 Between nz([Forms]![RAPOR_KONTROL]![ILKTARIH] ; "01/01/1900") And nz([Forms]![RAPOR_KONTROL]![SONTARIH] ;"31/12/2500")

komşuda dülger mi var geliyor keser sesi,
ustalar konuşunca çıraklar keser sesi.
Cevapla


e.karamanoglu
Üye
Kullanici Avatari
Üye
E.... K....
32
7
03/09/2012
0
Antalya, Turkey
Ofis 2003
25/12/2015,16:41
Çözüldü 
(21/02/2013, 01:26)Kur@l Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Between den önce koymuşum aşağıdaki ile değiştir.
Kusura bakma.

SQL Code
 Between nz([Forms]![RAPOR_KONTROL]![ILKTARIH] ; "01/01/1900") And nz([Forms]![RAPOR_KONTROL]![SONTARIH] ;"31/12/2500")


Çok teşekkür ederim ilginiz için oldu şimdi
Cevapla


metbal
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
97
12/01/2013
3
Ankara
Ofis 2013 32 Bit
20/11/2016,11:24
Çözüldü 
hocam benimde bir sorum olacak, aynı sorun bende de var fakat bende tarih alanlarının bazıları boş. tarih alanı boş ise nasıl filtreleme uygulayacağız?
Cevapla







Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Listede ve Raporda Tarih değerine göre sıralamak m_demir 20 262 03/12/2016, 00:13 m_demir
  Tablomu hangi sorgu rapor kullanıyor atyaty 5 204 29/11/2016, 14:14 atyaty
  Sorgu Ile Not Dokumu qripton 3 107 18/10/2016, 14:33 atoz112
  İki Tarih Arası Rapor oluşturma Erhan Altay 9 644 10/10/2016, 11:08 atoz112
  Buton ile tabloya tarih eklemek mehmet8x 2 178 08/10/2016, 18:17 mehmet8x


Türkçe Çeviri: MCTR, Forum Yazılımı: MyBB, © 2002-2016 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya