Tarih Aralığı Uyarısı
Tarih
10/01/2009 04:07
Konu Sahibi
Nadir46
Yorumlar
16
Okunma
3507
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



Nadir46
Üye
Kullanici Avatari
Üye
36
4
22/12/2008
0
Kahramanmaraş
Ofis 2007
17/08/2010,05:57
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Bütün formu taradığımı düşünüyorum. Belki vadır ama bulamadım sanırım. Programı yaptırmak için değil öğrenmek için soruyorum..
sorum şu: örneğin
göreve başlama tarihi :01.01.2009
görevin bitmesi gereken süre: 60 gün ya da herhangi bir gün sayısı
bitiş tarihi: (60 günü hesaplayarak otomatik yazılabilir mi)
1- program bana 60 gün sonra uyarı verebilir mi?
2- her açtığımda bana x görevinin tamamlanmasına şu kadar gün kaldı uyarısı verebili mi
3- günü geldiğinde de x görevinin günü gelmiştir diyebilir mi?
4- Bunu sesli uyarı şeklinde yapabilir mi

teşekkür ederim..
Cevapla

ozanakkaya
sledgeab
Kullanici Avatari
Kurucu
O.... A....
9.189
29/01/2008
Denizli
Polis Memuru
Ofis 2010 32 Bit
Bugün,12:15
Çözüldü 
süreyi hesaplatmak için Süre metin kutusunun günc. son. olayı

Kod:
Me.BITISTAR.Value = Me.BASLAMATAR + Me.SURE



Kalan süreyi hesaplatmak için Kalan süre metin kutusunun denetim kaynağı

Kod:
=[BITISTAR]-Date()




Ek Dosyalar
.rar   Yeni Microsoft Office Access Uygulaması.rar (Dosya Boyutu: 16,59 KB / İndirme Sayısı: 67)
Cevapla

Nadir46
Üye
Kullanici Avatari
Üye
36
4
22/12/2008
0
Kahramanmaraş
Ofis 2007
17/08/2010,05:57
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Teşekkür ederim..
Cevapla

Nadir46
Üye
Kullanici Avatari
Üye
36
4
22/12/2008
0
Kahramanmaraş
Ofis 2007
17/08/2010,05:57
Çözüldü 
size aynı çalışma üzerinde bir soru daha sorsam.. zamanınız var mı yardımcı olabilir misiniz.? Eğer zamanınız varsa;
1- Görevlendirme formunda tarih aralığı ve süre veriyoruz.. başlangıç tarihine verdiğimiz süre kadarını hesaplayıp bitiş tarihini ya da son tarihi hesaplıyor.
- görev zamanı geldiğinde yani süre dolduğunda (örneğin 21 günlük süre verdiğimizi varsayalım) program açık iken ya da açıldığında bizi sesli ya da mesajla x görevi bugün tamamlanması gerekir .. gibi ya da tarihi gelen görevler gibi.. mesaj vermesini sağlayabilir miyiz? teşekkür ederim.
Aslında uyarı mesajını formu açıp kapattığımda veriyor.. ancak. sadece o andaki görünen kaydın mesajını veriyor
Cevapla

tdsharun
>>> O Şimdi Sivil<<<
Kullanici Avatari
Aktif Üye
778
06/11/2008
225
Kütahya
Ofis 2003
31/12/2011,02:16
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Sanırım istediğiniz şööle bi kod:

If SonTarih = Date Then
MsgBox "SonTarih'in günü gelmiştir"
End If

Bunu Formun eventlerinden birine yerleştir. Yüklendiğinde, açıldığında, güncelleştirildiğinde falan...

Denemedim ama çalışması lazım...
Cevapla

Nadir46
Üye
Kullanici Avatari
Üye
36
4
22/12/2008
0
Kahramanmaraş
Ofis 2007
17/08/2010,05:57
Çözüldü 
form ilk açıldığında yalnızca ilk kayıttaki durumu bildiriyor diğerlerini kontrol etmiyor.
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  access iki tarih arası verileri datetimepicker vasıtasıyla çağırma usescrt 9 184 15/01/2017, 12:43 usescrt
  İki Tarih Arası Rapor Hatası m_demir 14 301 24/12/2016, 23:03 m_demir
  İki Tarih Arası Hk. Serkan Çevik 2 132 24/12/2016, 20:24 Serkan Çevik
  İki Tarih Arası Rapor Almak m_demir 20 607 23/12/2016, 12:11 m_demir
  Listede ve Raporda Tarih değerine göre sıralamak m_demir 20 470 03/12/2016, 00:13 m_demir


Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya