Tarih alanında sorgu yaparken sıfır sorunu
Tarih
07/06/2011 18:27
Konu Sahibi
gul_pink
Yorumlar
5
Okunma
1243
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



gul_pink
Üye
Kullanici Avatari
Üye
4
2
07/06/2011
0
Belirtilmemiş
Ofis 2003
08/06/2011,09:03
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Merhaba;
Access databaseimde Tarih isminde bir alanım var. Bu alanda tarih ve saati saklıyorum ve alan tipide DateTime..

sorgu çalıştırdığımda 06/05/2011 olduğu zaman sorgu çalışmıyor. ama sıfırları kaldırıp yerine bir koyarsam 16/11/2011 yapınca çalışıyor. bu sıfır problemini bir türlü aşamadım. sorun neden kaynaklanıyor olabilir?

kodlar şöyle:

tarih=request.form("tar")
zaman=request.form("zam")
sil_tar=tarih&" "&zaman

set rst_tarih = Server.CreateObject("ADODB.RecordSet")
sqltext_tarih= "Delete FROM hamdata Where Tarih<#"&Cdate(sil_tar)&"#"
rst_tarih.open sqltext_tarih,cnn,1,3


Cevapla

Kur@l
AccessTR.Net
Kullanici Avatari
Uzman
2.029
05/11/2008
KONYA
Ofis 2010
Dün,02:22
Çözüldü 
Sayın Gul_pink;
Sistemde tartih ayraçlarınızın "/" olarak değiştirilmiş olduğunu kontrol edin. Sanırım Tarih ayraçlarınızı "/" yaparsanız probleminiz çözülecektir. Birde Format ile tarih alanınızı biçimlendirerek deneyin.
Probleminiz bu şekilde çözülmezse çalışmanızı ekleyiniz.

Cevapla

gul_pink
Üye
Kullanici Avatari
Üye
4
2
07/06/2011
0
Belirtilmemiş
Ofis 2003
08/06/2011,09:03
Çözüldü 
Sponsor Reklam
bölgesel ayarlarda tarih ayıracı . olarak görünüyor ve databaseye bakınca 05.06.2011 olarak görünüyor. sorgu kısmında formadan / ile gönderiyorum. bölgesel ayarlardan tarih ayıracını / olarak değiştirdim. formdan gene / ile gönderdim ama sonuç değişmedi. olayı tarih ayıracından kaynaklandığını düşünmüyorum. çünkü denemelerde 15/11/2010 tarihini algılıyor.
dikkatimi çeken nokta formdan gelen veriyi Cdate fonksiyonuna uygulayıp ekrana yazdırdığım zaman sıfırları otomatik olarak atıyor. mesela Cdate(05/06/2011) in çıktısı 5/6/2011 oluyor. sanırım sorun bundan kaynaklanıyor. ama databaseye bunu otomaik uygulaması gerekmez mi? 05 ile 5 aynı değilmi tarih olarak.. neticede string karşılaştırması yapmıyorum
Cevapla

~~KaG~~
Kıdemli Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
K.... A....
477
06/01/2011
47
Karabük
Ofis 2003
28/11/2014,11:50
Çözüldü 
Sayın gul_pink,

Örnek Eklerseniz Sayın Hocam Daha İyi Yardımcı Olacaktır.
Cevapla

gul_pink
Üye
Kullanici Avatari
Üye
4
2
07/06/2011
0
Belirtilmemiş
Ofis 2003
08/06/2011,09:03
Çözüldü 
Sponsor Reklam
arkadaşlar olayı çözdüm. form üzerinden tarih bilgi Ay/Gün/Yıl şeklinde gelirse sorun olmuyor. işin ilginç yanı eğer tarih alanında iki hane varsa yani 25/10/2011 şeklinde ise bir şekilde program bunu gün/ay/yıl olarak algılıyor. ancak 05/07/2011 gibi gün ve ay haneleri tek olursa otomatik olarak format Ay/Gün/Yıl formatına göre işliyor.

oldukça ilginç. başka makinelerde de denedim hepsinde aynı olayı yaptı. Buradan Asp ve Access kullanan arkadaşların tarih alanları konusunda yukarıdaki uyarıyı dikkate almalarını tavsiye ediyorum..

İlginize çok teşekkür ederim arkadaşlar..
Cevapla

Kur@l
AccessTR.Net
Kullanici Avatari
Uzman
2.029
05/11/2008
KONYA
Ofis 2010
Dün,02:22
Çözüldü 
Sayın gul_pink;
Probleminizi çözmüş olmanıza çok sevindim. Ayrıca çözümü paylaştığınız için teşekkür ederim.
Umarın sair çözümlerinizide bizimle paylaşırsınız...
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Yemek Sipariş Portalı 4 Sorgu Ekleme al1en 2 110 Dün, 00:26 ozanakkaya
  access iki tarih arası verileri datetimepicker vasıtasıyla çağırma usescrt 9 167 15/01/2017, 12:43 usescrt
  form ve raporda çapraz sorgu formatı mehmetb84 8 217 14/01/2017, 18:16 atoz112
  Formda Veri Aramada Like Sorunu uiakouwr 14 219 11/01/2017, 08:54 uiakouwr
  Rapor Yazdırma Sorunu m_demir 2 78 02/01/2017, 20:08 m_demir


Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya